Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielka wojna w MC

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysła na wielką wojne w MC.Są frakcje tyle że serwer posiada również [ok.20 modów]mody takie jak SDK gun czy BuildCRaft albo planes lub zeppelin

Tereny tutaj działają inaczej jeśli nie ma żadnego członka frakcji nie ma to wtedy teren frakcji[trzeba kupic]jes automatycznie chroniony cubem jesli jest chociaz 1 gracz z frakcji wtedy cub sie wylacza i baza jest podatna na ataki.Jest również mapa w której można hodować rośliny i zwierzęta[teren też trzeba wykupić]Oraz mapa surowcowa są stanowiska w których są różne materiały jak na serwie metropolic.pl i co ileś tam materiały sie te odniawiaja

są również sklepy żeby można było kupic ciezkie do zdobycia materialy[np. obsydian]Sa prace dzieki ktorym bedziemy mogli zrabiac kase.Jest tez mapa PVP w kotrej wlasnie buduje sie bazy.Kazdy gracz zaczyna na zwyklej mapce z podstawowym sprzetem.Jest jeszcze 1 mapka w ktorej organizuje sie rozne eventy np. spleef[dosc czesto] eventy surowcowe i inne.Sa rangi typu general[dowodca frakcji] zolnierz sa rowniez typu Genral-VIP lub zolnierz-SuperVip albo [email protected] tez wiele pluginow typu comandbook albo chairCraft

I co wy na taki pomysl?

xxx

Opublikowano

Ogólnie pomysł fajny jestem na tak ! Moge pomóc w konfiguracji pluginów (Na modach sie nie znam) i w innych czynnościach...

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Nie wiem na ile ty tam stoisz z javą ale z tego co wiem jest jak najbardziej możliwe :D

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Jestem na wielkie tak !

Od zawsze marzyłem o takim serwerze !

Mógłbym pomóc w rozreklamowaniu go i zrobieniu fajnego trailera/zapowiedzi, a może i dofinansowaniu :)

@edit

Fajnie jakby był Flan's mod i realia II Wojny światowej.

Jest on lepszy według mnie od Sdk guns.

Opublikowano

@Up nie wiedizałem że wogole jest taki mod :D NA serwie bede wsyzstkie mody na bronie jakie tylko da sie zainstalowac ;) Narazie żeby serw powstał trzeba wsyzstko zorganizować

xxx

Opublikowano

Serwer Ci nie wypali Czemu? Odpowiedz jest prosta skoro vipy maja byc kims wiekszym to bedzie pelno dzieciakow ; > zreszta sam zobaczysz ;P ale zycze powodzenia pomysl fajny

Opublikowano

Teoretycznie pomysł fajny ale problem tkwi w serwerze. Trzeba kupić dobrego dedyka, mieć kasę na opłacenie ogarniętej administracji i licznej. Gdyby powstał zapewne na serwie byłby chaos, każdy by się nawalał, admin nie ogarniał by tego i serwer by padł :(

Opublikowano

Witam mam pytanie

jestem nowy i dzisiaj

założyłem sobie konto na

minecraft.net i gdy się

loguje to muszę wpisać

mój email a nie swoją

nazwę i gdy sobie kupię

premium to będę musiał

też się nazywać jak mój

email czy można to zmienić

sory za ort ale pisze z

telefonu

Opublikowano

@Up no niestety.Aha na mapie eventowej chciałbym żeby były też atrakcje dla USerów :P ;) np. Mega wielki auqa park a oto lista modów które beda na serwie:

Flans

SDK gun

Planes

TMI[dla adminów i modów]

RailCraft

BuildCraft+dodatki

IndustrialCraft 2

Forestry

Red Power 2

WW 2 guns

SMartMoving

xxx

Opublikowano

@Up włąśnie sporo roboty :( No ale cóż.A trudno jakoś to sie zrobi :D

Edit:A teraz czas na nowe pomysły do serwa:

Skyblock

SurvivalGames

Parkour

Creative

Skyblock-Jak zwykły skyblock.Do odprężenia od tych wojen na serwie :D

Jes lekko zmodyfikowany[ciut większa wyspa i ciut więcej itemów]

Dodatkowo jest sklep w którym można kupić itemy[te podstawowe itp.][Ale itemy działają tylko na Skyblocku tzn. jesli wyjdziemy do innego świata to itemy sie nie przeniosa a zapiszą

SG-Chyba każdy wie co to ;) Jest ok 6map

Parkour-pare parkourów dla rozrwyki[są bardzo długie i ciekawe]

Creative-Gracz dosatje na tym świecie [i tylko na tym,itemy nie sa przenoszone do innych światów] opa[praiwe]I jak ma TMI to może go używać.Działki są przydzielane automatycznie rozmiar działki to 200x200[Dla SuperVipa to jest 600x600]

Można wylewać lawe itp. ale nie można niszczyć terenu kogoś innego[cub]

xxx

Opublikowano

@Up Właśnie.Narazie do tego sie nie zabieram bo gram se w skyblocka :P Do tego serwa potrzeba było ok. 30 osób.Przygotowanie serwa zajęłoby ok.1 miesiąca ;)

Jeszcze raz lista modów:

SDK gun

Flans

WW2 gun

SmartMoving

Planes

IndutrialCraft 2

BuildCraft+dodatki

RailCraft

RedPower 2

Forestry

Mo creatures

Crossove[mod łączący IC 2 z BC]

ExtraBiomesXL

ComputerCraft 2

Planuję również zrobić automatycznego instalatora właśnie tych modów[Ja i admini bededziemy posiadac rowniez TMI] ;)

xxx

Opublikowano

Jeżeli to rozsławisz i znajdziesz patronów to mogę zorganizować to na swoim VPS (100slotów :))

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@Up dzięki za pomoc 100 slotów nawet 20 na start starczy ale gdy serwer sie uda bedziemy pewnie potrzebowac ok 600 ;)

Aha noiwy pomysl do serwa:

Znacie teamt o zapowiedzi serwa Origin?Tam jest realne życie to i na tym serwie będzie realna wojna tzn. przez jedzenie będzie nam dodawać nie życie a np, coś do spritnu[zaleznie co zjemy]Realistyczne przewozy rannych żołneirzy do bazy itp ;)

Edit:Spis modów na serw[nowy]:

SDK gun

Flans

The gun

Planes

SmartMoving

WW2 gun

ComputerCraft 2

BuildCraft+Dodatki

IndustrialCraft 2

RedPower 2

Forestry

PowerCRaft

RailCraft

Mo creatures

ExtraBiomes XL

TreeCapitator

ICBM

Portal gun[tylko dla superVip i wykorzystywany przy niektorychc eventach]

ChocoCraft

Pams harvest mod

Equvailent Exchange 3

Wireless Redstone

More explosives

Steves carts

CraftGuide

Block pysichs

Dodam również ze niektóre z tych modów testowałem

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...