Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co kupić Xbox360 czy PS3 ?

matis2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę może kupić konsole ale niewiem jaką wybrać zastanawiam się nad XBOX360 czy PS3 albo nic nie kupywać albo poczekać do nowej generacji konsol ( chodzi o ps4 i xbox 720 ) .

A jak będe kupywać xboxa lub ps to jakie na nich są dobre gry .

Zastanawiam się tez na kontrolerami ruchu kineckt do xboxa lub move do ps3 .

matise00.png

Opublikowano

Nowa generacja nie nadejdzie szybko. Kup PS3.

Xbox ma 2 serie ekskluzywnych gier, a PS bardzo duzo.

Co do ruchu to wez PS Move jesli masz pieniadze, fajna sprawa, a duzo gier zaczyna korzystac z move'a.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Jeśli zamierzasz grać w gry padowe to jak najbardziej PS3, bo jest dużo więcej produkcji przystosowanych pod tę konsolę, jednak jeśli chcesz korzystać z konsoli do gier ruchowych to muszę polecić xboxa z kinectem - dużo dokładniejszy i masz wolne ręce.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Jeśli zamierzasz grać w gry padowe to jak najbardziej PS3, bo jest dużo więcej produkcji przystosowanych pod tę konsolę, jednak jeśli chcesz korzystać z konsoli do gier ruchowych to muszę polecić xboxa z kinectem - dużo dokładniejszy i masz wolne ręce.

Wymień choć jedną produkcję "przystosowaną" pod PS3? bo ja pierwszy raz o takim czymś czytam a chętnie o ile to nie jakieś Twoje "widzi mi się" się czegoś dowiem o czymś o czym nie wiem.

co do tematu, napiszę to po raz 100... gry wydawane są na obie konsole i są takie same, może się jedynie zdarzyć że jedna konsola będzie miała dodatkową zawartość jak np AC 3 który będzie miał dodatkowo 60min więcej rozgrywki w singlu na konsoli PS3 a tak to niczym innym gry się nie różnią

jest jeszcze sprawa ekskluzywnych tytułów, każda z konsol ma swoje ekskluzywne tytuły które wydawaną są tylko na jedną z nich, osobiście uważam że PS3 posiada lepsze tytuły ekskluzywne niż jej konkurencyjna konsola

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Pisząc przystosowanych miałem na myśli wyprodukowanych dla PS3 takich których nie ma na xboxa, na przykład Gran Tourismo 5 czy Killzone.

Opublikowano

Często przesiaduję u znajomego, który posiada i PS3 i Xbox-a.

Xbox ma o wiele lepszą grafikę i jego pad lepiej leży w dłoniach - polecam Xboxa z Cinectem. Tyle w temacie.

Opublikowano

@UP

Xbox ma lepszą grafikę? No way, obie konsole mają prawie identyczną i to bardziej zależy od telewizora czy ustawionej rozdzielczości niż konsoli.

Co do tematu, polecałbym PS3, lepsze ekskluzywne serie (m.in. Uncharted i Heavy Rain) oraz darmowe granie online (Xbox wymaga kupna Xbox live) ;)

Opublikowano

Tak, xbox ma lepszą grafikę. Co do grania online, to masz rację, ale popatrz chociażby pod względem modyfikacji - xboxa modyfikujesz łatwo i szybko i masz super korzyści, a PS jest żmudne i długie.

Opublikowano

no kurde musiałem napisac tego posta bo nie wytrzymuje ciągłej awantury co ma lepsza grafikę

dam przykłady które jako pierwsze wskazała szukajka z YT

http://www.youtube.com/watch?v=xtHAPJulgh0
https://www.youtube.com/watch?v=dPBby4YD0Q4
https://www.youtube.com/watch?v=FFQtqChRUxs

nadal serio trzymacie się zdania że kloc ma lepsza grafę, dla mnie wygląda to identycznie, na jednych lokacjach gra wygląda lepiej na PS3 a na innych na Xbox'ie, moim zdaniem grafika jest porównywalna i żadna z konsol się nie może wywyższać :)

np taki Batman bez porównania... chyba nikt mi nie powie że lepiej to wygląda na klocku, wystarczy tylko spojrzeć na same szczegóły takie jak kamizelka ochronna

za to Fallout 3 wypada lepiej na klocku

takich przykładów jest tyle co gier

btw, xarmin7 ma dużo racji, może nie największą ale dużą rolę odgrywa dobry odbiornik tv

819531478353821175209.gif

Opublikowano

szczerze to te konsole są prawie identyczne. jedyne czym to różnią się padami, exclusivami, graniem przez neta i paroma nic nie znaczącymi pierdołami.

x360 ma według mnie lepszego pada, lepiej się na nim gra.

