Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z trollami da się grać

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Dziś zagrałem kilka rankedów z tzw. "trollami" czy po prostu osobami nie ogarniającymi jak niektórzy to mówią.

Chciałbym napisać tutaj że gdy mamy " trolla " w teamie to nie trzeba się łamać ponieważ jeśli pogadamy z nimi, można trochę pomajstrować jeśli nie chcą na linie itd.

Była sprawa na moim meczu niedawno że trollowała ashe, chciała iść ad carry a caitlyn miała first picka, potem trochę było sprzeczki, załagodziłem sytuację, powiedziałem żeby caitlyn szła na topa ja jej będę często gankował. I co wyszło? Bardzo dobrze ogarniała yoricka ! A nawet bym powiedział że go niszczyła.

Inna sprawa przed chwilą grałem rankeda i soraka chciała iść topa, pospychali się trochę jak zawsze i poszła w końcu pod supporta ale z buildem tank AP, tylko był problem bo soraka brała kille a ad carry feedował.

Ale w late game bardzo ładnie działa soraka Tank AP i tutaj macie końcowe wyniki:

l4wcz1.jpg

Chciałbym abyście wypowiedzieli się na temat tzw. "trolli", jak ich postrzegacie, co robicie jak na takiego napotkacie itd.

Chciałbym jeszcze raz uprzedzić ludzi, jeśli macie "trolla" w teamie to nie łamcie się, po prostu z nim pogadajcie i będzie wporzo.

:D

Opublikowano

Ja zawsze gram swoją grę. Co z tego że przegram ten mecz, jak w następnym się odbije?

Chyba, że mam dobry dzień to trolluje razem z innymi. Bo w końcu to tylko gra i nie można do tego podchodzić zbyt poważnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ta przy jedenym trolu jest ok, ale przy 3 juz nie. Gra bez suporta i junglera to jest troll.

Własnie pisze w temacie że 3 mecze z trollami grałem i jakoś wygrywałem.

Fakt bez supporta i junglera jest przesrane ale zawsze jakiś pomysł wleci.

Gorzej jest jak gracze są afk. To już inna sprawa, a zdarza się to niestety często :/.

A jak wraca to w late a jak wróci w late z 1 lvl to tylko może feedować.

Opublikowano

"Siema!

Dziś zagrałem kilka rankedów z tzw. "trollami" czy po prostu osobami nie ogarniającymi jak niektórzy to mówią."

Nieogarnięte osoby to nie są trolle.

Wiesz kim jest troll w LoL'u ?

Troll w tej grze to ktoś, kto biegnie i feeduje, pisząc że ma wszystko w dupie, bo to nie jego konto i mu nie zależy, ktoś kto idzie sobie AFK, bo idzie do kościoła, albo na obiad, trollem jest osoba, która wszystkich dookoła wkurwia,troll to nie duo top, troll to nie Karthus(czy inne tego typu) na jungli. Ty nie trafiłeś na trolli, ty trafiłeś poprostu na słabych graczy. Z takimi wygrywa się(prawie) zawsze, jak dla mnie ten temat jest zupełnie bez sensu.

Do słabych osób takich jakie tobie się trafiły w 95% da się "dotrzeć" i wytłumaczyć kogo mają focusować itp. ty poprostu pomyliłeś pojęcia Troll, a Słaby Gracz.

Opublikowano

Trolle to nic, gówna nie wycarrujesz. Gramy z kolegą duo na bocie spoko jest ciężki lane, ale nie feedujemy zbytnio jakoś trzymamy poziom, a cała reszta feeduje jakby im za to płacili... Sam czasem trolluję, gram od niechcenia, ale to nie jest to samo.

Gold Member

nvm

Opublikowano

"Siema!

Dziś zagrałem kilka rankedów z tzw. "trollami" czy po prostu osobami nie ogarniającymi jak niektórzy to mówią."

Nieogarnięte osoby to nie są trolle.

Wiesz kim jest troll w LoL'u ?

