Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

carving85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po kilku miesiącach odpoczynku od minecrafta chciał bym powrócić i ponownie zrobić serwer.

Leczy od tych 2 miesięcy troszkę się na pewno pozmieniało. Dlatego chciał bym was graczy spytać się na jakim serwerze by się wam przyjemnie grało.

Oczywiście serwer to te minimum 40 slotów.

Mam parę starych pomysł których nie udało mi się wtedy zrealizować.

Wiadomo takie klasyczne Fb lub survival już teraz nikogo nie zadowoli. Więc myślałem o mapce składającej się z latających wysp. Kiedyś było parę takich serwerów nie wiem jak to jest teraz.

Mogło by to być albo fb albo survival to już bez znaczenia.

Myślałem też o serwerze tematycznym lecz tutaj jest problem że nie każdy lubi/umie budować w danym stylu. Lecz tutaj można by to rozwiązać budując różne miasta np jedno takie normalne na zwykłe domki żeby każdy gracz dozbierał sobie surowce itp. I później np miasto otoczone murami średniowiecznymi-wiadomo styl średniowieczny.

Jakieś miasto tylko z "nowoczesnymi budowlami" Inne miasto (nawiązując do poprzedniego pomysłu) na latających wyspach. Jeszcze inne miasto gdzie były by tylko wieżowce.

Oczywiście serwer modowany wchodzi w grę jak najbardziej i różne jego odmiany.

Więc mam od was prośbę o albo ocenienie moich i rozwinięcie moich pomysłów lub o podanie swoich.

Opublikowano

Sky-blok tego aż się roi teraz tak samo jak survival z frakcjami. Więc szansa na natrafienie się jakiś dzieci jest 100% czego odradzam. Szkoda fatygi dla bandy bachorów...

Myślałem też o serwerze tematycznym lecz tutaj jest problem, że nie każdy lubi/umie budować w danym stylu. Lecz tutaj można by to rozwiązać budując różne miasta, np. jedno takie normalne na zwykłe domki żeby każdy gracz dozbierał sobie surowce itp. I później, np. miasto otoczone murami średniowiecznymi - wiadomo styl średniowieczny.

To jest nawet dobry pomysł, ponieważ natrafisz na jakiś ludzi którzy mają za grosz rozsądku i inteligencji. A takich graczy szanuje się na dzień dzisiejszy...

Podsumowując:

FreeBuild z elementami survivalu oraz te podziały na współczesność i średniowiecze.

67qtMtN.png

Opublikowano

Najlepiej Wspólczesny serwer z różnymi pojazdami, miastami, i czysty rpg... (czat do postaci i czat do rozmowy ogólnej) Znaczy giniesz to tam tracisz kase całą itp

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Najlepiej coś nowego.

Ja mam taki pomysł - może RolePlay... czyli będzie realistycznie , pojazdy , miasta , domy.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Zgadzam się z Mabashim. Freebuild - Survival jest moim ulubionym typem serwera, ale to trochę za mało, żeby przyciągnąć graczy. Serwer potrzebuje tego "czegoś", co sprawi, że będzie on wyjątkowy i gracz nie znajdzie podobnego gdzie indziej. A co do tego, że ktoś nie potrafi budować w danym stylu to możesz stworzyć kilka miast, czy coś, gdzie w każdym obowiązywałby inny styl.

Podrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...