Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Streamowanie League of Legends

Waleczny Kogut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Niby głupie pytanie, ale wolę się zapytać niż męczyć się na marne. Chciałbym zacząć streamować głownie League of Legends i nie zależy mi na dużej ilości widzów ani a partnerstwie z Twitch'em, ale wracając do pytania: mam laptopa (i tu pojawia się problem) Samsung R540, który zaraz po powrocie do mnie przejdzie format dysku w celu zwiększenia fps w grze. Notebook ma parametry:

-Procesor : Intel Core i3 2,26 GHz i 3mb pamięci podręcznej cache

-Pamięć RAM : 4 GB, DDR3

-Dysk Twardy : 320 GB, SATA

-Układ graficzny : ATI Radeon HD545V (512 MB pamięci)

Laptop dodatkowo przejdzie małe odkurzanie, dzięki czemu będzie o wiele szybciej chodził itd.

Grałem na moim notebooku min. w CoD Modern Warfare 3, Battlefield 3, Fifa 12, Prototype obie części. Co prawda musiałem zmniejszać nieco jakość obrazu, ale grywałem w te gry, kiedy laptop był straaasznie zaśmiecony i zapewne zawirusowany.

Piszę ten temat by dowiedzieć się czy uciągnę streama na tym moim kochanym komputerku, ale by fps w grze nie schodził poniżej 30, a jakość obrazu była w miarę znośna?

Nie wiem czy wybrałem dobry dział do takiego tematu, ale jest to mój pierwszy post i parę minut temu zrobiłem tutaj konto, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

PS. macie jakieś pomysły by zwiększyć fps'y w grze?

Opublikowano

Raczej nie dasz rady za słaba karta i troche mało ramu

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie polecam generalnie w ogóle granie, nagrywanie, strimowanie na laptopie. Nie dość, że jakość będziesz miał marną to jeszcze nie wiem czy to będzie dla Ciebie wygodne granie na niskich klatkach. Może lane'owanie byś przeżył ale jak dojdzie co do czego masz zwieche i do widzenia. Dużo lepszy jest do tego tradycyjny piecyk z takim samym hardware'm

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Mam taki sam tylko ,że procesor amd turion II P520 ,a lapek od HP - G62 .LoL chodzi mi na bardzo wysokich w stabilnych 60 fps ,dlatego myślę ,że stream też by dał radę ,ale na trochę mniejszych parametrach graficznych .

Gamebooster, usuwanie śmieci z kompa.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Nie polecam generalnie w ogóle granie, nagrywanie, strimowanie na laptopie. Nie dość, że jakość będziesz miał marną to jeszcze nie wiem czy to będzie dla Ciebie wygodne granie na niskich klatkach. Może lane'owanie byś przeżył ale jak dojdzie co do czego masz zwieche i do widzenia. Dużo lepszy jest do tego tradycyjny piecyk z takim samym hardware'm

Na moim zaśmieconym komputerze jak posiedziałem trochę dłużej podczas choroby (2h-3) i zagrałem to w walce 5v5 spadło mi do 10 bodajże, więc też mi się wydaje, że ciężko będzie cokolwiek nagrać, ale warto spróbować. Jak będziecie ciekawi to dam Wam info, ale na razie jestem bez laptopa i będę go miał chyba pod koniec listopada;/ Pozdrawiam i dzięki!

Mam taki sam tylko ,że procesor amd turion II P520 ,a lapek od HP - G62 .LoL chodzi mi na bardzo wysokich w stabilnych 60 fps ,dlatego myślę ,że stream też by dał radę ,ale na trochę mniejszych parametrach graficznych .

Dzięki za info o programie Gamebooster, na pewno z niego skorzystam. Pozdrawiam!

Raczej nie dasz rady za słaba karta i troche mało ramu

6 GB RAM by się przydało. :D Trochę żałuję, że kupiłem laptopa a nie porządnego PCta

Opublikowano

@Autor tematu, skoro będziesz mieć lapka po formacie, to jak możesz mieć śmieci? :)

Jak coś podaj link jak będziesz stramować, ja wejdę. ;)

Opublikowano

@Autor tematu, skoro będziesz mieć lapka po formacie, to jak możesz mieć śmieci? :)

Jak coś podaj link jak będziesz stramować, ja wejdę. ;)

Prędko nie zacznę o ile w ogóle zacznę. Śmieci zapewne będę miał po miesiącu użytkowania :D

Opublikowano

Niektórzy tutaj piszą, że masz za mało ramu.

Nie zgodzę się. Ramu starczy, problemem jest raczej procesor i karta graficzna + "laptop".

O streamowaniu możesz pomarzyć, albo spróbować i się przekonać + do tego trzeba mieć bardzo dobre łącze.

Opublikowano

Niektórzy tutaj piszą, że masz za mało ramu.

Nie zgodzę się. Ramu starczy, problemem jest raczej procesor i karta graficzna + "laptop".

O streamowaniu możesz pomarzyć, albo spróbować i się przekonać + do tego trzeba mieć bardzo dobre łącze.

Tak mi się właśnie wydawało. A tak chciałem się pobawić w streamowanie :D

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Niby głupie pytanie, ale wolę się zapytać niż męczyć się na marne. Chciałbym zacząć streamować głownie League of

Laptop dodatkowo przejdzie małe odkurzanie, dzięki czemu będzie o wiele szybciej chodził itd.

I ja sie dziwie czego mój stary pc tak słabo działał.Trzeba go było poodkurzać :D.Tak na serio to nie polecam steamowania laptopy to syf do takich rzeczy.Możesz nagrywać swoje gry lol recoderem a później je komentować.

Opublikowano

Mhm ... lepszy byłby tradycyjny piecyk z takimi samymi parametrami.. gra może i chodzić na max ustawieniach 60 fps a przy streamie przyjdzie zwiecha i reset laptopa....

Jeszcze sporo zależy od łącza... jakie masz? modem/wifi/radiowy? i jaka prędkość?

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

powiem tak ... mam kompa jakiego mam przy " srednich " ustawieniach jakosci gry mam okolo 100 fps w momencie kiedy chcialam postreamowac < nie tyle streamowac tylko sprawdzic czy komp uciagnie > z 100 fp spadly mi do 20 i tyle bylo z streamowania. a tak jak pisales taka gierka jak prototype smiga na full i sie nie tnie ... no i tak jak up pisali dochodzi predkosc neta 10 mb + da rade ponizej nawet nie probuj

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Mam podobnego kompa, tylko że mam i7 oraz turboboosta. Streamy lecą mi różnie, zazwyczaj czysto, lecz czasami nie mam pojęcia co się dzieje, i zaczyna mi się ciąć.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jeżeli chcesz coś streamować to musisz mieć dobrą prędkość wysyłania przynajmniej 3mb. Ogólnie grafika lekko słaba ale powinieneś na luzie streamować oczywiście jeżeli masz dobrą prędkość wysyłania

Opublikowano

Internet man bezprzewodowy i dzielę go razem z bratem, więc teraz to raczej się nie łudzę, że cokolwiek zrobię na tym streamie, bo internet mam dość wolny 1,5 bodajże. Chyba nawet nie będę próbował, bo patrząc na Wasze komentarze nie mam żadnych szans. Może będę tylko nagrywał frapsem albo czymkolwiek, zobaczy się. Tak czy siak dzięki wszystkim za rady i pozdrawiam!

Może namówię kolegę, który ma 20mb internet i komputer nowiutki kupiony bodajże miesiąc temu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...