Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wykorzystanie

squah :')

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry.

Mam takie pytanie. Gdy wejdę w menedżer zadań, w zakładkę "sieć", pojawia mi się taka tabela:

wykorzystanie.png

I moje pytanie brzmi, czy to oznacza, że gdybym wykorzystywał 100% łącza, to moja prędkość neta znacznie by się zwiększyła?

I jak zrobić, aby wykorzystanie sięgało powyżej 90%?

P.S. Patrzcie tylko na zaznaczoną sieć, pozostałe to nie moje, tylko sąsiadów.

Game Over

Opublikowano

Z tego co widzę , to to jest wskaźnik

Sprawdź czy przy pobieraniu , on wzrośnie bo raczej tak będzie

Chyba pokazuje ci jedynie z ilu % transferu korzystasz

Opublikowano

@Up

Nie pokazuje z ilu % transferu tylko z maksymalnej prędkości karty sieciowej...

Jeżeli maksymalna prędkość jaką obsługuje karta sieciowa wynosi 100Mb/s, a twój internet to 8Mb/s to będzie pokazywało ci 8%

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

totalne bzdury co piszecie

to procentowe wykorzystanie aktualnego łącza ( wydajności łącza ) do jakiego jest się wpiętym

nie ma nic wspólnego z prędkością internetu , ma się tak jak dupa do wiatraka, no chyba że wystaje z wiatraka ale i tak nie jest wiatrakiem , ;)

100% to max łącza ( np każdy następny program korzystający z internetu nie będzie go miał udostępnionego przez system ) , 0% to brak usług/programów używających sieci albo nie mierzalne w tej skali

1% to może być zarówno 100 kb/s jak i 500 kb/s dla dwóch dowolnych programów czyli zostaje wolnych zasobów 98%

np jest komp z łaczem 10MB ( 1,25Mb/s ) na nim jest jeden program z transferem 100 kb/s i zajmującym 100% łącza , według waszego rozumowania program działa z max transferem 1,25Mb/s a nie 100 kb/s

p.s. Shaw to bardzo dobrze opisał ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...