Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust na allegro

mati18137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam u tego allegrowicza kupywać! na każdym serwie ma 1kkk x 200 sztuk, dziwne.. Bo na solar 1kkk kosztuje 250zł a tutaj za 35zł. Szkoda,że nie zauważyłem wcześniej. OSZUST I TYLE! UWAGA

/zakaz linków do aukcji.

Opublikowano

Widziałem go rok temu ... Znowu ? nie nabierajcie sie ja juz sie nabrałem. zapłaciłem a on mi dał 1 yang i sie wylogował

Opublikowano

Ale słuchaj. W aukcji allegro jest napisane Almanach :> Mogles nie ryzykowac u niego kupujac na Solar

On niby ma na każdym serwie, i tyle aukcji ma wystawionych! Kupiłem na phantos.

Opublikowano

Napisał że na Almanach więc :P

W tytule tak o sobie napisał że są też na tych i na tych serwerach, to tak samo jakby napisał że sprzeda malucha, ty byś kupił za 35zł a by Ci dał tylko to 1kkk na Almanach :P

1355504898-U363840.png

Opublikowano

no to grubo, ale mozesz sie upomniec o to allegro

Znaczy jeszcze nie doszło do niczego, on powiedział,że jak zapłace to dostane odrazu i zapłaciłem przez payu i teraz piszęże o 19-20 wróci z pracy to da.

Napisał że na Almanach więc :P

W tytule tak o sobie napisał że są też na tych i na tych serwerach, to tak samo jakby napisał że sprzeda malucha, ty byś kupił za 35zł a by Ci dał tylko to 1kkk na Almanach :P

Chłopie, popatrz w jego wszystkie aukcje, normalnie na każdy serwer oddzielnie. Dałem pierwszy lepszy lnik z jego aukcji.

Opublikowano

Zawsze można takiego użytkownika zgłosić do allegro. Jeżeli zarobił na tym dużo allegro powierzy sprawę organom ścigania.

Na dzień dzisiejszy to jakies +400zł zarobił, a jeszcze aukcje po 4dni mają.

2. Jeśli jestem na gadu-gadu to na rzyczenie kupującego mogę przekazać je na Handlu w Shinso zawsze w M1 na CH4

Jaki śmieć, pewnie da mi 1yang i log...

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy to jakies +400zł zarobił, a jeszcze aukcje po 4dni mają.

2. Jeśli jestem na gadu-gadu to na rzyczenie kupującego mogę przekazać je na Handlu w Shinso zawsze w M1 na CH4

Jaki śmieć, pewnie da mi 1yang i log...

Nagrywaj wszystko i zgłoś na allegro jeśli faktycznie oszuka, wtedy będziesz miał jakieśtam dowody :D

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

@UP

No właśnie. W aukcji jest napisane 1 miliard, a tu dostajesz 1 yang, także... ^^

Szczerze? To szkoda mi typa co kupił aż 5 sztuk, masakra. 160zł w plecy jak się okaże,że oszust...

Opublikowano

Szczerze? To szkoda mi typa co kupił aż 5 sztuk, masakra. 160zł w plecy jak się okaże,że oszust...

No niestety, ale skoro jest w stanie tyle wydać na grę to zapewne ma kasy. Poza tym skoro za taką kwotę kupił to on na 99% zgłosi to do allegro, a im więcej zgłoszeń tym lepiej :)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

No niestety, ale skoro jest w stanie tyle wydać na grę to zapewne ma kasy. Poza tym skoro za taką kwotę kupił to on na 99% zgłosi to do allegro, a im więcej zgłoszeń tym lepiej :)

Mam nadzieje,że to nie oszust... Ale..; /

Opublikowano

Każde wymuszenie wpłaty przez allegro i nie otrzymanie produktu możesz zgłosić do administracji serwisu.

Mojego tatę oszukali na 119zł i poszedł na policję, dostał papierek o wszczęciu postępowania po czym zgłosił tranzakcję przez serwiss allegro.

Każdą taką sprawę allegro rozpatruje w ciągu 2 tygodni. Mojemu tacie odpowiedzieli w ciagu niecałego tygodnia roboczego.

Wysłał im potwierdzenie wpłaty, oraz papierek z komendy.

Pieniądze otrzymał spowrotem od allegro w ciagu 2 tygodni, gdyż serweris jest ubezpieczony na każdą aukcję do bodajrze 10tyś zł.

Nie pitolcie się z oszustami, tylko dupę w troki i zgłosic to do allegro.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Każde wymuszenie wpłaty przez allegro i nie otrzymanie produktu możesz zgłosić do administracji serwisu.

Mojego tatę oszukali na 119zł i poszedł na policję, dostał papierek o wszczęciu postępowania po czym zgłosił tranzakcję przez serwiss allegro.

Każdą taką sprawę allegro rozpatruje w ciągu 2 tygodni. Mojemu tacie odpowiedzieli w ciagu niecałego tygodnia roboczego.

Wysłał im potwierdzenie wpłaty, oraz papierek z komendy.

Pieniądze otrzymał spowrotem od allegro w ciagu 2 tygodni, gdyż serweris jest ubezpieczony na każdą aukcję do bodajrze 10tyś zł.

Nie pitolcie się z oszustami, tylko dupę w troki i zgłosic to do allegro.

Tylko,że na nieletniego inaczej patrzą niż na dorosłego, + chodzi o jakąś gre :) Ale myślę,że ten co 5 sztuk zamówił to pójdzie na policje.

Opublikowano

@up

serio sądzisz, że jak mu policją zagrozisz to on coś zrobi? Że Ci odda kase albo yangi? Według mnie on jest świadom tego, że to jest karalne i to nie jest takie proste, że pójdziesz na policję i go złapią (być może zmieniał ip itd. )

Opublikowano

@up

serio sądzisz, że jak mu policją zagrozisz to on coś zrobi? Że Ci odda kase albo yangi? Według mnie on jest świadom tego, że to jest karalne i to nie jest takie proste, że pójdziesz na policję i go złapią (być może zmieniał ip itd. )

Zmieniał ip hahahahahaha, chłoptasiu . Mamy coś takiego jak mac, tego się nie da zmienić.

Opublikowano

No nie chodzi mi o IP, ale może on po prostu nie robił tego u siebie?

poza tym jeśli kontem operował z powiedzmy kajfeki, a na metina wbijał u siebie to jak zdobędą jego mac? z reszta policja ma w dupie takie sprawy za 100zł, szczególnie jak jedna osoba zgłosi

Opublikowano

Tylko,że na nieletniego inaczej patrzą niż na dorosłego, + chodzi o jakąś gre :) Ale myślę,że ten co 5 sztuk zamówił to pójdzie na policje.

Nie ma znaczenia czy masz 5 lat czy 35. Idziesz i mówisz, że chcesz wszcząć postępowanie. Bo potrzbujesz papier do allegro i nie mają wyjścia muszą przyjąc.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...