Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[zapowiedź]Crannot- Tworzenie Nowego Świata [1.4.2][dedyk][unikalny serwer][pierwszy w Polsce][rp]

ziomusCZW

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z opisu widać że bedzie niezły server i chętnie na nim zagram z kolegami ^^

(kiedy otwarcie)?

Jeszcze nie wiem kiedy otwarcie , o wszystkim dowiecie się w swoim czasie

Opublikowano

Mam jeszcze jedna propozycje fajnie by bylo zrobic na kazdej wyspie jakis Dungeon Podziemny np.:Na tej wyspie z wulkanem dungeon Netherowy i Aby wyspy które posiadają sojusz budowały ambasady :)

To jak dostane sie na te testy? :D

Opublikowano

Mam jeszcze jedna propozycje fajnie by bylo zrobic na kazdej wyspie jakis Dungeon Podziemny np.:Na tej wyspie z wulkanem dungeon Netherowy i Aby wyspy które posiadają sojusz budowały ambasady :)

To jak dostane sie na te testy? :D

Pomysł z ambasadami świetny , dodam to

Opublikowano

Widziałem twoją prezentację serwera na innej stronce, i wygląda na to, że werbowałeś tam "rezydentów" wysp.

Takie pytanie:

Zostały jeszcze jakieś wolne, i czy można się zgłosić na właściciela?

Jestem dosyć aktywnym graczem, Ba, tzw. no-lifem, więc z pewnością będę mógł poświęcić trochę więcej czasu na wykonywanie obowiązków związanych z zarządzaniem wyspą, rekrutacją nowych graczy, czy nawet eventami, które postaram się, wedle własnych możliwości organizować. (np. turnieje pvp.)

Poza tym moi znajomi (gracze) oceniają moje budowle jako istne perełki, kilkakrotnie prosili mnie o projekt domu, magazynu, etc.

Opublikowano

server zapowiada sie zajebiscie napewno na nim zagram chcialbym byc beta testerem

a wystarczy wysp dla wszytskich jak to bedzie wygladalo

Server zapowiada sie zajebiscie

napewno zagram

ale czekam na 1.4.4 wersje servera ale narazie bede gral na 1.4.2

Opublikowano

Witam, mam kilka (może ciekawych) propozycje dla serwera od mojej osoby:

Prace:

Leśniczy --> Drwal --> Mistrz Siekiery

Kopacz --> Górnik --> Poszukiwacz Skarbów

Myśliwy --> Łowca --> Królewski Łowca

Rolnik --> Farmer --> Hodowca

Czeladnik --> Płanerz --> Zbrojmistrz

Zielone – Prace I-poziomu, dostępne od samego początku.

Niebieskie – Prace II-poziomu, dostępne po spełnieniu określonych warunków.

Czerwone – Prace III-poziomu, dostępne po osiągnięciu II, oraz po spełnieniu warunków.

Opis prac:

Leśniczy - może używać kamiennej siekiery. Drwal - Może używać żelaznej i złotej siekiery, posiada osobistą szkółkę leśną o wymiarach 7x8.

Mistrz Siekiery - może używać diamentowej siekiery, oraz posiada szkółkę leśną o wymiarach 16x17.

Kopacz - może używać kamiennego kilofa. Górnik - Może używać żelaznego i złotego kilofa.

Poszukiwacz Skarbów - Może używać diamentowego kilofa, oraz wydobywać surowce z netheru czyli glowstone, netherrack i soulsand.

Myśliwy - Może używać kamiennego miecza. Łowca - Może używać żelaznego i złotego miecza.

Królewski Łowca - Może używać diamentowego miecza, oraz zabijać blaze'y, zombie pigmeny, czarne szkielety i mmagma cube.

Rolnik - ma własne pole o wielkości 6x6. Farmer - ma własne pole o wielkości 11x10.

Hodowca - ma własne pole o wielkości 12x11, oraz ma zagrodę wielkości 11x10 gdzie może hodować dowolne dwa gatunki zwierząt.

Czeladnik - Może craftować wszystko oprócz TNT, bloków minerałów, broni i mieczy lepszych niż kamienny, zapalniczek, narzędzi lepszych niż żelazne, ognistych kul, zbroi lepszych niż skórzane, dispenserów.

Płatnerz - może craftować wszystko oprócz TNT, narzędzi lepszych niż żelazne, mieczy lepszych niż żelazne, zapalniczek, ognistych kul, dispenserów, zbroi lepszych niż skórzane.

Zbrojmistrz - Może naprawiać przedmioty i craftować wszystko oprócz TNT, zapalniczek, ognistych kul, zbroi lepszych niż żelazne.

Prace Specjalne:

Mag - Może craftować i używać TNT, zapalniczki i ogniste kule.

Alchemik - Może tworzyć potiony.

Wojownik - Może craftować i używać zbroi diamentowych.

Prace specjalne nie usuwają prac normalnych, oraz przydziela je administrator za szczególne osiągnięcia.

