Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Płyta głowna pod CrossFireX do intel i5 2500k

xShinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym sie dowiedzieć jaka polecacie dobrą MOBO do intelka i5 2500k jeśli chodzi o kręcenie, i przyszłosciowo o CrossFireX. Budżet to ok 500-550zl ;) GPU mam Sapphire Radeon 7850 2gb OC

Opublikowano

Obie płyty są bardzo podobne, ale ja bym się skłaniał bardziej do MSI. Lepsza jakość wykonania(MC 3), a do tego bardzo dobrze oradiatowana sekcja(nie tak jak w Z77 E4, gdzie jeden radiator jest)

Opublikowano

A powiedz mi jeszcze, czy opłaca sie robic CrossFireX z radeon 7850? Na długo 2 połączone karty starczą?(chodzi mi o przyszłosciowe gierki itp ;d)

Opublikowano

Opłaca się robić. Do tego o/c i miodzio styknie na 2-3 lata, aczkolwiek ja bym wybrał jedną mocniejszą kartę pokroju GTX670/HD7970 niż bawił się w CF/SLI. Miałem SLI 560Ti 448 i do teraz źle wspominam(mikroprzycięcia, dropy FPS etc)

Opublikowano

Jak najbardziej. Sam jestem posiadaczem ów karty, w chwili obecne ona mi wystarcza, ale za parę lat, gdy wymagania gier wzrosną a cena tej karty spadnie to kupię 2 i połączę ją w crossfirex. Jak napisał JakSieMacie mogą być mikroprzycięcia itp, ale jednak on miał nvidię, a to jednak coś nieco innego aczkolwiek podobne.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ok, dziękuje panowie :)

A zapytam sie jeszcze o jedną rzecz. Duża różnica jest miedzy AsRock Z68 Extreme4 a Asrock Z77 Extreme4 ? Bo wyglądem są podobne, złącza te same tylko radiatorki na chipsecie większe. Którą lepiej wziąść jeśli miałbym kupować?

Opublikowano

Jeszcze nie wiem. Narazie hajs musze uzbierać ^^. Podoba mi sie w tej extremce z77 ten design. Zastanowie sie, tylko pierw kase musze ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...