Opublikowano

Pad to żaden argument. Jednym gra się lepiej na tym, a drugim na tym. Opłaty w XBoxie to ździerstwo, nawet fanboye to przyznają. Ps3 ma dużo lepszą bibliotekę gier. Co do grafiki, jest ona bardzo podoba. Na jednych grach tu wygląda lepiej, na drugich tam. Ja preferuję Ps3.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

lepiej poczekaj do nowego xboxa jak wyjedzie i już do tego kinect jest lepszy od move wiec na twoim miejscu poczekał bym. ale jeśli ci się spieszy to ps3 lepszy wymagani grafa ale - tylko 512 ram i move .

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Kinect jest cholernie nieprecyzyjny i tylko do gier tanecznych. Tak, poczekaj na nowego X'a którego kupisz za +2k i z 1 grą.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Kinect jest cholernie nieprecyzyjny i tylko do gier tanecznych.

W Kinect masz swobodę ruchów i kierujesz całym ciałem, poza tym pad wygodniejszy. Dobre Gry, a w PS3 żeby np. strzelać z łuki puszczasz przycisk na kontrolerze PS3 Move

Opublikowano

Twoja wypowiedz jest bez sensu. Wcześniej było pisane, że pad to kwestia gustu. Ps3 ma DUŻO lepsze gry. :) I co, że swoboda ruchów? I tak są one w uj opóźnione.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

W Kinect masz swobodę ruchów i kierujesz całym ciałem, poza tym pad wygodniejszy. Dobre Gry, a w PS3 żeby np. strzelać z łuki puszczasz przycisk na kontrolerze PS3 Move

Czemu wy się powtarzacie z tym padem? To jest kwestia przyzwyczajenia, a drążycie to bez powodu. Dobre gry na Kinecta? Jeżeli "dobrymi" grami nazywasz same taneczne gierki lub krótkie zręcznościówki typu "lewo, prawo, skok" to masz rację. PS Move ma bardziej urozmaiconą bibliotekę, w szczególności wyprzedza Kinecta o gry typu FPS.

Opublikowano

Pojedynek konsol rozpatruj tylko i wyłącznie pod względem multi. W moim przypadku pozwoliło to uniknąć bezsensownych kłótni. Wniosek? Chcesz mieć darmowe multi? Bierz PS3. Chcesz móc przerobić konsolę? Bierz Xboxa.

Opublikowano

Wymienie +/- XBoxa i PS3 bo to nudne się robi...

PS3:

Plusy:

Internet za darmo

Więcej tanich gier

Tanie zamienniki padów

Move (do gier typu Tenis itp)

Minusy:

Mały pad

brak możliwości przerobienia konsoli

Xbox:

Plusy

Większy pad

Kinekt ( do gier tanecznych)

Większa populacja

Możliwość przerobienia konsoli

Minusy

Płatny internet

Mniej tanich gier

Brak możliwości podłączenia zamienników(pady,kierownice)

Myślę że osoba która chce kupić konsole sama wie do czego będzie jej używać.

Opublikowano

To ja teraz wymienie kłamstwa kolegi wyżej:

Wymienie +/- XBoxa i PS3 bo to nudne się robi...

PS3:

Internet za darmo

Więcej tanich gier

(do gier typu Tenis itp)

Mały pad

brak możliwości przerobienia konsoli

Xbox:

Większy pad

Większa populacja

Mniej tanich gier

Brak możliwości podłączenia zamienników(pady,kierownice)

Opublikowano

Ja polecam xbox 360 jest tańszy od ps3 ma lepszego pada grafike jest ładniejszy (kwestia gustu) jedyny minus jaki widze w x'sie jest płatny xbox live gold

76561198035884547.png

Opublikowano

PS3 trzeba umieć przerobić, a nie że się nie da (albo prosto z 3.55, albo najpierw downgrade e3 flasherem). Moim zdaniem PS jest lepszy, ale każdy ma swoje zdanie. Ale też nie chodzi o samą przeróbkę. Trzeba mieć coś grosza, bo bez oryginałów to co to za konsola..... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...