Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wysokie Pingi.

McQuicks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nietypowy problem. Zgłaszam się więc do najlepiej ogarniętego forum. :D

W każdym razie. Od dwóch dni mam problem. Mianowicie, gdy jestem w menu 'Multiplayer' i odświeżę listę serwerów to ten 'wykres' jakości połączenia jest tylko na jedną kreskę, a mój ping (ms) jest strasznie wysoki (1200ms). Bardzo mnie to irytuje, bo internet mam dobry (10mbit/s).

Jednakże gdy wchodzę na serwer, brak lagów. W każdym razie jest to bardzo niekomfortowe. Macie jakieś solucje? Pozdrawiam. :x

@edit

Zapomniałem dodać, że folder .minecraft wgrałem jeszcze raz i nic się nie zmieniło.

@edit

Sprawdziłem, czy to samo dzieje się na innej wersji Minecraft'a i na przykładowo 1.8.1 działa poprawnie. Dzieje się tak tylko na 1.4.2

'Any solution'?

@edit

Skanując mój ping na stronie

speedtest.pl

skan pokazuje mi ping 29. :/

Opublikowano

Wyłącz zbędne pluginy, updatuj minecrafta :) A jeżeli nie pomaga to sprawdz czy tylko ty masz w domu ten internet :) bo jak siostra używa, mama, tata na telefonie itp to wiadomo :) ping się zwiększa ;)

xXauz.png

By Me

;) Zostanę ADMINEM Na Serwerze MC !.

Opublikowano

1. Programy zbędne włącznie z GG, Steam'em są powyłączane.

2. Mój komputer nie jest słaby. W Minecraft'a gram na 100 klatkach.

3. Wgrałem od nowa cały folder .minecraft więc... :D Zresztą problem jest tylko na 1.4.2

Opublikowano

1. Programy zbędne włącznie z GG, Steam'em są powyłączane.

2. Mój komputer nie jest słaby. W Minecraft'a gram na 100 klatkach.

3. Wgrałem od nowa cały folder .minecraft więc... :D Zresztą problem jest tylko na 1.4.2

Albo możliwe że twój komputer nie może "u dźwignąć" minecraft 1.4.2 zmień wersje na inną i zobacz czy masz taki sam ping.

Opublikowano

No cóż. Tak jest dopiero od dwóch dni. Komputer zdecydowanie jest na tyle dobry, aby udźwignąć Minecraft'a 1.4.2 :D

Czekam więc na 1.4.3, które ma wyjść lada chwila. :|

Opublikowano

Przepraszam muszę użyć wulgaryzmów.

Po pierwsze, musisz wysłać zażalenie do tych zjebów że napisali taką gre w języku w którym kurwa pisze sie skrypty, gry na androida itp. Nie wiem co im odjebalo w łeb, może nie chcieli się męczyć, bo pisanie w javie jest dosyć łatwe. Po drugie ten język jest okropnie nie zoptymalizowany, nie stworzono go do takich gier. Wielu ludzi się pyta co oni do chuja zrobili z tą grą, czemy napisali w takim języku. Ciągle dodają jakieś gówna które obciążają serwery, tworzą z tej gry sandboxowego RPG, prawdpopodobnie chcą utworzyć nowy gatunek gier.

Mój post nie odnosi się do tematu, za co przerpaszam, ale musiałem to napisać, żebyś zrozumiał pewną rzecz.

Dziękuje i pozdrawiam.

GetFun

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dobrze mowi! Polac mu!

tez mialem takie problemy ale ustapilo, wylacz wysylanie bledow do nich w opcjach (nie pamietam jak to sie zwalo)

Opublikowano

@GetFun

Dobrze mówisz, ale ja po prostu olewam te nowości, które są głupie. :D

@Bobu13

Powiedź mi gdzie jest ta opcja, bo nigdzie jej nie widzę :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...