Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Irelia ,Władczyni Topa

ProEloGamer3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wow nie wiedziałem, że można tak pokalać Irelie, core itemy to Tri Force i GA dochodzi do tego jeszcze Wits End, co to ma być za BT i BC? a ten lantern? wtf? masterki 21/9/0 o_O na Irelie 9/21/0 albo 0/21/9 i tak w ogóle do tych wszystkich napinaczy Jayce i Irelia kontrują siebie nawzajem

Jayce kontruje Irelie ... Jayce może być range + odnawia mane, Ireli DMG bazuje na W, które się maksuje ( Q i E mogą go smyrnąć), a jak ma niby na nim używać true DMG, jak ten ją odepchnie, zmieni sobie na działko i zacznie napierdzielać E Q W ... W praktyce właśnie tak to wygląda.

Opublikowano

Powiem ci tak - to już zależy od ludzi . Ja osobiście niszczyłem zawsze Jayce.Trzeba wyczuć moment i szybko zaatakować. Patrzyłem nawet na te wasze "tabele" i one przyznają mi rację ;x Może w early nie ma mocnej przewagi,ale potem to już tak :)

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Nie spamuj mi w temacie tym lipnym filmikiem .

Scoobany ,co ty wniosłeś do tematu ? Ja się do niego wyrażam tak jak on do mnie :)

Co do tego maksowania skilli ,to nie warto zaczynać z Q czy E ,po co pchać się odrazu w walki ? Mamy słabe early,znowu możemy jednak to zrobić ,jeśli wrogi team już na 2 lvl może ładnie gankować np . taki lee sin .

Dziękuje za rozsądne komentarze,hejty spadać. Bez spiny panowie.

Ehh, skoro nie rozumiesz to postaram sie wytlumaczyc to co chcialem ci przekazac troche latwiej.

zaczynamy z Q(tylko wtedy, kiedy wiemy, ze przeciwny jungler nie zaczyna po naszej stronie) albo z E( w przeciwnym wypadku) po to aby nie dac dupy na ganku. Co nam daje zaczecie z Q? np. lasthitowanie w trudnych sytuacjach, co nam daje E? jest to stun, ktory umozliwi nam ucieczke.

Co ci da zaczecie z W na pierwszym lvlu ? uargumentuj to. Nic dobrego z tego nie wynika :) tak jak juz napisalem wczesniej, nawet na pierwszo lvlowe fighty lepiej nam wyjda z E.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

zaczynamy z Q(tylko wtedy, kiedy wiemy, ze przeciwny jungler nie zaczyna po naszej stronie).

Ok ,tylko jak pisałem lepiej nie zaczynać walk w early ,czyli jak będziemy grali spokojnie to nie będziemy uciekać na wrogiego miniona z Q ,bo wrogi jungler nawet nie spróbuje ganku.

Co nam da maks W na 1 lvl ? Szybki substain ,jeśli gramy przeciwko ap carry ,które mocno harrasuje szybko odzyskamy siły.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Jak chuj*** się to czyta...., dodałbyś jakieś obrazki do tych skilli.

Łatwa farma z "q" + escape, tak farm sobie żeby po chwili nie mieć many, escape? a do czego do powietrza będziesz doskakiwał? ohhhh i tak nie możesz bo musiałoby być wrogie....

Warmog = gwarantuj sobie 100% brak stunów z "e"

fazy gier też tak strasznie opisane..

tylko do olafa w counterach mogę się zgodzić.

<>

Opublikowano

Bosh ^^

Mało wiesz o lolu :)

Dużo many to nie zabiera i jeśli zabijemy miniona z tego Q to odrazu się odnawia ,escape ma dobry ,ale trzeba skilla ,wbijasz w wroga/miniona stun i biegniesz dalej .

Dlaczego reszta counter picków ci nie pasuje ? :)

Fazy słabo opisane ,bo ona opiera się na farmieniu z Q ,a potem carrowaniu gry :)

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@up odnawia Ci 35..... trudno last hitować z aa?

counter picki:

kennen = kupa nasza pasywka + mobility i jego stuny to nic, dodatkowo to papier straszny

yorick = w early ssie, gramy agresywnie i spokojnie wygramy

renekton = okej on jest dobry

garen = pfff ile razy na niego grałem i nigdy nie przegrałem

akali = co jej da chwila "bańki", skoro doskoczymy do niej..

Ogółem coutner picki to połowa 2 połowa to umiejętność grania..

