Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Xbox360 Diody , lepszy ?

Szakal42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na święta mam zamiar sobie kupić za kase co dostanę xboxa 360 lub ps 3 . Tera co lepsze ? i dla czego wymieńcie proszę + i -

2. o co chodzi w xboxie z tymi diodami " czerwone diody czy coś " i w jakich modelach one występują ?? Bo słyszałem że w jakiś wystepuja a w jakiś nie . Proszę o dokładne opisanie mi tego .

3. Która konsola lepsza pod względem Grafiki i gier ?

4. Którą można przerobić ?

Opublikowano

Jeśli wybierasz pomiędzy PS3 i X360 to tak: PS3 pod gry padowe a jeśli ruchowe to Xbox + Kinect gdyż możesz ruszać całym ciałem i jest dokładniejszy.

Więcej gier jest na PS3, grafika zależy od telewizora/monitora na którym grasz.

Każdą konsolę można przerobić, jednak większe korzyści czerpiesz przy xboxie.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Im xbox starszy tym wieksza szansa ze bedzie cierpial na zimne luty (przejawiajace sie po twojemu jako czerwone diody).

Xboxy slim nie prawie w bardzo rzadko choruja na zimne luty.

Jak chcesz poruszac sie calym cialem grajac to xbox z kinnectem, jesli nie bedziesz gral w takie gry to polece ps3 ze wzgledu na to ze jest poprostu mniej awaryjna.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Im xbox starszy tym wieksza szansa ze bedzie cierpial na zimne luty (przejawiajace sie po twojemu jako czerwone diody).

Xboxy slim nie prawie w bardzo rzadko choruja na zimne luty.

Jak chcesz poruszac sie calym cialem grajac to xbox z kinnectem, jesli nie bedziesz gral w takie gry to polece ps3 ze wzgledu na to ze jest poprostu mniej awaryjna.

No tak, ale kto teraz nie ma slimów ?

Opublikowano

Jeśli wybierasz pomiędzy PS3 i X360 to tak: PS3 pod gry padowe a jeśli ruchowe to Xbox + Kinect gdyż możesz ruszać całym ciałem i jest dokładniejszy.

Więcej gier jest na PS3, grafika zależy od telewizora/monitora na którym grasz.

Każdą konsolę można przerobić, jednak większe korzyści czerpiesz przy xboxie.

Nie każda konsole da się przerobić. Tylko te wyprodukowane do sierpnia 2011.

3 Diody czyli rrod może ci wystąpic w starszych konsolach np jak kupujesz na allegro. Nowe są bezawaryjne chyba, że trzymasz xboxa pod ubraniami itd.

No i grafa w grach jest podobna : )

Opublikowano

Jesli chcesz grac na padzie na polecam jednak na xboxie wygodniejszy jest wg mnie przynajmniej ruchowe tez xbox poniewaz kinect ale latasz z paleczkami i bawisz sie w harry pottera i jest szansa ze ci wypadnie i jebniesz w telewizor :P

Te czerwone diody z tego wiem sa powodem dlugiego uzytkowania lub nie uzytkowania pod ciuchami w szafie :D

jesli chodzi o grafe to to zalezy juz od telewizora lub monitora jaki masz ;)

chyba mozna oby dwie przerobic ale na xboxie chyba korzystniej

i jeszcze taka ciekawostka jesli chodzi o gre online na xboxie trzeba miec konto gold a na ps3 free jest ale i tak wole x'a :P

K4milo%20PL.png

Opublikowano

Pady do PS są dużo wygodniejsze w użytkowaniu i przede wszystkim są czytelniejsze. Co do diod to nie mają nic do sposobu przechowywania ale do częstotliwości i intensywności użytkowania konsoli.

