Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mój problem dotyczy minecrafta. Nie przedłużając chodzi mi o małą liczbę fps. wachają sie one od 10 do 20. Przeszukałem juz chyba wszystkie fora i nic nie znalazlem co moglo by mi pomóc. przypisalem minecraftowi 2gb ram i pomogło bardzo nieznacznie. Posiadam laptopa HP Pavilon g7, ktorego zakupilem pol roku temu. Czytalem gdzies ze laptop nie jest do takich rzeczy bo ma za slabe zasilanie ale moj kolega ma dwuletniego laptopa asusa (niepamietam modelu) z windowsem 7 32 bit i on ma tak nie mniej niz 100 fps :O z tego co pamietam to ma chyba 2gb ram karte graficzna 512mb i dwurdzeniowy procesor 2.2. Dodam jeszcze ze mialem starego kompa z 1gb ramu dwurdzeniowym procesorem 1.6, karta graficzna nie pamietam ale chyba 512 mb(modelu ani firmy nie znam), windiows xp. I tam minecraft chodzil duzo lepiej niz na lapku ( tam mialem ok 60fps) No ale tam mialem zasilacz 500V

Mój sprzęt:

Laptop pavilon g7

4gb ram

procesor intel core i3-2330M cpu czterordzeniowy 2,20 GHz

2 karty graficzne: RADEON HD 6470M,

Intel HD graphics family (tylko tyle pisze w menadżer urządzen)

windows 7 64bit home premium

Minecrafta domyslnie odpalam radeonem. Sterownikow nigdy nie aktualizowalem bo nie moglem znalesc. Prosze o pomoc z góry dziękuję.Jestem zielony w tych sprawach wiec nie posługujcie sie jakimś fachowym językiem jesli mogłbym prosic :P

Opublikowano

Przeczyść komputer od środka z kurzu i CCleanerem, użyj optifine lub/i Gamebooster'a, aktualizuj jave, odinstaluj mody i reinstalluj mc.

Opublikowano

ZAINSTALUJ Game Booster i przeczyść kompa ccleanerem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

przeczyscilem wszystko ccleanterem, reinstalowalem minecrafta, wgralem optifine`a, zaaktualizowalem i wlaczylem tryb gry w game boosterze. fps wzrosły teraz jest tak od 25 do 30. Dziękuje wszystkim ktorzy próbują pomóc :) Czy da sie jeszcze cos zrobic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...