Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami.

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam problem z lagami w grze metin2 dokładnie na serwerze " Evelen " . ( To nie wina serwera , tylko kompa ) , .

Włącze komputer i odrazu na metina wchodze. Wbijam sobie na np. ch3 ( mało osób ) i niemam ani 1 laga. Metin super śmiga . I pobije pobije i wkońcu zaczynają się lagi... ( tak po 5-10 min ). I jak np. Wezme spota to mam zwis po jego ubiciu zaczyna klatkować. Niemam pojęcia o co chodzi. Kupiłem kompa i metin2 na luzie działał jeszcze na pl na ch2 w pizdu osób i ani laga jednego.. A teraz jakaś lipa..

Tutaj jakieś dane o kompie z programu "EVEREST Home Edition" .

Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputera KACPER Nazwa użytkownika KacperTHC_2

Płyta główna: Typ procesora Intel Celeron D 330, 2666 MHz (20 x 133) Nazwa płyty głównej ASRock P4V88+ (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej VIA Apollo PT880 Pamięć fizyczna 640 MB (DDR SDRAM) Typ BIOS'u AMI (04/18/05) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)

Ekran: Karta wideo RADEON 9200 PRO Family (Microsoft Corporation) (128 MB) Karta wideo RADEON 9200 PRO SEC Family (Microsoft Corporation) (128 MB) Akcelerator 3D ATI Radeon 9250 (RV280) Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (LEP0C0024000)

Multimedia: Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

ps. Nie piszcie odpowiedzi typu: Kup sobie nowego kompa .. ( bo metin2 mi śmiagał i teraz się coś porobiło a gra ta sama... ).

Wiem że mało RAM mam i sterowniki do grafy nieuaktulnione , ale jak próbuje jakieś zainstalować to wypada błąd : Serwer MPC jest niedostępny. ;/

Opublikowano

Możliwe, że Ci się karta graficzna przegrzewa. Odkręć ścianę obudowy i sprawdź czy chłodzenie działa tak jak należy. Jeszcze sprawdź czy chłodzenie do procesora chodzi bez zarzutu. Możesz też sprawdzić to za pomocą programu "SpeedFan" - jeżeli temperatura będzie za wysoka to masz przyczynę.

CX7Rrj.png

Opublikowano

zacznijmy od tego kiedy kupiłeś kompa. na 100% przegrzewa się procek lub karta graficzna ; )

Opublikowano

60 stopni to jeszcze nie tak dużo chociaż najmniej to nie jest.

Screen był robiony z odpalonym metinem i jak już występowały te lagi ?

Jeśli nie to sprawdź czy temperatura będzie taka sama jak trochę pograsz.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Nie no jak odpale metka to wybija +60 ;D

Przeczyściłem komputer odsłoniłem osłone i wiatraczek zamontowałem taki większy . Może coś pomoże. Napisze zaraz czy pomoga coś :)

A temperatura Temp2 teraz wynosi 40 i ciągle spada :) ( bez metina )

Edit.

Z metinem mam 45-60C , a lagów niema :))

No to dzięki wszystkim :))

Opublikowano

Hmm, może za słaba karta graficzna ? Do metka też potrzeba dosyć mocną ...

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

Więc tak, lagi to opóźnienie w przepływie informacji z pkt A do pkt B.

Przycinanie gry nie jest lagiem (chcesz zobaczyć co to lagi to włącz pobieranie czegoś i idź pograć w cs'a).

Co do samego problemu to faktycznie masz mało ramu i to na 90% jest przyczyną przycinania. Ramu może i wystarczy do

komfortowej gry jeżeli mamy system postawiony od nowa. Swoją drogą kiedy ostatnio robiłeś formata?

@up

Karta graficzna 128mb jest wystarczająca do jednego czy też dwóch metinów. Sam na starym kompie mam 128 karte i nie widziałem większych problemów przy 2kontach w dt.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...