<>

Opublikowano

counter picki:

kennen = kupa nasza pasywka + mobility i jego stuny to nic, dodatkowo to papier straszny - ucieknie ,a potem nas ujebie ;x

yorick = w early ssie, gramy agresywnie i spokojnie wygramy - early to on ma mocne,ale manożerny ,w mid już gorzej z nami

renekton = okej on jest dobry - dzięki ;p

garen = pfff ile razy na niego grałem i nigdy nie przegrałem - to grałeś vs idiotę

xD

akali = co jej da chwila "bańki", skoro doskoczymy do niej.. - czytaj doskoczymy do niej i poleci ta bańka Oo

Ogólnie z Q leci szybsza farma

:)

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

@up

kennen = jeżeli się nie greeduje to nic nie zrobi, poza tym to papier

akali = ta i tak dostanie dmg, a za nim wyjdzie to znowu do niej doskoczymy

garen = można stać długo na lini tak jak on

i to właśnie źle że szybsza farma bo się narażasz na pusha i Cię zgankują/ twój jungler nie będzie gankował

<>

Opublikowano

yyyy , build bardzo dziwny

nie ma sytuacyjnych tego itemu co daje rege hp i odp na magie i daje szybkosc chodzenia , bardzo przydatny item na irelie

e na 4 lvl ? chyba poje.....

na 3 lvl wszystkie skille maja byc i kropka maksujac do 3 lvl e-w-q potem w

­

Opublikowano

zaczynamy z Q(tylko wtedy, kiedy wiemy, ze przeciwny jungler nie zaczyna po naszej stronie).

Ok ,tylko jak pisałem lepiej nie zaczynać walk w early ,czyli jak będziemy grali spokojnie to nie będziemy uciekać na wrogiego miniona z Q ,bo wrogi jungler nawet nie spróbuje ganku.

Co nam da maks W na 1 lvl ? Szybki substain ,jeśli gramy przeciwko ap carry ,które mocno harrasuje szybko odzyskamy siły.

Jak ja bym zobaczyl irelie z W na pierwszym lvlu, ktora po moich 3 auto attackach life stealuje sie z W to bym chyba wylaczyl gre.

od odnowienia hp masz potiony. Ale chuj, ty wiesz lepiej, moze i najlepiej. OK.

btw. czekam na twoj nick aby sprawdzic win ratio i elo :) Taka pro irelia musi miec conajmniej 65% i 2,1k elo. A no tak, nie podasz bo gnijesz na 700, a ludzi bardziej doswiadczonych sie nie posluchasz. sad.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

E - W - Q @up widać znasz się, FoN - o ten item Ci chodziło - useless shit.

Gold Member

nvm

Opublikowano

E - W - Q @up widać znasz się, FoN - o ten item Ci chodziło - useless shit.

czy ja wiem , w late z trinity jest moc więc na ap carry może sie przydać

­

Opublikowano

Były dwie opcje.

oczywistością jest to, że skille rozdajemy E, Q, W ..... - maksować E ? Oo Wytrzymasz 2 min na linii i albo padasz ty albo linia

Lantern to nie item na irelię... zamiast tego bierzesz phage, dużo przydatniejszy item, gdyż latarnie będziesz musiał sprzedawać, a z phage masz slowa + składnik do trinity force. - kto co woli

Dalej... hmm wit's enda zdecydowanie za późno kupujesz. - ehe

Jeśli mid game to dla ciebie dalej gra na linii to pozdro... od kiedy 20minuta gry to ciągły laning? - pisałem ,że jeśli będzie jakiś tf to idziemy :)

Ogólnie w przeciwnika można spokojnie wskakiwać po 6lvl

:)

Osobiście nie przegrałem irelią ani z jayce ani z olafem, dla mnie to nie są kontry... - pisałem,że my kontrujemy Jayce

NIE "COUTER PICKS" tylko "COU

N

TER PICKS" -ok ,poprawię

"jayce - doskok i koleś nie żyje"

to rzeczywiście bardzo ciekawe, lecz jak doskoczysz do niego do cie odrzuci z E "mózgu". - mózgu ,maybe stun ? Pada na combo

banshees-veil.png - to sytuacyjny

Pisz większymi literami bo ich nie widać hejcie.

Idź graj z tym swoim 500 elo.

Kretynie, nie chodziło mi o maksowanie skilli tylko o branie ich na początkowych 3 lvl'ach, maksujemy W na początek, wiadomo.

Co do latarni to nie "kto co lubi", chociaż raz uznaj klasę lepszych od siebie i przyznaj im racje.

mózgu ,maybe stun ? Pada na combo

Może on po twoim stunie odbije Cię z E, co za kretyn bez mózgu, rly. Ty w ogóle wiesz co to Jayce? Grałeś kiedyś nim? Ja tak, również przeciwko irelii, więc wiem o czym piszę.

Pisz większymi literami bo ich nie widać hejcie.

Nie jestem "hejterem" tylko np. jeśli czyta ten poradnik jakiś nowy gracz to od początku ma błędne informacje. Gdyby to ode mnie zależało to takich kretynów bym banował z wejścia.

Idź graj z tym swoim 500 elo.

To ty masz 500elo, ja mam 1408, nie dużo ale o irelii wiem praktycznie wszystko. 100gier na rankach z czego 70meczy wygranych.

Opublikowano

Więc kolego tak ,nie spinaj się i nie obrażaj.

Z maksowaniem skilli wiem o co chodziło,dodałem przecież drugą opcję.

Z 500 elo ty zacząłeś,a ja jak idiota dołączyłem się do tego :)

Jayce jest słaby przeciwko irelii ,chyba że trafisz serio na mocnego ogara.

Opanuj emocję ;)

Staram się słuchać waszych opinii.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Czy ja wiem o tym jayce... Hmm grając jaycem to wygrałem na irelie, grając irelią nie przegrałem na jayca, więc 50% zwycięstwa to kontra, a drugie 50% to umiejętność grania.

<>

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...