Troll w tej grze to ktoś, kto biegnie i feeduje, pisząc że ma wszystko w dupie, bo to nie jego konto i mu nie zależy, ktoś kto idzie sobie AFK, bo idzie do kościoła, albo na obiad, trollem jest osoba, która wszystkich dookoła wkurwia,troll to nie duo top, troll to nie Karthus(czy inne tego typu) na jungli. Ty nie trafiłeś na trolli, ty trafiłeś poprostu na słabych graczy. Z takimi wygrywa się(prawie) zawsze, jak dla mnie ten temat jest zupełnie bez sensu.

Do słabych osób takich jakie tobie się trafiły w 95% da się "dotrzeć" i wytłumaczyć kogo mają focusować itp. ty poprostu pomyliłeś pojęcia Troll, a Słaby Gracz.

Ty dałeś przykład "Feedera", nie "Trolla".

Od wczoraj bacznie obserwuję twoje posty w tym dziale i widzę, że naprawdę na gównie się znasz, mało tego jesteś zarozumiałym i wkurwiającym gnojem.

Dobrze Ci radzę, spierdalaj stąd.

Co do tematu, tak jak gralfon napisał "gówna nie wycarrujesz", to chyba wszystko co tutaj można napisać.

Opublikowano

No widzisz każdy mecz da się wygrać . Ja gdy już w przy wybieraniu champów widzę jakiegoś trolla , albo ludzie zaczynają sie masakrycznie wyzywać to próbuje załagodzić sytuacje , lecz gdy się nie uda to doprowadzam ich do takiego stanu że sami wychodzą :D

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Jak masz elo 819 to wygrywasz gre 1v5 lol...

Wywalone czy trole czy nie, chyba że sam jesteś tak słaby że masz 800.

Opublikowano

Ty dałeś przykład "Feedera", nie "Trolla".

Od wczoraj bacznie obserwuję twoje posty w tym dziale i widzę, że naprawdę na gównie się znasz, mało tego jesteś zarozumiałym i wkurwiającym gnojem.

Dobrze Ci radzę, spierdalaj stąd.

Co do tematu, tak jak gralfon napisał "gówna nie wycarrujesz", to chyba wszystko co tutaj można napisać.

Oho zawiało chłodem, wyluzuj a nie napinasz się jak burak, forum jest dla każdego a nie tylko dla ciebie.

@ topic

Wszystko pięknie ale przy 2-3 graczach feedujących możliwość wygrania gry jest niewielka.

A druga sprawa Zobacz na Sorakę i Voli zrobieni pod tanki/offtanki

a to przewagę bardzo dużą daje.

Opublikowano

Tez zazwyczaj staram sie grac na wina, ale czasem zdarza mi sie grac od niechcenia jesli team jest taki sobie, bo wtedy to w sumie nie ma znaczenia. Ale oplaca sie grac do konca bo nigdy nie wiadomo czy ktos kto carruje przeciwny team nie pojdzie afk, a wtedy to wygrana prawoe w kieszeni.

Opublikowano

Siema!

Dziś zagrałem kilka rankedów z tzw. "trollami" czy po prostu osobami nie ogarniającymi jak niektórzy to mówią.

Chciałbym napisać tutaj że gdy mamy " trolla " w teamie to nie trzeba się łamać ponieważ jeśli pogadamy z nimi, można trochę pomajstrować jeśli nie chcą na linie itd.

Była sprawa na moim meczu niedawno że trollowała ashe, chciała iść ad carry a caitlyn miała first picka, potem trochę było sprzeczki, załagodziłem sytuację, powiedziałem żeby caitlyn szła na topa ja jej będę często gankował. I co wyszło? Bardzo dobrze ogarniała yoricka ! A nawet bym powiedział że go niszczyła.

Inna sprawa przed chwilą grałem rankeda i soraka chciała iść topa, pospychali się trochę jak zawsze i poszła w końcu pod supporta ale z buildem tank AP, tylko był problem bo soraka brała kille a ad carry feedował.

