Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaką broń na perma polecacie.

xzOtic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Co wedlug Was najlepiej oplaca sie kupic jako pierwszego perma. Gram różnie , najwiecej oil rig i short fuse. Przeważnie kampie ale na eli pro albo snd troche rushu zawsze jest ;d obecnie gram z ump i l96a1 bo na inna lvlu nie ma póki co . Zastanawialem sie czy kupic m416 cqb , mk14 mod 0 , m4a1 dw albo snajpe wa 200 i przerobic na tacticala . Uprzedzam ze p90 tr cos mi do gustu nie przypadlo i nie lubie zbyt duzego rozrzutu takiego jak ma np t-2 . Nie ważne też czy beda mnie wyzywac cqb nab itd bo m6a2 srt sam widok mnie przeraża. Jezeli znacie jakies inne , lepsze bronie które sie oplaca kupic / kupiliscie by typu ar / sr to piszcie .

Opublikowano

Polecam M4A1 DW, po customie ma bardzo mały rozrzut i duży damage, spróbuj też ogarnąć G36E za GP, rozrzutu trochę ma, ale jest to jedna z najlepszych broni w grze.

Ze snajp najbardziej polecam TPG-1 Pro, dobra do campienia jak i do rushu, L96A1 AW lepsza do rushu, ale taka sobie do campy.

Opublikowano

a m4a1 dw jest wogole cos lepsze od wersji za gp ? zapomnialem dodac ze nie cierpie tap fire

Coś jest lepsze, na przykład kolorek ^^ Lepiej się gra i tyle.

@Top Polecam M6A2 SRT. UMP 45, L96A1 AW, Ultimax, M4 Super 90

Opublikowano

a mk14 mod sprawdza sie na krótkie i dlugie dystanse ? bo z samych reviewi na utube to malo sie dowiem . I czy trzeba opanowac tap fire tak jak w giecie ?

Opublikowano

m4a1 dw jest beznadziejne na normalne mapy eg. oil ring ale jest dobry na np. rattlesnake jest dobry takze jak sie rozwijasz grac i nawet dobre jest do opanowania tap fire, ja to mam i osobiscie teraz próbuje opanowac gtke i duzo latwiej ale musze powiedziec ze dal bym 6/10 a teraz sobie kupie jakies smg albo następna ar, a co do innych to ja bardzo lubie valkirie oplaca sie opanowac tap fire i potem znowu nie kupowac tego albo cz skorpiona

Daj "+" to nic nie boli, a ile pomaga.

Opublikowano

M4A1 DW i M416 CQB są to 2 bardzo dobre bronie, mi się lepiej grało CQB ale jak nie chcesz żeby cię kickali i wyzywali od noobów to bierz M4A1. Ze snajp to ja bym wziął L115A3 (najlepsze do QS, słaba celność) i przerobił na muszkiet (uniwersalne do campy jak i QS, dobra celność, najlepszy scope - mała czerwona kropeczka).

Opublikowano

Moim zdaniem jak chcesz kupywać swoją pierwszą broń na perma to najpierw zastanów się na jakiej mapie najwięcej grasz. Moim zdaniem nie kupuj snajpy jako pierwszej bo nie będziesz jej aż tak często używać bo jak sam piszesz grasz eli short/oilrig. Więc polecam AR lub SMG konkretyzując to polecam Ci UMP45, M6a2 SRT, P90TR i nowe M416n.

Bywalec
Opublikowano

Ogólnie jako pierwszy perm polecam M416 CQB.

A poza tym:

http://www.mpcforum.pl/topic/741581-tut-jak-dobrze-kupi-bro-na-perma/

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Kupuj m416 CQB. Ostanio na miesiąc ze skrzynki dostałem i w ogóle nie narzekają, nie kickają. Jak idioci grają na SND na Victorze to niech się nie dziwią, że ich kickają. Tam każdy z G36E lata i ''kosi'', a co druga broń jest OP cokolwiek to znaczy -,- . Co do kicków z 'powodu' posiadania m416 CQB to są bzdury. Nikt cb nie kicknie za posiadanie m416 CQB. Kickają bo dobrze grasz a nie za to, że posiadasz m416 CQB, zrozumcie. Czy macie g36E czy AK, czy m416 a dobrze gracie dostaniecie kicka -,-. Tak to jest z elite moderatorami.

Opublikowano

CQB spoko ale nie ma za fajnego celownika według mnie i poleciłbym bardziej G36E Valkyrie :). A z sniperek to zdecydowanie Tpg-1 Pro (sam mam ją na perma i zarypiście się nią gra) jest i do campy i do rushu ;D

Opublikowano

SMG - UMP45

SR - TPG1-pro

AR - M4A1 Desert Warrior

Gram dokladnie takim samym sprzetem tylko ze zamiast ump mam p90tr se i wysmienicie mi sie gra.

Jeżeli już masz ogarniete ump wiec ump45 zamiast p90 jest bardzo dobrym rązwiązaniem ;)

Opublikowano

cqb nie ma fajnego celownika ? pozdro dzisiaj przeszedlem z ump na m416 full custo + celownik ten od csm 1 i kosa .. m416 jest gorsze od cqb a i tak wymiata. Czyli kupuje cqb . thx za rady temat do zamkniecia.

Ogólnie jako pierwszy perm polecam M416 CQB.

A poza tym:

http://www.mpcforum....i-bro-na-perma/

btw czytałem to i wiele innych poradnikow ale prawie kazdy rozni sie od siebie

Bywalec
Opublikowano

Z tym że ja już chyba każdą broń z shopa miałem w ręce i mam porównanie z innymi :)

A nie: Weź G36E / M4A1 / L96A1 Arctic Wolf / P90 TR

Tak ci większość poleci bo innych broni nie znają

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

kup ta ktora ci sie najlepiej gra :D jak ci sie podoba 1 na bron kup na dzien sprawdz a potem perm :D ja bym tak zrobil nie pytal bym o zdanie innych co masz kupic bo ty TY!! bedziesz nia grac nie oni wiesz ja ci powiem ze Valkyria np taki ktos powie ze CQB wiec sam zedeyduj bo to ty bedziesz nia grac :D

Opublikowano

Jeden dzień nie wystarczy,aby odpowiednio obadać broń. Poza tym jeśli taki byłby tok myślenia wszystkich to zamiast 3 permów,za te nx badaliby bronie na 1d.

Opublikowano

chodzi o to ze oni i tak i tak ci nie doradza... bo to ty bedziesz nia grac wiec pytaj sie pytaj ... zobaczysz sam coto bedzie

Bywalec
Opublikowano

Ogólnie to pooglądajcie sobie review broni na YouTube :)

wpisujecie nazwę broni + review w wyszukiwarce

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...