Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Wymiana karty graficznej

gustek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , obecnie mój sprzęt tj. : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 Ghz .

3.43 GB RAM , karta graficzna NIVIDA GeForce FX5500 .

Na tym ,,sprzęcie" w grze League of Legends mam do 15 fps na najniższych detalach .

Najgorsze jest to ,że czasem spada do 4 fps zazwyczaj gdy wszyscy się razem biją i jest to trochę denerwujące . Więc na pewno nie zdziwi nikogo ,że chcę coś zmienić w kompie .

Karta graficzna jest słaba myślałem ,aby wymienić na coś takiego : http://www.nokaut.pl/karty-graficzne/palit-geforce-210-512mb.html , napiszcie czy się wgl. da i czy poza kartą muszę coś zmienić .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

512 MB- na tej karcie spokojnie pograsz w lola. kupuj śmiało.

Opublikowano

Pograsz, ale fpsy nie będą jakieś olaboga :) ja mam 1gb z średniej półki kartę graficzną i 60fps (skacze 40-70) :) czasem nawet mi się zdarza, że przy natężeniu skilli obszarowych spadną ostro (tzw. zawieszenie chwilowe). Ale pograć na niej raczej pograsz tylko jakość będzie raczej średnia.

Gold Member

nvm

Opublikowano

512 MB- na tej karcie spokojnie pograsz w lola. kupuj śmiało.

Ja pierdole, ale znawcy. Jak mam kartę 2 gb, tzn. że wyjebe każdą grę na ultra? To, że ta karta ma 512 mb nic nie znaczy, bo karta jest chujowa i nie odpalisz na niej nawet w full hp filmiku z YT nt. lola. Ogólnie, można się nią podetrzeć.

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Nie wiem jak wy to robicie lecz ja mam stabilne 60 fps przy ustawieniu bardzo wysoka ( procz cieni - srednie chyba ), do tego rozdzielczość 1600 coś tam na karcie 256 mb - Geforce 8600

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Co to ma być za syf? Chyba was pogrzało skoro piszecie, że będzie działać.

Bierz coś typu GT 8800 znajdziesz gdzieś za 100zł. I pograsz sobie na luzie.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Szukaj Gt 8800 lub 9600 te karty mają dobre magistrale 256 bitów i dobre taktowania więc na nich już ładnie pośmigasz :)

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Ja mam 1 gb na karcie i na najlepszej grafice gram na 50-60 fps...

Ale sam ram nie wystarczy...

Minimalna karta graficzna do LoL'a:

-Video Ram 64 mb

-Hardware T&L (jest wymagany)

-Pixel Shader version 2.0 (jest wymagany)

-Vertex Shader version 2.0 (jest wymagany)

Z taką kartą pograsz sobie spokojnie bez lagów...

Oczywiście może być trochę słabsza...

Do sprawdzania gierek polecam tą stronkę:

http://www.systemrequirementslab.com

OobLowoO_eune_238_1_logo.png

Opublikowano

na drugim kompie mam gt 8800 i stałe 60 fps na rozdzielczości 1980-1020. Oczywiście przy wysokiej jakości cieni jak i detali.

Więc taką bym ci polecał.

Opublikowano

Co ty człowieku robisz ;] chcesz wymienić bez potrzeby kartę graficzną chociaż twoja pozwala na gre w lola . Nie dość ze chcesz wymienić z syfu to na kolejny syf 512mb co to kurva jest za epikfail ?> ja mam karte 2GB i 8GB Ramu 4x 2.4 procek i o jakimkolwiek lagu w lolu moge pomarzyć .

Spróbój oczyśćić komputer z wszelkiego rodzaju śmieci powyłączaj gadu gadu i może zarzuć twoim łączem internetowym

oynk.png

Opublikowano

kasy nie mam zamiaru wydawać więcej niż 100 zł , wystarczy mi nawet jak bym miał 40 fps . Lepsze 40 niż 4 fps ;d

Myślę ,że mnie zrozumiecie ;d

Tu nie tylko grafika ma znaczenie... Co z tego, że polecicie mu geforce'a jak procek nie wyrobi to 1, a 2 jaka zasiłka?

MODE COM FEEL- 350 W

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ps Zasilacz też powinien być wymieniony :x

Jeśli masz wejście Pci express to tak

stara karta graficzna to gf 5500 więc to wejście jest Pci express ??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

up@ Niedawno co wymieniałem kartę na nową i mam teraz na stanie 9800 GT GeForca , mogę na allegro wystawić. (Na niej bd śmigać a 100 zł drogą nie chodzi)

Q3JhdXNlcjY2Nl9fX2V1bmVfX181NTBfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...