Opublikowano

Pady do PS sa wygodniejsze? Nie rob sobie jaj." Co do diod to nie mają nic do sposobu przechowywania ale do częstotliwości i intensywności użytkowania konsoli " Jesli masz klocka w miejscu w ktorym nie ma zapewnionej odpowiedniej wentylacji to predzej czy pozniej bedzie awaria.Grafika mniej wiecej taka sama. Wieksze mozliwosci przerobki oferuje Xbox 360. Po pierwsze flash napedu (pozwala na gre w sieci, jest stosunkowo tani, potrzeba plyt + specjalnej nagrywarki) po drugie RGH (Reset Glitch Hack) Gra bez plyt, dlc , homebrew , itp.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Tak, ale w tych najnowszych slimach zoptymalizowane zostało chłodzenie co jeszcze bardziej zmniejsza ryzyko 'zawału' xboxa. Poza tym przecież nikt nie trzyma konsoli w komorze gazowej czy na dusznej zamkniętej półce.

Opublikowano

Pady do PS są dużo wygodniejsze w użytkowaniu i przede wszystkim są czytelniejsze. Co do diod to nie mają nic do sposobu przechowywania ale do częstotliwości i intensywności użytkowania konsoli.

Czy ty kiedykolwiek grales na xboxie ? Kazdy uzytkownik ps ktory gral na xboxie powie ze pady sa lepsze w Xie -,-

Atr1920.png

Opublikowano

Czy ty kiedykolwiek grales na xboxie ? Kazdy uzytkownik ps ktory gral na xboxie powie ze pady sa lepsze w Xie -,-

nie każdy, mi też lepiej w dłoni leży pad od PS

wracając do tematu

2. Tutaj nie ma zasady że model xxx jest bardziej awaryjny do modelu yyy, jak dbasz tak masz i tyczy się to obu konsol, oczywiście większe ryzyko przegrzania czy też jakiejś usterki na płycie mają najstarsze modele

3. Grafika jest można powiedzieć identyczna w obu przypadkach, gry wydawane są zazwyczaj na obie konsole więc tutaj można sugerować się tylko i wyłącznie ekskluzywnymi tytułami na konsolę, wg. mnie lepsze eksy ma PS3

4. Można obie ale w praktyce szybciej przerobisz konsolę MS od konsoli Sony

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Lepszy jest Xbox360 ponieważ Grafika jest dużo lepsza do PS3 wiem bo mam Xbox360 i PS3 i szczerze?PS3 to gówno ..terowanie pad od Xbox360 jest dużo wygodniejszy i lepzy po za tym gry na PS3 są droższe, a są do dupy.

Oczywiście, że najlepiej przerobić Xbox360 na LT 3.0 przeróbka jest różna od 90 do 120zł ale są + możesz pobierać gry z moich 2forum na PW ci podam linki pobierasz nie wiem co tam byś chciał ja każdą grę mam 2-3 tygodnie przed premierą aby pobrać musiz mieć konto premium jedna opcja HotPersion czy jakoś tak jest teraz darmowa ale nie występuję często pobierasz taką gierkę i nagrywasz na płytę Verbatine(nie pamiętam jak się piszę) R+ ConemCD prędkość 4x ważne abyś nie klikał bo płytę spalisz i 45minut się narywa wsadzasz do Xbox360 i grasz. A w PS3 to gówno nie robota więc wiesz po za tym GTA5 będzie tylko na Xbox360 :D

Zapomniałem dodać Xbox360 jest dużo lepszy pod względem Gier i Grafiki,grafika jest najlepsza jaka może być gry zawsze wychodzą pierwsze na Xbox360 nic więcej nie dodam.

Bierz Xbox360 przerabiaj i pobieraj gry ja tak robię od 2008roku.

Opublikowano

Lepszy jest Xbox360 ponieważ Grafika jest dużo lepsza do PS3 wiem bo mam Xbox360 i PS3 i szczerze?PS3 to gówno ..terowanie pad od Xbox360 jest dużo wygodniejszy i lepzy po za tym gry na PS3 są droższe, a są do dupy.

