Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer Survival/Frakcje 1.3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam zamiar zrobić serwer na 1.3.2 survival z frakcjami, i mam do was pytanie jakie pluginy użyć? Chodzi mi o to, że piszecie nazwę pluginu i co on robi. Każdy może liczyć na like :P Sprawdzałem listę pluginów, która jest na forum, i wybrałem kilka z nich. Dodatkowo chciałby, żeby ktoś powiedział mi jak prawidłowo ustawić permisje dla vipa, tak by tylko on mógł używać komend takich jak /fly /warp /kit vip itp.

I ostatnie pytanie: jak zrobić by na serwerze skrzynie nie blokowały się automatycznie. tylko za pomocą komendy?(LWC)

Opublikowano

Jobs - plugin na prace (w mojej sygnaturze znajdziesz spolszczenie)

Essenials

PermisionsEx

ZavAutoMessager - automatyczne wiadomosci

CoreProtect - zabezpieczenia przed griefem

iConomy - ekonomia

WorldEdit - edycja terenu

WorldGuard - cuboidy

xAuth - rejestracja (jesli non-premium)

Co do ustawiania dostepu do komend: poszukaj na stronie bukkita odpowiadajacej danemu pluginowi permisji jakie mozesz przypisac danym graczom/grupom i dodaj je w pliku pluginu Permissions.

Jesli chodzi o LWC to pogrzeb w pliku core - tam jest mozliwosc ustawiania czy ma sie blokowac automatycznie.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Masz to w essentials.

To taka paczka którą szukasz

http://www.mpcforum.pl/topic/720157-dl-142-mc-bukkit-survivalfrakcje-profesjonalne-pliki-serwerowe-by-getfun-wersja-plikow-132/

Nie rób serwera na 1.3.2 bo nikt nie będzie grał zrób już na 1.4.2 przecież wszystkie pluginy już są :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...