Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po podkręceniu procesora BIOS ładuje się dłużej

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie po podkręcaniu procesora z 3,2 do 3,6 zauważyłem , że BIOS dłużej się ładuje niż zazwyczaj. Na początku jest dłuzej czarny ekran a później jest wszystko normalnie. Natomiast system działa stabilnie.

Opublikowano

no to co, widocznie nie podkręciłeś tylko odtaktowałeś ( magistrale, pamięć itp ) , częstotliwość nie świadczy o szybkości komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No nie powiedziałbym tak. A czy to może być wina słabego zasilacza mam 300w niestety nie wiem jaka firma ponieważ na zasilaczu nie ma nalepki.

Opublikowano

a skąd wiesz, nie potrafisz nawet powiedzieć w jaki sposób podkręcasz i co przestawiasz w kompie

podciągając mnożnik można obniżyć taktowanie pamięci i zamiast wymaganego wzrostu spadek wydajności a taktowanie procka dla szpanu tylko , przy tym twoim gruchocie nie dziwił bym sie ze tak jest

już ci pisałem nie osiągniesz ŻADNEJ poprawy wydajności podkręcając procesor, DDR się nie nadają do OC

więcej osiągnie się zmieniając magistrale/taktowanie pamieci i odtaktować procesor

i jeszcze jedno bios się ładuje dobrze tylko układy na płycie nie radzą sobie z wyższą częstotliwością procesora czyli OC zrobiony niewłaściwie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Bios ładuje się dobrze tylko tak jak już mówiłem , że przed załadowaniem BIOS'a przez około 20-30 sekund nic sie nie dzieje moitor czarny , dopiero po tych 20-30 sekundach wszystko normalnie się ładuje.

Temat do zamknięcia. Komputer nie nadaje się do Overclocking'u

Opublikowano

Zrób to co napisał Ci robem. Takich starych gruchotów nie opłaca się podkręcać, bo tylko se coś rozwalisz i będzie płacz.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

W sumie ten komputer nic dla mnie nie znaczy. Ale jak mam go zepsuć to lepiej nie podkręcać. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...