Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft problem z wejsciami na serwer !

kamilpuklau

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Jestem nowym użytkownikiem tego foru więc proszę o wyrozumienie. Mam problem z serwerem minecraft. Mam serwer bukkit hamachi. Mianiwicie chodzi o to, że nikt nie może wejsc na mój serwer tylko ja . Szukałem wszystkich sposobów rozwiązania tego problemu. Mienowicie porty odblokowałem nie wiem czy dobrze ale mam reguły przychodzące i wychodzące też odblokowałem port na którym stoi serwer . Antywirus i wszelkie zapory mam wyłączone .Każdy z nas ma tą samą wersję minecraft a mimo to jak serwer jest włączony i ja na nim gram oni widzą go jako off. Raz udało mi się coś zrobić że z 2 kumplami sobie pograłem ale jak kompa na noc wyłaczyłem to nastepnego dnia nie mogli wejść . Komputer mam bardzo dobry jak i zresztą internet. Bardzo Prosze o szybką pomoc ! Wracając do hamachi mam zieloną kropkę ( tunel bezpośredni z tego co wiem ) Mój Kolega mówi, ze pisze mu coś takiego : " connection timed out " czy coś takiego.

Opublikowano

Sprawdź czy masz tunel pośredni (niebieska kropka) czy bezpośredni (zielona kropka).

Sprawdzisz to np. na sieci Hamachi, na której to są gracze.

Jeżeli kropka jest niebieska

1. Wyłącz Hamachi, uruchom ponownie komputer i na nowo włącz go.

2.

http://www.mpcforum.pl/topic/141159-tutjak-naprawic-blad-w-hamachi-blad-polaczenia-z-silnikiem/

Spróbuj też z podpunktem 2. Czasami mi to też pomagało.

Natomiast, gdy żaden z tych podpunktów nie zadziała to musisz spokojnie, cierpliwie czekać...

67qtMtN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...