Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft samoistnie się wyłącza.

Eling

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pewien problem z MC, odkąd zrobiłem formata.

Otóż gram sobie, po jakimś czasie Minecraft wyłącza się bez żadnego komunikatu, przez co nie mogę normalnie grać.

Instalowałem sterowniki grafiki producenta, ogólnie niby wszystko mam. Javę także. Nawet instalowałem Win XP SP3

Dodam, że skrzynki z niektórych perspektyw robią się czarne, tabliczki też. Proszę o pomoc :) Liczę na Was :D

Pomocnik
Opublikowano

może najnowsza jave zainstaluj albo daj więcej pamięci ram dla minecrafta.

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

Mam javę 7 update 9, więc jest to chyba ta najnowsza.

Pamięć RAM dla javy to połowa mojej pamięci ram, czyli 1GB. Teoretycznie powinno śmigać.

Opublikowano

Sprawdz jak śmiga na 1.2.5 lub 1.3.2...

Jeśli nie śmiga odinstaluj Jave zainstaluj od nowa.

Sprawdz sterowniki karty graficznej,.

Opublikowano

To związane z grafą w minecrafcie chyba jak masz 32bit system a ustawienia na maxa to wyłącza się... To chyba odległość widzenia(odległość renderowania zmień na maxa i jak będzie coś na czerwono to przez to).. Ja przynajmiej tak miałem więc majstruj przy ustawieniach :)

Opublikowano

No raczej, że to jest związane z grafiką. Ale przecież (jak wyżej wspomniałem) sterowniki zainstalowałem, co może być nie tak?

Javę reinstalowałem 9623952527 razy :P

Opublikowano

Już próbowałem reinstalacji :/

Dzisiaj ustawiłem priorytet javy na wysoki, pobrałem OptiFine i ustawiłem wartości na najniższe, MC zajmował 9% RAMu, a i tak się wyłączył. Jakim prawem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pomogła reinstalacja sterowników. Przedem też reinstalowałem je, ale najwidoczniej coś poszło nie tak. Jeśli ktoś ma taki problem - radzę spróbować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...