Oczywiście, że najlepiej przerobić Xbox360 na LT 3.0 przeróbka jest różna od 90 do 120zł ale są + możesz pobierać gry z moich 2forum na PW ci podam linki pobierasz nie wiem co tam byś chciał ja każdą grę mam 2-3 tygodnie przed premierą aby pobrać musiz mieć konto premium jedna opcja HotPersion czy jakoś tak jest teraz darmowa ale nie występuję często pobierasz taką gierkę i nagrywasz na płytę Verbatine(nie pamiętam jak się piszę) R+ ConemCD prędkość 4x ważne abyś nie klikał bo płytę spalisz i 45minut się narywa wsadzasz do Xbox360 i grasz. A w PS3 to gówno nie robota więc wiesz po za tym GTA5 będzie tylko na Xbox360 :D

Zapomniałem dodać Xbox360 jest dużo lepszy pod względem Gier i Grafiki,grafika jest najlepsza jaka może być gry zawsze wychodzą pierwsze na Xbox360 nic więcej nie dodam.

Bierz Xbox360 przerabiaj i pobieraj gry ja tak robię od 2008roku.

Boże, weź wyjdz z działu i nie wracaj już nigdy.

GTA 5 tylko na xboxa ? Omg - Będzie też na Ps3 i prawdopodobnie w przyszłości też na PC.

I jeszcze jakies gowniane stronki mu chcesz wyslac gdzie musi placic zeby coś pobrać ? Na wszystkich darmowych torrentach jest tak samo 2 tyg przed premierą gra i nie musisz nic płacić.

"gry zawsze wychodzą pierwsze na Xbox360 nic więcej nie dodam." Omg weź wyjdz x2. Gry wychodzą przeważnie równoczenie na Xboxa, PS3 i PC, są niektóre wyjątki, ale nie zawsze na xboxa szybciej wychodzi.

Gry na PS3 są droższe ? - Omg x3. Porównaj sobie AC III na xboxa i ps3 ok. 219zł. GTA 5 będzie kosztowało na Ps3 i X360 - 249zł. No więc gdzie te droższe gry ? Weź wracaj do swojego działu o need for speedzie bo za takie posty to powinny warny być za spam.

Opublikowano

Boże, weź wyjdz z działu i nie wracaj już nigdy.

GTA 5 tylko na xboxa ? Omg - Będzie też na Ps3 i prawdopodobnie w przyszłości też na PC.

I jeszcze jakies gowniane stronki mu chcesz wyslac gdzie musi placic zeby coś pobrać ? Na wszystkich darmowych torrentach jest tak samo 2 tyg przed premierą gra i nie musisz nic płacić.

"gry zawsze wychodzą pierwsze na Xbox360 nic więcej nie dodam." Omg weź wyjdz x2. Gry wychodzą przeważnie równoczenie na Xboxa, PS3 i PC, są niektóre wyjątki, ale nie zawsze na xboxa szybciej wychodzi.

Gry na PS3 są droższe ? - Omg x3. Porównaj sobie AC III na xboxa i ps3 ok. 219zł. GTA 5 będzie kosztowało na Ps3 i X360 - 249zł. No więc gdzie te droższe gry ? Weź wracaj do swojego działu o need for speedzie bo za takie posty to powinny warny być za spam.

Widać jaki się znasz na Konsolach i czytać nie umiesz :) GTA 5 będzie tylko na Xbox360! na każdym forum tak piszą :) i napisałem, że jak chce pobierać piraty to teraz trzeba mieć konto premium(Jest jeden dawca tyko nie znam nawy konta ;x), a nie ze strony "premium" jak to napisałeś ;x ... Jakbyś jeszcze nie wiedział gry na Xbox360 wychodzę pierwsze parę dni później na PS3 I na końcu na PC(owszem zdarzy się raz na jakiś czas "cud", że na PC pierwsze wyjdzie)....i nie pisz mi tutaj aby wracał do swojego działu bo wiem lepiej nie chce się chwalić ale od 2008 roku się tym bawię a od 2009 roku już pobieram i nagrywam .

