Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]farma i ganki, coś czego ludzie nie rozkminiają

FalconStriker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FARMA:

To podstawa w całej grze. Polega na zabijaniu małych stworów. Z akżdego stworka dostajemy średnio 29 golda. Im więcej tych stworków tym więcej kasy. W późniejszych etapach mojej działalności pokażę jak ja wykożystuję tego golda.

Jest też różnica pomiędzy farmą a pushowaniem laneów. Farma to tylko lasthitowanie czyli zadawanie tylko ostatniego uderzenia. Push to zabijanie minionów tak by twoje nie ucierpiały.

GANKI:

Są głównie stosowane przez junglerów. Kiedy lane jest lekko spushowany jungler zachodzi przeciwnika od tyłu i odcina mu drogę ucieczki. Jest to dość skuteczny sposób zabicia dofeedowanego gracza.

Opublikowano

@up : O

Co do tematu to :facepalm:

Przez to sa zbedne informacje - kazdy kto zaczyna gre w lol-a, ma to w samouczku i dodatkowo jest to juz na forum -.-

@Down

Master trolli :D

Chce byc twoim padawinem :x

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Więcej takich tematów i wygram sezon 3 odrazu elo up + 1000 <_<

Tak, bo to poradnik pt: JAK CISNĄĆ NA RANKEDACH! Nie wszyscy, którzy zaczynają nie wiedzą że z farmą o wiele łatwiej wygrać. A jak taki koxu to wiedziałeś, że red buff działa jak mini ignite?
Arcymistrz
Opublikowano

Tak, bo to poradnik pt: JAK CISNĄĆ NA RANKEDACH! Nie wszyscy, którzy zaczynają nie wiedzą że z farmą o wiele łatwiej wygrać. A jak taki koxu to wiedziałeś, że red buff działa jak mini ignite?

Red Buff atakuje w czasie i na określoną odległość i nie robi takich obrażeń jak ignite.

Ogółem .... no, ee spoko. Tylko jakbyś dodał trochę grafiki i gdzieś kolorek, byłoby lepiej

NIE KAŻDY UZNA TO ZA PORADNIK. NIE HEJCIMY, NIE FLAMUJEMY :D

Opublikowano

red buff nie działa jak mini ignite - zadaje dmg over time i slowuje, ignite zadaje dot'y + zmniejsza heal

Nwm skad sie biora takie kogzy w l0l'u. Spam na forum, zbędne tematy. Taki poradnik musiał pochłonąć lata pracy. Wykorzystam jak bd. robic doktorat na temat poziomu inteligencji w internecie i obniżania średniego iq internautów przez takich delikwentów jak ty.

Pis jou. Pływam w dolarach a ty w gównie.

Opublikowano

To jest porada, a nie poradnik.

Myślę, że zamiast niego mogłeś przeznaczyć trochę czasu na przeczytanie książek, doceniamy to, ale posiadamy już temat 'Najczęściej używane pojęcia w lolu'.

Opublikowano
Z akżdego stworka dostajemy średnio 29 golda

zglosilem do riotu ze moje minionki daja tylko po ~20 golda dali mi za problem 20.000 rp dzieki

Jest to dość skuteczny sposób

czy sa skuteczniejsze sposoby mozesz je nam zdradzic?

Opublikowano

Mhm zachwyciłem się ilością treści , krótko i na temat! oby każdy tutorial taki był !!!

Dostajesz like , bo dzięki drugiej części TuTa dowiedziałem się , że ci frajerzy co biorą mnie od tylca przyszli mnie zabić. I nawet sam zacząłem tak robić i wbiłem TYLE ELO! +200 za 1 mecz , nawet dostałem 20k rp od riotu za opanowanie technik nieznanych graczom i zaproszenie do M5 na lidera a na NA dostałem konto z 30lvl i wszystkimi championami od TSM bo chcieli , żebym uczył ich grać gdy ujrzeli mnie w akcji jak wyskoczyłem z krzaków i dobiłem miniona !

Nie rozumiem tylko 1 części poradnika

Farma to tylko lasthitowanie czyli zadawanie tylko ostatniego uderzenia. Push to zabijanie minionów tak by twoje nie ucierpiały.

Skoro pushując zabijam miniony to farmiąc to co trza lasthitować? już się domyśliłem że chodzi o ostatnie uderzenie tylko nie wiem w co? Próbowałem w klawiaturę i monitor ale golda mi nie przybyło

heh

Opublikowano

Nie wiem jak to nawet określić, najlepiej to usuń, to będzie najrozsądniejsza decyzja... A tak poza tym skąd takie pomysły się biorą na takie śmieci... Jak dla mnie to żaden TuT ani nic w tym stylu. Takie coś możesz ew. napisać komuś na PW jak nie wie co to są last hity albo ganki :)

PS. Dziękuję za kolejne niesłuszne 5% -_-

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Pomysł się wziął zapewne stąd , iż autor przegrał kilka meczy z ludźmi którzy nie umieją farmić i gankować , pomyślał , że tylko on to umie i musi powiadomić o tej rewolucji w LoLu resztę społeczeństwa

heh

Opublikowano

To miniony mozna zabijac? A w domu tez kogos zabijasz?!

Myslalem, ze ganki to jak ja jestem w bazie, a mi ktos farme stealuje ;/ dzieki jutro ide na rankedy wbijac 4k, flord moze mi possac po takim poradniku.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

OMG dzięki wielkie za poradnik teraz na pewno dobije 2.5k elo !

Dzięki jesteś mistrz !

League of Legends

Opublikowano

Nie to porada ale nie obrażajmy go napisal bo wiele nowych graczy napewno nie wie o co chodzi .

Nareszcie ktoś kto zrosumiał, że rp nie poradnik by wybić się na szczyt ranlingu
Opublikowano

Co niektórzy, po co się tak spinacie ? Koleś chciał napisać "tutorial" dla własnego fun'u, może uważa, że to zabawne, a wy (szczególnie up) wyjeżdżacie mu ;d

Opublikowano

Co niektórzy, po co się tak spinacie ? Koleś chciał napisać "tutorial" dla własnego fun'u, może uważa, że to zabawne, a wy (szczególnie up) wyjeżdżacie mu ;d

Bo mnei taki debilizm wkurwia. Głupota ludzka, spam, syf. Biedaki jebane .

Opublikowano

Lasthitowania uczą na tutorialu przed gankami też ostrzegają ... a tyle co tu napisał to każdy idiota wie po kilku tygodniach (nawet po tutorialu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...