Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Visual Studio C++ 2012 - Hit czy kit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijając niezaprzeczalne zalety VS 2012 jak intellisensse c++/cli czy wydajniejsze i (nie dla wszystkich) ładniejsze GUI czy przyspieszony linking, ma też gigantyczne wady. Przesiadłem się z 2010 na 2012 Ultimate trial.

Pierwsze co widzę to 100 nowych warningów o tym jakoby w niektórych miejscach teoretycznie może wystąpić usunięcie niezainicjowanego obiektu i tym podobne. Mniejsza z tym, da się to przeboleć.

Największe rozczarowanie dotknęło mnie gdy rozpocząłem rebuild projektu. Kompilacja wszystkiego trwa około 3 do 5 minut, gdzie w VS 2010 trwała niecałe 30 sekund. Jeszcze bardziej się wk****łem jak zobaczyłem że mój projekt jest już niekompatybilny z vs 2010 sp1 (linking error) i z tego co wyczytałem w necie pomoże jedynie usunięcie całego VisualShitu od M$ i zainstalowanie samej 2010 od nowa.

Ma ktoś pomysł dlaczego jest tak tragicznie z kompilacją?

exKVR.png

c++, c++/cli, php, js, css3, lua, au3 and others...

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

to że można w niej programować metro nie oznacza że jest for 8. Z tego co się orientuje (mogę się mylić) to nawet na XP chodzi

exKVR.png

Pomoc dla newbich w wymienionych wyżej językach, pisanie botów do Tibii - pisz na gg, może się dogadamy :)

Opublikowano

2012 podobno chodzi tylko na 7 i 8. Sam używam na 8, do pisania w c# i nie było problemów z przeniesieniem projektu z 2010. Nawet nie trzeba konwertować. Są 2 wersje. VS express for desktop - klasyczne programy w c#, c++, VB.NET oraz VS express for win 8, czyli aplikacje modern.

@UP Pobierz instalatora offline może. Instalowało mi się około 10 min.

BTW. Jak ktoś chce wrócić do skórki z 2010 w 2012 express to http://alinconstanti...ual-studio.html. IMO te dwie domyślne są tragiczne. Pierwsza za jasna i wszystko się zlewa, druga za ciemna. Ta z vs 2010 niebiesko-biała jest ok :)

Opublikowano

zjeżdzacie z tematu to po pierwsze, po drugie używam obecnie vs 2012 ultimate - trial

exKVR.png

Weteran
Opublikowano

Co do dyskusji nt. vs 2012 - powstał już taki temat http://www.mpcforum....al-studio-2012/

Ja korzystam z vs 2012 i przy tworzeniu aplikacji w c# nie czuję żadnej różnicy w szybkości/stabilności między nim, a vs 2010. Nie wiem, być może w przypadku c++/cli faktycznie różnica jest większa, ale to chyba nie tylko wina programu, a też twoja. M$ gówna by nie wypuszczał(przypuszczam).

Opublikowano

PFF ja korzystałem z vs 2012 instalował mi sie ponad 1-30 h :|.I coś sie zwaliło i nie chce sie włączyć bo wywala błąd dla mnie jest praktycznie taki sam jak vs 2010 Express ;p

nostaleh.png
Opublikowano

Odinstaluj wszystko a potem zainstaluj vs 2010.

Myślę że wina dlugosci kompilacji leży w dodatkowych toolsach analizujących kod. Nie mam jednak pomysłu które to. Przelecialem cały projekt i nic nie znalazłem

exKVR.png

Opublikowano

prosty test jeden projekt, 2 toolsety w vs 2010 i vs2012:

VS 2010 ultimate trial using v100 toolset: Time Elapsed 00:00:01.83

VS 2012 ultimate trial using v110 toolset: Time Elapsed 00:00:03.98 -- what if project is 20 times bigger?

link: http://www.sendspace.com/file/wthgp8

exKVR.png

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...