Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Kolorowy opis serwera!

MroZuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiasz się jak zrobić kolorowy opis serwera? Ten poradnik jest dla Ciebie!

Więc zaczynamy:

1.Wchodzisz w folder ze swoim serwerem i otwierasz plik server properties. Szukasz linijki "motd".

k8tmp6.jpg

2.Teraz wpiszemy nasz opis serwera, w moim przypadku będzie to "TuT dla MPCforum.pl"

8s97qv.jpg

3.Teraz najlepsza rzecz czyli kolory!

:D

Aby dodać kolor należy wpisać paragraf ( § ) i następnie jakąś liczbę lub literę, która odpowiada za dany kolor.

dnh6ss.jpg

4.Ja wpisze tak:

yttpwe.jpg

5.A tutaj efekt naszej pracy:

5k7cak.jpg

Jeżeli poradnik się spodobał to daj Like!

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Bardzo znany sposób z paragrafem,Znałem to ale przynajmniej ktoś kto tego niezna będzie mógł się dowiedzieć :)

SDAAODSJEDA+()*@sad+|)_(*&!^%@e _)d|+sd|ADISJDFA'];LKPS;FKAKJNJMDFSPANKLFKDOAPJFASD;FNAKSDPOJNADKSF/]\)idjskadjhf*FU092384210-(*(@#*_)@!(#_@!(#_!@_)(#@!)(djsjkahd*(@!#*)_e(_)@*hd()asdu(a)sdu@)!(#*)(@#!$*)(d_asd*(_)@!#_@!#_(@!_#_()_@!#()@_@!()#(@!)_dsaskjldja{dls:dasdgywedijsadidjwaudh

W tym ciągu liter znajdź znak /]\ :)

Opublikowano

Skopiowałeś to widziałem temat załozony wcześniej.Ale niech będzie przyda się + te kolorki :D

Nic nie kopiowałem, sam się dowiedziałem o tym i pomyślałem, że przyda się to innym, jeżeli już taki temat był to sory, nie widziałem. :)

Opublikowano

Super! A wie ktoś może jak pogrubić ten napis? :)

Pogrubiasz pisząc literkę " l " po paragrafie, albo przynajmniej tak pisze na tej tablicy :D

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Opublikowano

@up

Tak sam, bawiłem się kolorowymi nazwami świata i pomyślałem, że bedzie też działać z opisem serwera :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...