Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema to mój pierwszy post na forum bo tak przeglądając to wszystko nie mogłem się połapać. Bardzo mi zalezy na tym zeby coś takiego uruchomić.

Chciałbym postawić na swoim dedyku który jest w firmie serwer prywatny Metin2 z tego co wyczytałem to potrzebuję

sprzętu, plików serwerowych, klienta, strony i forum, item shopu, skrytpów dotpay, nie orientuję się dokładnie w tym temacie dlatego prosiłbym o pomoc, oczywiście za pomoc podziękuję.

Będe wdzięczny za podlinkowanie wszelkich poradników od strony serwera czyli instalacji systemu operacyjnego (ale to raczej nie jest trudne) tych plików serwerowych, jak uruchomić polską wersję gry metin2, jak zrobić swojego klienta, czy to jest akurat wymagane, czy można do takiego serwera dograć np cpanel, direct admin albo inny jakiś który obsłuży mi mysql, www i inne rzeczy czy to się nei będzie gryzło jakoś, jak uruchomić item shop. od razu mowie że nie chcę na tym zarabiać, wszystkie pieniądze szłyby na utrzymanie serwera dedykowanego, domeny, szablonu strony, ewentualnie grafika. nie chcę mieć problemów w urzędzie skarbowym - moja stara tam pracuje więc zasięgnąłem informacji.

Proszę o wszelkie porady podlinkowanie tutków.

A no i tak ważne jest to skąd to wszystko pobrać.

Opublikowano

Proszę tutaj masz dział gdzie możesz szukać poradników związanych z

-Plikami serwerowymi

-Bazą danych

-Systemem Operacyjnym (BSD)

http://www.mpcforum.pl/forum/314-metin2-tutoriale-i-download/

Oraz wiele poradników z dziedziny tworzenia serwerów.

Musisz po prostu znaleźć coś dla siebie,każdy ma własny styl i poziom zaangażowania oraz trudności.

Jeżeli chcesz postawić serwer to ja polecam Ci pliki by taki_niesmialy.

Samemu od razu Ci mówię ,że poprowadzić tego nie dasz rady.

Opublikowano

No okej rozumiem. Tylko chciałem po prostu otrzymać coś krok po kroku.

Nikt nie pokusił się o stawianie paneli hostingowych do tego? Bo tak na sztywno to wszystko łączyć to tak to dziwnie wygląda.

Jeśli chodzi o konfigurację i zarządzanie stronami to obsługuję spore projekty sam tak więc dam radę.

Tylko pierwszy raz będę stawiał serwer Metin2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...