Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łyżwy

blanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy łyżwy na nodze powinny być sztywne i praktycznie nie powinienem móc zmieniać kontu miedzy kostką a łydką ? Bo podczas jazdy tak jakby mi się za bardzo rozjeżdżają łyżwy na boki. Podczas przeplatanki w przód np. czasem aż mam nogę wygięta(łyżwa na lodzie kantem płozy a noga prawie że prosta) dzieje się to wtedy gdy skręcam zewnętrzna stroną łyżwy, z wewnętrznej strony noga tak się nie wygina. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem o co chodzi. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje :) , pozdrawiam SueSoi

Opublikowano

to znaczy że masz łyżwy za duże, podczas przeplatanki w przód nic nie powinno się tam robić, łyżwy powinny być dopasowane do nogi ja se kupiłem niedawno reeboki 4k i wszystko normalnie tylko jedynie nie mogę se przypomnieć hamowania bokiem :< (ale hamowanie bokiem tyłem opanowałem : ) )

Opublikowano

to znaczy że masz łyżwy za duże, podczas przeplatanki w przód nic nie powinno się tam robić, łyżwy powinny być dopasowane do nogi ja se kupiłem niedawno reeboki 4k i wszystko normalnie tylko jedynie nie mogę se przypomnieć hamowania bokiem :< (ale hamowanie bokiem tyłem opanowałem : ) )

Raczej mniejsze nie mogły by być, bo by mi się palce nie zmieściły i tak są dosyć ciasne, ale czy to nie jest tak ze w wewnętrzną stronę łyżwy można lekko nogę wygiąć ? tzn bardziej niż w zewnętrzną? Chodzi mi o to czy powinienem móc ruszać łyżwą tak jak stawem skokowym, czyli jak normalnie w bucie kostką w prawo lewo ? Czy ten staw powinien być sztywno i zablokowany?
Opublikowano

no ja wiąże mocno i mi nic się tam nie rusza xD, tylko jak robię scyzoryk (schodzę do parteru i jedna noga prosto) to wtedy se usztywniam boki i trochę rozluźniam łyżwę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...