Więc drogi chłopczyku nie pisz mu tutaj takich głupot tak może i się pomyliłem co do ceny gier bo w 2010 tak było ale...weź może lepiej ty wyjdź myślisz, że masz 14Lat i się tym interesujesz miałem może 9-10Lat jak xbox360 wyszedł lub nawet wcześniej więc proszę ciebie wyjdź z działu dla bardziej kumatych i dla tych co się bardziej tym interesują.

Btw@

Konsole da się przerobić te nowe ale trzeba odczekać 2-3 miesiące(może dłużej) aż wyjdzie na nie przeróbka LT.;x

Opublikowano

Nie, GTA V będzie również na PS3 - bo niby czym jest to ?

http://www.ceneo.pl/14443059

Co do LT - przeróbka zazwyczaj wychodzi wcześniej niż po 2 miesiącach, czasami po połowie a czasami po miesiącu.

Opublikowano

Widać jaki się znasz na Konsolach i czytać nie umiesz :) GTA 5 będzie tylko na Xbox360! na każdym forum tak piszą :) i napisałem, że jak chce pobierać piraty to teraz trzeba mieć konto premium(Jest jeden dawca tyko nie znam nawy konta ;x), a nie ze strony "premium" jak to napisałeś ;x ... Jakbyś jeszcze nie wiedział gry na Xbox360 wychodzę pierwsze parę dni później na PS3 I na końcu na PC(owszem zdarzy się raz na jakiś czas "cud", że na PC pierwsze wyjdzie)....i nie pisz mi tutaj aby wracał do swojego działu bo wiem lepiej nie chce się chwalić ale od 2008 roku się tym bawię a od 2009 roku już pobieram i nagrywam .

Więc drogi chłopczyku nie pisz mu tutaj takich głupot tak może i się pomyliłem co do ceny gier bo w 2010 tak było ale...weź może lepiej ty wyjdź myślisz, że masz 14Lat i się tym interesujesz miałem może 9-10Lat jak xbox360 wyszedł lub nawet wcześniej więc proszę ciebie wyjdź z działu dla bardziej kumatych i dla tych co się bardziej tym interesują.

Btw@

Konsole da się przerobić te nowe ale trzeba odczekać 2-3 miesiące(może dłużej) aż wyjdzie na nie przeróbka LT.;x

Daj linka do tego GTA 5 tylko na xboxa, bo 30 października Rockstar potwierdził, że GTA 5 wyjdzie wiosną na X360 i Ps3 - WIęc znowu potwierdziles to jak sie znasz.

Do pobierania piratów konto premium ? Weź sie nie poniżaj, może na niektórych stronach tak jest, że trzeba mieć konto premium, zeby pobierac z pelna predkoscia, ale po 1. Da się pobrać bez konta premium, po 2. Jest w ciul i jeszcze troche darmowych stron, z darmowymi hositngami z ktorych mozesz pobierac z full prekoscia.

No i podaj mi przykład tych gier które "wcześniej wychodzą". Bo jak sprawdzałem losowo kilka tytułów na necie to wychodza jednocześnie na xboxa i ps3 : )

Opublikowano

Przykład:

Assassin Cread III

COD BlackOps2

MOH WAR

WWE 13

Dalej mam wymieniać?

Ale widzę, że mnie nie rozumiesz każdą grę, którą pobierasz z forum ma linki i prawie wszystkie to premium jedno jest zwykłe nie trzeba premium konta na, które trzeba premium:

Hellshare

egofiles

rapidgator

ul-na razie najlepsze konto.

Turboit

i tak dalej i tak dalej.

Wątpię aby komuś się chciało na Torrent walić lub osobno więc polecam program jDowloander :)

Up@

Znawca Xbox360 się znalazł 14Letni + nie umie czytać dokładnie :)

Btw@

Pomyłka z GTA 5 każdemu się zdarzy ale już mam na swoim forum tylko na Amerykańskie :)

Opublikowano

Przykład:

Assassin Cread III

COD BlackOps2

MOH WAR

WWE 13

Dalej mam wymieniać?