Awans:

By awansować z klas zielonych na niebieskie trzeba zdobyć ustaloną przez admina kwotę waluty serwera, zaś by awansować z pracy niebieskiej na czerwoną trzeba zdobyć ustaloną przez admina kwotę (będzie ona duża) oraz dostać od swego władcy (pana wyspy na której pracujesz) oświadczenie na to że płacisz podatki i wykonujesz nadane obowiązki na twoją prace.

PS: Jutro postaram opisać propozycję polityki, klas politycznych, wojen, oraz handlu

Opublikowano

Witam, mam kilka (może ciekawych) propozycje dla serwera od mojej osoby:

Prace:

Leśniczy --> Drwal --> Mistrz Siekiery

Kopacz --> Górnik --> Poszukiwacz Skarbów

Myśliwy --> Łowca --> Królewski Łowca

Rolnik --> Farmer --> Hodowca

Czeladnik --> Płanerz --> Zbrojmistrz

Zielone – Prace I-poziomu, dostępne od samego początku.

Niebieskie – Prace II-poziomu, dostępne po spełnieniu określonych warunków.

Czerwone – Prace III-poziomu, dostępne po osiągnięciu II, oraz po spełnieniu warunków.

Opis prac:

Leśniczy - może używać kamiennej siekiery. Drwal - Może używać żelaznej i złotej siekiery, posiada osobistą szkółkę leśną o wymiarach 7x8.

Mistrz Siekiery - może używać diamentowej siekiery, oraz posiada szkółkę leśną o wymiarach 16x17.

Kopacz - może używać kamiennego kilofa. Górnik - Może używać żelaznego i złotego kilofa.

Poszukiwacz Skarbów - Może używać diamentowego kilofa, oraz wydobywać surowce z netheru czyli glowstone, netherrack i soulsand.

Myśliwy - Może używać kamiennego miecza. Łowca - Może używać żelaznego i złotego miecza.

Królewski Łowca - Może używać diamentowego miecza, oraz zabijać blaze'y, zombie pigmeny, czarne szkielety i mmagma cube.

Rolnik - ma własne pole o wielkości 6x6. Farmer - ma własne pole o wielkości 11x10.

Hodowca - ma własne pole o wielkości 12x11, oraz ma zagrodę wielkości 11x10 gdzie może hodować dowolne dwa gatunki zwierząt.

Czeladnik - Może craftować wszystko oprócz TNT, bloków minerałów, broni i mieczy lepszych niż kamienny, zapalniczek, narzędzi lepszych niż żelazne, ognistych kul, zbroi lepszych niż skórzane, dispenserów.

Płatnerz - może craftować wszystko oprócz TNT, narzędzi lepszych niż żelazne, mieczy lepszych niż żelazne, zapalniczek, ognistych kul, dispenserów, zbroi lepszych niż skórzane.

Zbrojmistrz - Może naprawiać przedmioty i craftować wszystko oprócz TNT, zapalniczek, ognistych kul, zbroi lepszych niż żelazne.

Prace Specjalne:

Mag - Może craftować i używać TNT, zapalniczki i ogniste kule.

Alchemik - Może tworzyć potiony.

Wojownik - Może craftować i używać zbroi diamentowych.

Prace specjalne nie usuwają prac normalnych, oraz przydziela je administrator za szczególne osiągnięcia.

Awans:

By awansować z klas zielonych na niebieskie trzeba zdobyć ustaloną przez admina kwotę waluty serwera, zaś by awansować z pracy niebieskiej na czerwoną trzeba zdobyć ustaloną przez admina kwotę (będzie ona duża) oraz dostać od swego władcy (pana wyspy na której pracujesz) oświadczenie na to że płacisz podatki i wykonujesz nadane obowiązki na twoją prace.

PS: Jutro postaram opisać propozycję polityki, klas politycznych, wojen, oraz handlu

Myślę że to będzie dobry pomysł , gracze będą awansować gdy wykopią x danego klocka np. z poziomu I na poziom II trzeba wykopać 1000 klocków co wy na to ?

Opublikowano

mam pomysl zaby dodac statki i aby mozna bylo przeplywac statkami do innych wysp ale uwazac na piratow ktorzy maja takze statki i atakuja nas

Mam pomysl aby dodac statki do gry a takze bandytow piratow morskie stworzenia moze

a kiedy beta testy??????

Opublikowano

Zajebisty pomysł na serwer na pewno zagram powodzenia

PS w jaki magiczny sposób chcesz dodać do gry statki jeśli nie ma żadnego moda/plugina działającego na multi (chyba ze o czymś nie wiem)

Opublikowano

Zajebisty pomysł na serwer na pewno zagram powodzenia

PS w jaki magiczny sposób chcesz dodać do gry statki jeśli nie ma żadnego moda/plugina działającego na multi (chyba ze o czymś nie wiem)

wiesz co tylko poddalem taki pomysl
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...