Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PC czy PS3 ?

AntyVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 1500 to se dobrego kompa nie zlozysz :D

Kup PS3

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

A GTA 5 będzie chodzić na full detalch na PC z 4 GB ram, windows 7 , prockiem 2,9 GHz, i jakąś kartą ?

Tylko, że na PC, MONITOR, MYSZ, KLAWIATURE,SŁUCHAWKI moge wydać 1500 zł. Bo tyle oszacowałem, że uzbieram.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

A GTA 5 będzie chodzić na full detalch na PC z 4 GB ram, windows 7 , prockiem 2,9 GHz, i jakąś kartą ?

Tylko, że na PC, MONITOR, MYSZ, KLAWIATURE,SŁUCHAWKI moge wydać 1500 zł. Bo tyle oszacowałem, że uzbieram.

Na kompie za 1500zł? Jak GTX670 się krzaczy w Crysis 3 Alpha.

Opublikowano

Procesor to nie tylko ghz, a karta jakaś to wiadomo, niejednoznaczne określenie. Lepiej już bierz tą konsolę.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

PS3

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Dobre kompy do gier zaczynają się od 2200zł+

Za taką kasę lepiej kup PS3, bo na PC GTA V będzie prawdopodobnie ciąć na normalnych, co dopiero na full...

Dodatkowo do PS3 będziesz mógł sobie kupić Playstation Move.

Game Over

Opublikowano

Weź PS3. Zobacz prosty przykład. Kiedy wychodziło GTA 4 miało chodzić na średnich kompach. Okazało się, że potrzeba sprzętu wyższego niż przeciętny. A PS3 ? Na PS3 wejdzie Ci wszystko. Możesz grać online, oglądać filmy, przeglądać neta... Na PS3 wejdzie Ci każda gra, nie martwisz się że masz za słaby sprzęt, tylko kupujesz/wypalasz grę i grasz :) Nie musisz się też martwić o sterowniki, ani inne duperele :)

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Wielkie dzięki :D

Zbieram na PS3.

Renovi - twoja odpowiedź przydała mi się najbardziej. 10 Like leci do Ciebie :D

Opublikowano
Zobacz prosty przykład. Kiedy wychodziło GTA 4 miało chodzić na średnich kompach. Okazało się, że potrzeba sprzętu wyższego niż przeciętny.

Że what? Silnik GTA IV jest skopany przez jego optymalizację. Dopiero po jakimś tam patchu (1.4 chyba) można było grać na słabszych konfiguracjach.

Opublikowano

Za 1500 to se dobrego kompa nie zlozysz :D

Kup PS3

Takiego chuja :) Mam 4 GB ramu, 3.20 GHz Graficzna ; 1000 mb miejsce 1100 gb :) = to z najważniejszych.

To tak, na początku zależy jak byś się z tym czuł. Jeżeli za młodu (6-8 lat) miałeś jakieś tam konsole, typu PlayStation 1 i grałeś w gry to czemu nie 1500 zł z dwoma grami, problem może leżeć w padzie. Twoje ręce, mogą się do niego przyzwyczajać dłużej lub krócej - zależy też od danej gry, bo w końcu w każdej grze jest inna kombinacja typu X/Y - przybliżenie a na innym padzie odpowiednikiem tego będzie O. Ogółem, jestem zwolennikiem konsol X'360 (...) ze względu, na pada oraz obudowę konsoli która jest dla mnie ' ładna ' . Pady są wygodniejsze w X'ach za co jest + dla konsol ogółem.

Komputer, jeżeli masz kumpla który ma znajomości gdzieś coś tam, to nie masz co się bać zaledwie za 1700 zł mam dobrego PC'ta jak na 2011 r. na którym w aktualnym momencie śmigam na ultra BF'3 czy Sleeping Dogs. Przyzwyczajenie - kurwa nie ma żadnego za przeproszeniem, co myszka i klawiatura? - błachostka. Przy okazji, będziesz miał możliwość komunikacji się z innymi / odwiedzaniem przerużnych for oraz portali społecznościowych / pobieranie różnych programów i tym podobnych.

Podsumowanie :

KONSOLE :

- Tańsze niż komputer, problem z grami są w miarę drogie zależy też jakie.

- Brak możliwości, piracenia i tym podobnych.

- Pady, oraz sterowanie w grach.

- Brak poszczególnej komunikacji z innymi. ( skype, gg etc. )

+ Pójdzie każda gra.

+ Miejsce na dysku to nie problem.

+ Jeżeli nie spiracisz konsoli, możesz grać z swoimi przyjaciółmi.

+ Możliwość oglądania filmów, grania oraz słuchania muzyki.

Komputer :

- Zajmuje więcej miejsca w pokoju.

- Większy koszt, lecz moim zdaniem bardziej opłacalny.

- Może się łatwiej zepsuć, więc trzeba uważać, ew. liczyć koszty naprawy.

+ Komunikacja z innymi.

+ System operacyjny Windows 7/8.

+ Zapewne, jeżeli kupisz go ( NAJLEPIEJ SKŁADANEGO!!!!!!!!!!!!!!!) w 2013 r. pójdzie ci każda gra na ULTRA do 2015 r. - 2016 r.

+ Łatwe piracenie, nie musisz liczyć kosztu kupna gier - ściągasz je sobie z róznych for.

+ Cheaty i tym podobne w grach.

