Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera, wątpliwości :)

777mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, postawiłem sobier server (*z tutoriala PRYCIN'a - http://www.mpcforum....o-konfiguracja/ *) i moja żądza wiedzy wkroczyła na nowy poziom, także mam dla was zestaw pytań =) Mam nadzieję że znajdę tutaj pomocnych userów którzy mi co nieco wyjaśnią :)

1. Czy mogę sobie stworzyć własną bazę danych (np. wypakuję pliki PK2 z jakiegoś serwera 14d, zamienię je z tymi v1.188 i odpalę klienta 14d - czy to będzie działać? ;>)

2. Czy na tym kliencie mogę dodać skille 125, jeżeli tak to czy ktoś mogł by krok po kroku mi wyjaśnić jak to zrobić?

3. Jak zrobić bronie z + większym niż +12?

4.

Narazie to tyle :) Jak coś mi przyjdzie do głowy to dopiszę :)

Proszę o udzielenie mi odpowiedzi :)Dzięki

Opublikowano

Skądś jakby cie kojarze;p

1. Musiałbyś mieć baze tego servera. Nie da się z samego clienta skopiować wszystkiego.

2. Na epvp masz wyjaśnione jak dodać skille.

3. SMC -> SR_USEREDIT - > Wpisujesz swój NIck - > Query -> Znajdujesz Item któremu chcesz dać dany + ( najlepiej po Slot w inv) klikasz PPM -> 'Modify Selected Item'-> W edit option level wpisujesz ile chcesz żeby ten item miał plusów. ->Validate ->Validate->Validate->update->Yes. I o to masz już swój item nawet +255.

TIOiE.jpg

Opublikowano
3. SMC -> SR_USEREDIT - > Wpisujesz swój NIck - > Query -> Znajdujesz Item któremu chcesz dać dany + ( najlepiej po Slot w inv) klikasz PPM -> 'Modify Selected Item'-> W edit option level wpisujesz ile chcesz żeby ten item miał plusów. ->Validate ->Validate->Validate->update->Yes. I o to masz już swój item nawet +255.

Dziwne, jak robiłem takie cuś, to tak czy siak było na +12... Dopiero gdzieś w bazie danych zmieniałem + itemka na mojej charce...(Jak dałem +255 to mi postać crashowało...)

Opublikowano

Albo poprostu

SRO_VT_SHARD ->Programmability->Stored Procedures->_SMC_EDIT_ITEM

i Zmieniasz tam gdzie jest

if (@OptLvl > 12)

begin

set @OptLvl = 12 -- clamp optlevel to 12

end

if (LEN(@szCreater) = 0)

set @szCreater = NULL

Zmieniasz Na

if (@OptLvl > 255)

begin

set @OptLvl = 255

end

if (LEN(@szCreater) = 0)

set @szCreater = NULL

Klikasz Execute. I możesz od tej pory w SMC zmieniac tym sposobem którym ci napisałem

TIOiE.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...