Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM]Odliczanie czasu do PVP, Pobieranie HP przeciwnika, Pobieranie imienia przeciwnika - By Krzywy

Evelen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom. Teraz tylko zostaje sprawa zablokowania graczy którzy grają na modzie, przecież u nich nie nastąpi odliczanie a od razu rozpocznie się pojedynek.

[ironia]kupie fix od Tenmy...[/ironia]

A na poważnie to coś sie obmysli. Zawsze można tez wtedy sprawdzić czy ktoś na modzie :>

Opublikowano

co do blokowania chatu. przez pyloader moge nadal pisac na chat. lepiej to olej bo gracze beda mieli zal ze inni moga walic bez czekania. zrob server side albo wcale, moja rada

import net

import player

net.SendChatPacket("/pvp "+str(player.GetTargetVID()))

sygna.png
Opublikowano

co do blokowania chatu. przez pyloader moge nadal pisac na chat. lepiej to olej bo gracze beda mieli zal ze inni moga walic bez czekania. zrob server side albo wcale, moja rada

import net

import player

Wiadomo że server side > client side, ale najpierw trzeba jeszcze umieć dodać odliczanie + wysłanie chatu z odliczaniem. Wiadomo, że można pyloaderem, ale np. ktoś zobaczy że przy pvp ktoś zaczął przed końcem odliczania to wysyła mi raport, a co ja z tym robię to już wiadoma sprawa. :P
Rekrut
Opublikowano

import net

import player

zablokowany mam pyloader

banned

Rekrut
Opublikowano

Z moda dalej bedzie można bez czekania :>

moze na modzie nie wejdziesz na moj serwer? moze zabezpiecze sobie exe ze nie wbijesz z innego clienta?

banned

Rekrut
Opublikowano

A czy jest ona udostępniona na mpc..?

Bardzo fajne, podoba mi się.

nie i nigdy nie bedzie (przeze mnie)

banned

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za Przeproszeniem powiem ''Do Dupy'' Dlaczego? Dam Przyklady :

- U ale fajne nigdzie tego nie ma a 89lv. bd. mogl atakowac 15lv ... Wiadomo ze jak ktos nie chce pvp ... a tu tylko widac ze musi wziasc pvp bo odrazu deda...

- Sklepy nie beda mogly byc po rozrzucane bo np. taki ja 80lv. wezme pvp z Shopem ktory jest np. przy kowalu wezme pvp on nie zaakceptuje i Koniec ByeBye Sklepiki <3 ....

Bez Sensu jest ten skrypt to juz lepiej mogles zrobic , ze nie ktorzy czekaj na odpowiedz z pvp. to mogles zrobic tak ze jak ktos wyzwie ci na pvp to klikasz tak albo nie i ta osoba bd. wiedziala czy sie zgodzi czy nie.

ale i tak najlepiej jest jak jest =)

Rekrut
Opublikowano

Za Przeproszeniem powiem ''Do Dupy'' Dlaczego? Dam Przyklady :

- U ale fajne nigdzie tego nie ma a 89lv. bd. mogl atakowac 15lv ... Wiadomo ze jak ktos nie chce pvp ... a tu tylko widac ze musi wziasc pvp bo odrazu deda...

- Sklepy nie beda mogly byc po rozrzucane bo np. taki ja 80lv. wezme pvp z Shopem ktory jest np. przy kowalu wezme pvp on nie zaakceptuje i Koniec ByeBye Sklepiki <3 ....

Bez Sensu jest ten skrypt to juz lepiej mogles zrobic , ze nie ktorzy czekaj na odpowiedz z pvp. to mogles zrobic tak ze jak ktos wyzwie ci na pvp to klikasz tak albo nie i ta osoba bd. wiedziala czy sie zgodzi czy nie.

ale i tak najlepiej jest jak jest =)

zrob lepiej + z tamtej postaci zaakceptowalem pvp

banned

• 4 lata później...
Opublikowano

Przedstawiony w temacie materiał wygasł, dlatego też temat ląduje w archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...