Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Problem z palcem.

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. We wtorek w szkole kolega kopnął mnie w rękę. Bardzo bolał mnie 4 palec lewej ręki, nie umiałem go zgiąć do końca i bardzo mi spuchł w krótkim czasie. Dwie godziny później byłem u chirurga i ze zdjęcia RTG stwierdził, że to skręcenie stawu międy paliczkami. Dał mi jakąś metalową szynę i powiedział, że mam chodzić w tym cały czas, jedynie z przerwami na zmianę okładu z Altacetu, i kazał mi też robić 15-minutowe okłady z lodu. Zawinąć to bandażem.

Czasami używam też maści Heparinum na obrzęki, i to pomaga, obrzęk dość mocno schodzi, ale to jest chwilowe, po kilku godzinach znów spuchnięty.

We wtorek mam iść do kontroli (tydzień) ale nie ma żadnej poprawy, palec z każdym dniem zgina mi się mniej, coraz bardziej spuchnięty i siny.

Miał ktoś może taki problem? Ile mniej więcej trwa leczenie żeby palec funkcjonował bez problemów? Czy potem przez resztę życia staw będzie bolał lub działał w pełni? Proszę o pomoc. Jest to dla mnie bardzo istotne, gdyż jestem muzykiem i za 3 tygodnie mam koncert.

Opublikowano

hahahahahaha, srasz jak małe dziecko, ja złamałem rękę z przemieszczeniem kości, piszczela i 4 razy skręciłem kciuki, zwykła opuchlizna, 2-3 tygodnie i ci zejdzie

Opublikowano

mialem podobny przypadek lecz do hirurga nie poszedlem i mam ze tak powiem "krzywy palec" a jaki czas byl napuchnniety to ciezko stwierdzic ;d moze z miesiac.

Opublikowano

Thx.

A 3up: nie pytam się jakież to przerażające patologiczne zmiany zaszły w twoim biednym organiźmie, zadałem wyraźne pytania dotyczące skręcenia stawu więc nie widzę problemu w odpowiedzi jeśli doświadczyłeś takiego uszczerbka na zdrowiu...

Opublikowano

Najlepszy sposób to ujebać palca siekierą, będzie po problemie ;)

A tak serio to po 2-3 tygodniach powinno być dobrze.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

włóż palec do dupy , powinno przestać boleć :)

Opublikowano

hahahahahaha, srasz jak małe dziecko, ja złamałem rękę z przemieszczeniem kości, piszczela i 4 razy skręciłem kciuki, zwykła opuchlizna, 2-3 tygodnie i ci zejdzie

Ja złamałem kark i żyję, a ty srasz sie że złamałeś rękę z przemieszczeniem kości...

Młody nie peniaj ;]

Musi sie zagoić, jednak to wymaga czasu.

Ja wiem że chciało by sie pofapczyć i nie ma czym, no ale wybacz...

Może poproś mame, pomoże ci ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...