Ale w late game bardzo ładnie działa soraka Tank AP i tutaj macie końcowe wyniki:

l4wcz1.jpg

Chciałbym abyście wypowiedzieli się na temat tzw. "trolli", jak ich postrzegacie, co robicie jak na takiego napotkacie itd.

Chciałbym jeszcze raz uprzedzić ludzi, jeśli macie "trolla" w teamie to nie łamcie się, po prostu z nim pogadajcie i będzie wporzo.

:D

Troll to nie osoba która nei umie grać. Troll to osoba, która świadomie uprzykrza ci grę.

Opublikowano

Z trollem nie da się grać bo jedynie wyjście dogadania się to trollowanie. Można rozróżnić go tym np. blitzcrank jest trollem a obok prawie martwa ashe i goniący z daleka przeciwnik, blitzcrank mając ćwierć hp przyciąga przeciwnika do siebie, przeciwnik zabija ashe a blitzcrank jeszcze mu feeduje swoim killem. To co pokazałeś na ss to gracze którzy po prostu nie ogarniają do końca gry.

Opublikowano

Miałem quadre gravesem na rankedzie, przegraliśmy bo yorick chodził sam i marnował ulti na siebie (i tak padł)

1351968866-U762577.png

Mialem jeszcze 16/5 ap evelynn, ranked lose, nie mam screena po grze wiec nie wstawie, ale to były kompletne debile

Opublikowano

buildem tank AP, tylko był problem bo soraka brała kille a ad carry feedował.

Adc jeśli nie złapie w early przynajmniej dwóch killi to ssie potem.

Co do tematu ,nie zawsze da radę się ogarnąć team.Poprostu wtedy samemu wziąść suppa i grać normalnym składem.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Dla mnie troll to osoba łamiąca mete, buduje nietypowo postacie i ogólnie "dla funu" gra. A ktoś kto feeduje i flame'i to noob i gimbus.

Trololo idę zbudować orakę pod AD :D

Opublikowano

Dziś grając rankeda ~1600 trafiłem na Polski premade bot.

Ok, w porządku. Kog + Galio, nawet ciekawe połączenie, z myślą że coś im wyjdzie. Z początku ostry flame, bot 0-3, kog wyszedł na chwile z gry, a Galio napisał że zaraz wejdzie, musi zresetować. Zapytałem, czemu feedują. "bo zero gangów..." odpowiadam żeby patrzyli na mape i kupywali wardy, zgodzili się... I od tamtej pory zdażyło się im ze 2 razy paść w TF'ach, ale przy dobrych radach idzie i i wygrać z trollami. Potem kog, chodząc z teamem i kontrolując mapę, lekko się pofeedował. 8-3, u nic Vayne 6-1.

Kog w TF'ach był bardziej użyteczny, Galio odpowiednie ulti, top klonował adc ( w tym wypadku Yorick) no i Diana na midzie niszczyła wszystko.

btw. Zapomniałem, że grał byla 4v5. Od początku bez junglera. Mimo to, w tfach zwyciężyliśmy i baron w 25 minucie odpowiedział za los gry.

Wygraliśmy grę.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ja tam nwm czemu ale ja zawsze trafiam na pro elo elo graczy. Ostatnio brand na midzie vs morde (Brand 0/8 kupił sobie mejai'a [czy jak to sie pisze] ) kolejny ranked trynda jako adc a że trynda bez many to gówno to typ sobie wziął Clarity :)

@TOP Raz z "trollami" wygrasz a raz nie ma szans po prostu. Raz wygrasz raz przegrasz taka ta gra juz jest.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że zależy jaki troll gra. W last rankedzie miałem tak, że było 7/12, z czego ja miałem 6/0 jax, a na końcu wyszło tak, że ich wycarrowałem .

Wystarczy zatrzymywać kłótnie, kazać im trzymać się razem, i ciągle motywować. Uwierzcie, to działa. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...