+ Dostęp do internetu.

+ Jeżeli to laptop - jeszcze większy komfort.

Według mnie, lepiej kupić komputer drożej wyjdzie lecz bardziej opłacalne .

Myślę, że pomogłem zdecyduj się mam nadzieję, że mój post coś wniesie do tego, abyś szybciej się zdecydował na komputer/konsolę PS3.

Opublikowano

Z tej kasy o wiele lepiej kupić PS3 ale ogółem opłacalniej jest kupić PC ale za ok. 2500zł :) Ale i tak dużo kasy będziesz musiał wydawać na gry na ps więc lepiej uzbieraj sobie trochę kasy i kup pc.

Opublikowano

@weeF.

"+ Zapewne, jeżeli kupisz go ( NAJLEPIEJ SKŁADANEGO!!!!!!!!!!!!!!!) w 2013 r. pójdzie ci każda gra na ULTRA do 2015 r. - 2016 r."

Co Ty wiesz o komputerach to nawet nie chce wiedzieć :D Ale za to podejrzewam że jesteś jasnowidzem i to cholernie dobrym =]

Autor ma 1500zł na całość co po odliczeniu kosztów monitora, myszki, głośników i klawiatury (elementy niezbędne, no może jeszcze biurko do tego xD) to zostaje jakieś max. 1100zł

Za tyle nie można poskładać kompa który pociągnie gry na max czy też ultra detalach w jakieś normalnej rozdzielczości a gdzie tam dopiero 2015-2016 rok ;o

Do tego czasu może wyjść nowa generacja konsol, nowy directx i milion innych dupereli które podwyższą poprzeczkę komputerom a przynajmniej kartom graficznym B)

"zaledwie za 1700 zł mam dobrego PC'ta jak na 2011 r. na którym w aktualnym momencie śmigam na ultra BF'3 czy Sleeping Dogs."

Ciekaw jestem tego Twojego komputera na którym aktualnie śmigasz bez problemu :)

@Topic

Tutaj wybór jest niewielki ponieważ przy zakupie komputera trzeba było by się liczyć z modernizowaniem go w najbliższym czasie a tak to pozostaje jednak PS3 :P

Opublikowano

KONSOLE :

- Tańsze niż komputer, problem z grami są w miarę drogie zależy też jakie.

- Brak możliwości, piracenia i tym podobnych.

- Pady, oraz sterowanie w grach.

- Brak poszczególnej komunikacji z innymi. ( skype, gg etc. )

+ Pójdzie każda gra.

+ Miejsce na dysku to nie problem.

+ Jeżeli nie spiracisz konsoli, możesz grać z swoimi przyjaciółmi.

Komputer :

- Zajmuje więcej miejsca w pokoju.

- Większy koszt, lecz moim zdaniem bardziej opłacalny.

- Może się łatwiej zepsuć, więc trzeba uważać, ew. liczyć koszty naprawy.

+ Komunikacja z innymi.

+ System operacyjny Windows 7/8.

+ Zapewne, jeżeli kupisz go ( NAJLEPIEJ SKŁADANEGO!!!!!!!!!!!!!!!) w 2013 r. pójdzie ci każda gra na ULTRA do 2015 r. - 2016 r.

+ Łatwe piracenie, nie musisz liczyć kosztu kupna gier - ściągasz je sobie z róznych for.

+ Cheaty i tym podobne w grach.

+ Dostęp do internetu.

+ Jeżeli to laptop - jeszcze większy komfort.

Widzę, że na gównie się znasz.

Gry na konsolach można bez problemu piracić.

Pady są dosyć wygodne (ten od PS3 może mniej jak ten do xkloca).

Można rozmawiać z przyjaciółmi (na xklocu, nie wiem jak jest z PS3).

Na konsoli można oglądać filmy i słuchać muzyki.

Windows tylko spowalnia sprzęt.

Na konsoli jest dostęp do internetu.

"Jeżeli to laptop - jeszcze większy komfort" - tak ? Sam miałem laptopa i jest on teraz w serwisie... Laptopy nie są do grania. Jaki masz komfort gry, jeżeli cały sprzęt grzeje się niemiłosiernie i do tego strasznie szumi ? Dodaj jeszcze do tego średnio wygodną klawiaturę, która przystosowana jest do pisania, a nie do grania (coś jak Apple Keyboard).

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Jak można porównywać konsolę do kompa. Dwie zupełnie różne rzeczy.

Jak chcesz sobie pograć to kup konsolę, a jeśli nie zależy Ci tylko na graniu bierz pc.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Kup sobie PS'a opłaci się a do tego zajebiste gry.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Biore PS3. Fajne na niego gry są i wiele osób mnie przkonało.

Kompa mam, i na nim praktycznie nic nie robie. Służy tylko do serfowania po necie.

Teaz wiem, że wezme PS3 :D

Temat do zamknięcia !!!!!!

Opublikowano

@UP Ja nie miałem teraz kupować konsoli, tylko zbieram do czerwca 2013r. i wtedy kupuje.

Raczej kupię ps3 w czerwcu 2013, ponieważ z tego co się naczytałem to ps4 wyjdzie pod koniec 2013r.bądz na przełomie 2014r.-2015r. I zapewne nie będzie tanie. A na PS3 jest teraz bardzo dużo fajnych gier i co chwile wychodzą nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...