Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Banowanie komendą w grze

z4z0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A już myślałem że sam to zrobił, no cóż - trudno :) Jutro dodam opcję po kliknięciu na gracza.

On sam? xD

Po kliknięciu chyba takie trudne nie będzie :P

Jest coś lepszego po kliknięciu :)

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Nazwę pliku php można sobie zmienić, pisałem o tym. Jeżeli nazwiesz ją powiedzmy

jutrokurwa45123.php

to ciężko żeby ktoś na to wpadł :)

Są programy do skanowania plików na FTP...

Polecam opcje dodania kodu w cliencie + w skrypcie lub na sesje, czyli logujesz sie na strone a potem mozesz banowac w grze

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

np kod zabezpieczający czyli np tak jak masz gm=TEST&nick=TESTER&kod=TAJNY_KOD_W_CLIENCIE

zwiększy bezpieczenstwo

Opublikowano

@Edit

Bardzo przydatne a zrobisz coś takiego żeby dało się odbanować komendą??

Opublikowano

np kod zabezpieczający czyli np tak jak masz gm=TEST&nick=TESTER&kod=TAJNY_KOD_W_CLIENCIE

zwiększy bezpieczenstwo

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ten kod w kliencie jest bez sensu. Przecież taki root jest tylko dla GM'a więc po co jakieś tajne kody ? Jeżeli źle zinterpretowałem Twoje słowa to mnie popraw i dokładnie wyjaśnij.

@Noresta

Zrób elif'a który sprawdzi czy wpisane jest '/unban' i po prostu wymień zapytanie z BLOCK na OK i tyle, mówiąc najprościej.

umarł

Opublikowano

@UP:

Czasami skrypt może wpaść w niepowołane ręce. Są programy co CI przeskanują każdy plik jaki jest na hostingu. Jeżeli chcesz nazwę z nich PW.

Takie zabezpieczenie w postaci kodu nie zaszkodzi:

if($zabezpieczenie == "dupsko"){

// KOD

}

w zmiennej $zabezpieczenie jeżeli pojawi się dupsko to skrypt zostanie odpalony ;P

Opublikowano

Oczywiście że można dodać taką opcję, nie widzę żadnego problemu nie mniej jednak, napisałem tylko przykład banowania, do tego można dodać powód i wszystko co tylko zechcesz ale tego dokonaj sam :)

umarł

Opublikowano

Skrypt z epvp ma prosty dodatek podczas banowania musisz potwierdzić swoje hasło i login z metka i chyba proste jesteś GM zbanuje tamtą osobę nie jesteś nie zbanuje. Dawanie nie zabezpieczonych skryptów na Hosting jest trochę niebezpieczne, więc ja nie widzę różnicy ogólnie bardzo fajnie, że coś takiego udostępniłeś.

Opublikowano

W tamtym skrypcie JEST OKIENKO w którym trzeba wpisać hasło do konta, tutaj takiego okieneczka nie ma. Ludzie, możecie się tym pobawić, nie zabraniam wam. Możecie tak przerobić ten skrypt że będzie to wyglądało nawet tak :

/ban login_gm haslo_gm nick_do_bana powod

. Ja udostępniłem przykład, który działa, teraz wy troszkę popracujcie.

umarł

Opublikowano

ale jak ktoś wpisze adres localhost/ban.php?gm=nick gm &nick=nick osoby do zbanowania to każdy gracz se może kogoś zbanować

np

http://aderesstrony.php/ban.php?gm=[HA]Warnox&nick=testowy

jeśli ktoś da graczom klienta z wgranymi ułatwieniami dla GMa (typu podgląd zbroi, banowanie, które dał nam z4z0l :* ) to jest po prostu idiotą. Najbezpieczniej przygotować sobie własną wersję klienta, tylko dla siebie i wtedy szanse, że to odkryją są praktycznie niewielkie. Mówię tutaj o wyciągnięciu adresu z kodu klienta. Drzewa folderów nie odkryją, bo możesz przecież zrobić tak

http://aderesstrony.php/fdasfgsdfasd/fsdfasdfdasfsdfadsf/asdghtbdvcfgzsdrftgv/fhr67ie5w45c5yfgvert//ban.php?gm=[HA]Warnox&nick=testowy

i wtedy jedyną ścieżką, z której mogą dostać się do skryptu, jest osoba, z którą współpracujesz.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Wow stary kurwa, co za popis...

A teraz wpada prze elo zajebisty lopes i psuje Twój pokaz zajebistości

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1117788-mod-easy-chatblock-kick.html

Pis ju !

@Top

W chuj nieoptymalne i wgl użyłeś chujowych funkcji <3

A tak na serio to good dżob, jak zwykle ;)

I nie radzę tego jednak dawać dla graczy, różnie to bywa :)

Z tym wywal, kicknij w pasku u góry zrobiliśmy z adriankiem chyba w styczniu :D

@edit

Zresztą już jest na tym jakże zajebistym forum, pewnie gdzieś na epvp znaleźli.

Opublikowano

Ależ tam nie ma żadnego problemu żeby dodać nową opcję - wystarczy sprawdzić schemat chociażby przycisku szeptu i na tym samym przykładzie zrobić nowy ;>

umarł

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mówicie, że to nie zadziała na publiczne serwery. Mylicie się. Można ograniczyć dostęp do mysql z IP przecież, nie?

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

przydatne jak ktoś się boi o eq z navi przez nieposłusznych gm

Nie lepiej dodać questa w grze na banowanie w tym wysyłanie powodu do tabelek mysql? :)

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Nie lepiej dodać questa w grze na banowanie w tym wysyłanie powodu do tabelek mysql? :)

Tutaj mamy komendę a nie jakiś quest. Questów na temat banowania graczy jest na mpcforum bardzo dużo, to jest 'nowość'.

umarł

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...