Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta motorowerowa !

PidGeYPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka . Mam 12 lat i chciałbym zdać na karte motorowerową . Za 4 miechy będę mieć 13 lat . Mogę wcześniej zdać na tą karte ? Bo i tak za 4 miechy mam urodziny i 13 lat ; ]]] . Czekam na wszę odpowiedzi . Mam Kawasaki kx85 nową za 27 tyś chciałbym ją już dosiąść .

Opublikowano

Siema, jestem w podobnej sytuacji. Nie możesz, tym bardziej że w lutym czy tam styczniu jeszcze są nowe przepisy, a w nich to że można zdawać dopiero od 14 roku życia.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

I tak nie możesz na nim jeździć. Karta pozwala jeździć pojazdami do pojemności 49cc i to takimi pojazdami które mają homologację drogową, po co piszesz że masz takiego crossa, jęzeli nie wiesz nawet, że nie moze on wyjechac na publiczną drogę, a poza tym podajesz błędną cenę?

9cd5f804379a.jpg

Opublikowano
Mam Kawasaki kx85 nową za 27 tyś chciałbym ją już dosiąść .

No to Cie ładnie w chuja zrobili :P :DxD

Od 14 lat możesz zdawać.

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

Końcówka 1 gimnazjum ja dopiero zdawałem ... Nie że ja dopiero wtedy chcialem tylko wtedy dopiero mogłem

Opublikowano

Raczej tak, tylko że karte dostaniesz dopiero w 1 kl. gim.

Zauważ że od 2013 roku zmieniają się przepisy i będziesz musiał zdawać normalne prawko na 50-siątki ;]

Nwm, czy ten rocznik załapie się jeszcze na uprawnienia na tego typu pojazdy.

Opublikowano

Chuj wiecie. Zarejestruje sobię na 50cc i będzie nakurwiał salta.

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

to niech se nakurwia te salta, ale przeglądu nie będzie miał : ), nowe przepisy wchodzą więc karta moto na 49 ccm od 14 lat ; )

Opublikowano

to niech se nakurwia te salta, ale przeglądu nie będzie miał : ), nowe przepisy wchodzą więc karta moto na 49 ccm od 14 lat ; )

Dobrze zapłacisz to zarejestrujesz na 125 na 50, to samo z przeglądem... ;)

@Top

A co do zdawania to spytaj się tego co się zajmuje zdawaniem na kartę i wszystkiego się dowiesz... ;)

Opublikowano

No to gucio wiesz kolego, mój brat ma Aprilia RS 125 i ma ją na 50 i normalnie ma przeglądy ;)

Co do Topicu

Jak ty chcesz tym jeździć jak to nie ma Homologacji, zero świateł itp.

Bo na ulicę tym nie wyjedziesz.

Opublikowano

Ludzie. Najezdzacie na te 50cc. Rejestrujesz na 50cc, a mozesz latac 100cc.

Ładnie Cie z ceną przycieli. Za 27tyś? Za moich czasów Piaggio sfera z 199xr. była marzeniem każdego dzieciaka.

Stare czasy ;(

@topic

To tak samo jakbym w wieku 17lat zaczal jazdy na prawko. Pomysl troche >.<

Opublikowano

Siemka . Mam 12 lat i chciałbym zdać na karte motorowerową . Za 4 miechy będę mieć 13 lat . Mogę wcześniej zdać na tą karte ? Bo i tak za 4 miechy mam urodziny i 13 lat ; ]]] . Czekam na wszę odpowiedzi . Mam Kawasaki kx85 nową za 27 tyś chciałbym ją już dosiąść .

Wegetowanie nie jest fajne, mogę ci załatwić eutanazję po pierwszej jeździe. Kup sobie skuter z biedronki, albo zostań dawcą nerek, tak na zapas, bo potem te formalności.. wiesz :)

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

dajesz w łape i zdajesz.. w tym kraju juz wszystko sie da kupic.. gorzej jak cie ktos złapie i sprawdzi ze smigasz na 85cc to juz masz przejeb lekki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...