Ale widzę, że mnie nie rozumiesz każdą grę, którą pobierasz z forum ma linki i prawie wszystkie to premium jedno jest zwykłe nie trzeba premium konta na, które trzeba premium:

Hellshare

egofiles

rapidgator

ul-na razie najlepsze konto.

Turboit

i tak dalej i tak dalej.

Wątpię aby komuś się chciało na Torrent walić lub osobno więc polecam program jDowloander :)

Up@

Znawca Xbox360 się znalazł 14Letni + nie umie czytać dokładnie :)

Btw@

Pomyłka z GTA 5 każdemu się zdarzy ale już mam na swoim forum tylko na Amerykańskie :)

Assasins Creed 3 - 30 października na Xboxa i Ps3

Jak masz darmowe, noobskie strony to sorry, ale ludzie wstawiają na rapidshare itd ponieważ mają z tego zysk, że pobierzesz i pozniej mają za free konta premium.

Są strony na ktore się ciężko dostać ale masz wszystko na free hostingu.

Nie mówię, że jestem znawcą. Po prostu to Co piszesz to w 70% nieprawda . Jak już mówiłem, można by twoje posty zaliczyć do spamu.

Więc lepiej idź pisać o samochodach a nie o konsolach : )

I nie będę więcej nic do ciebie pisał, bo nie chcę robić offtopu. BB.

Opublikowano

omg kolejny fanboy...

gry wychodzą równocześnie

AC III - w obu przypadkach był to 30 października gdzie trafiły już pierwsze egzemplarze na obie konsole

BO2 - w obu przypadkach oficjalna premiera 13 listopada na obie konsole i PC

MOH WF - w obu przypadkach ten sam czas wypuszczenia gier

durne WWE - tutaj trzeba przyznać rację ze na X'a premiera odbyła się wcześniej

więc sorry jedna gra na tę całą masę wymienionych przez ciebie

daruj sobie ten fanboy'owie docinki bo tylko się zbłaźnisz po raz kolejny

nie pisz tez głupot że xbox ma lepsze gry, gry wychodzą na obie platformy nie licząc gier ekskluzywny które lepsze ma PS3, bo co prócz FMS może zaoferować konsola MS

Opublikowano

omg kolejny fanboy...

gry wychodzą równocześnie

AC III - w obu przypadkach był to 30 października gdzie trafiły już pierwsze egzemplarze na obie konsole

BO2 - w obu przypadkach oficjalna premiera 13 listopada na obie konsole i PC

MOH WF - w obu przypadkach ten sam czas wypuszczenia gier

durne WWE - tutaj trzeba przyznać rację ze na X'a premiera odbyła się wcześniej

więc sorry jedna gra na tę całą masę wymienionych przez ciebie

daruj sobie ten fanboy'owie docinki bo tylko się zbłaźnisz po raz kolejny

nie pisz tez głupot że xbox ma lepsze gry, gry wychodzą na obie platformy nie licząc gier ekskluzywny które lepsze ma PS3, bo co prócz FMS może zaoferować konsola MS

Kolego mnie nie obchodzi twoje zdanie tak się zastanawiam wy chyba na jakieś ruskie strony wchodzicie a nie na te popularne.

Tak i Xbox360 ma nie lepsze "tylko lepsza grafikę młocie " od PS3 itd.. ;x

Po drugie kolejna osoba nie umie czytać co ja piszę więc po co to piszecie .

Te konta premium są i będą jedno konto jest darmowe a cała reszta jest płatna 1,30-1,50zł na allegro dużo nie?nie wcale nie więc nie piszcie tutaj takich głupot i czytajcie trochę zrozumiale!!!

Napisałeś, że Assassin(widzę, że nawet nie umiesz poprawnie tego napisać) wyszedł równo z PS3 chyba na twoim forum z tego co patrze na swoich 3 forach wyszło całkiem inaczej.. ;x

Btw@

Ty piszesz mi kiedy jest premiera i mi chodzi, która wcześniej wyszła pff ;x

Edit@

Skończcie tą kłótnie bo warny polecą każdy ma swoje sprawy i tyle.Autor tematu się spytał odpowiedziałem mu jak ja wolę i jak mam nikogo to nie powinno obchodzić.

Opublikowano

Bo ostatnio Microsoft stawia na gry ruchowe typu Dancestar coś tam coś tam - może to i lepiej bo można się poruszać nie idąc na siłkę. ;)

Opublikowano

Tak up@

Tych gier na Kinect coraz częściej wychodzi i nawet więcej nic zwykłych w tym roku mają wyjść tylko takie gry:

GTA FIVE

NFS TheRun2

COD BO2

Już tam dodam, że BF4 ma być w Lutym.

To wyjdzie, a reszta to już starsze gry tylko pytania itd a najwięcej będzie gier na Kinect.. :)

Opublikowano

Kolego mnie nie obchodzi twoje zdanie tak się zastanawiam wy chyba na jakieś ruskie strony wchodzicie a nie na te popularne.

Tak i Xbox360 ma nie lepsze "tylko lepsza grafikę młocie " od PS3 itd.. ;x

Po drugie kolejna osoba nie umie czytać co ja piszę więc po co to piszecie .

Te konta premium są i będą jedno konto jest darmowe a cała reszta jest płatna 1,30-1,50zł na allegro dużo nie?nie wcale nie więc nie piszcie tutaj takich głupot i czytajcie trochę zrozumiale!!!

Napisałeś, że Assassin(widzę, że nawet nie umiesz poprawnie tego napisać) wyszedł równo z PS3 chyba na twoim forum z tego co patrze na swoich 3 forach wyszło całkiem inaczej.. ;x

Btw@

Ty piszesz mi kiedy jest premiera i mi chodzi, która wcześniej wyszła pff ;x

dlaczego wyzywasz mnie od młotów małolacie? czy ja Cie w jakikolwiek sposób obrażam?

na ruskie strony to tylko chyba Ty tutaj wchodzisz skoro wypisujesz totalne brednie odnośnie premier gier

btw, chcesz to sobie i płać nawet jedną złotówkę za konto na 30dni, ja nie pirace gier bo mnie na nie stać a jeśli bym to nawet robił to bym za piractwo nie dał ani złotówki dla samej zasady

teraz napisz nam jeszcze raz że się nie znamy na konsolach bo Ty od 2008 roku masz konsolę...

btw GTA 5 w tym roku hahahahaha

BF4 w lutym 2013 hahaha, w lutym bo będzie ostatni dodatek do BF3

takie własnie informacje masz na tych swoich ruskich stronach

Opublikowano

dlaczego wyzywasz mnie od młotów małolacie? czy ja Cie w jakikolwiek sposób obrażam?

na ruskie strony to tylko chyba Ty tutaj wchodzisz skoro wypisujesz totalne brednie odnośnie premier gier

btw, chcesz to sobie i płać nawet jedną złotówkę za konto na 30dni, ja nie pirace gier bo mnie na nie stać a jeśli bym to nawet robił to bym za piractwo nie dał ani złotówki dla samej zasady

teraz napisz nam jeszcze raz że się nie znamy na konsolach bo Ty od 2008 roku masz konsolę...

Pytanie skoro nie pobierasz Piratów to po co tutaj piszesz wiesz na wiek 27lat też sobie mogę zmienić .. ;x napisałem, że od 2008roku się tym interesuję a od 2009roku mam konsolę i widzisz nie umiesz nawet czytać więc lepiej skończ bo się ośmieszasz tylko tym .;x

Btw@

Człowieku nie pisz tutaj bo to nie dział pogawędek zaraz się temat zamknie i tyle się skończy. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...