Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana koloru motd - server.properies EPIC!

gawno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA, w 1.4.2 można już kolorowac motd server.properties używając znaku paragrafu (§) i znaku koloru!

Przykładowo czerwony motd:

motd=§4Czerwony napis! 

LEPIEJ ZAMIAST ZNAKU PARAGRAFU UŻYWAĆ JEDNAK

\u00A7

CZEGOŚ TAKIEGO, PONIEWAŻ PARAGRAFU MOGĄ NIE CZYTAĆ SYSTEMY NA KTÓRYCH STOJĄ WASZE SERWERY!

Czyli np wyglądałoby to tak:

\u00A74Czerwony tekst

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

fajnie i dziala, a moze wiesz jak zrobic sekwencje migania znakow na poczatku i koncu- widzialem to na serverze usa

\u00A70 - czarny

\u00A72 - zielony

itd

Opublikowano

@Top

Da się robić pogrubienia etc.?

@BR3ND

Nie działa na csrv. ;[

bo csrv to skończony szit.

Opublikowano

Tak, da się używać wszystkich efektów czcionki (kolorowanie, kursywa, podkreślenie) które są dostępne w grze :)

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Opublikowano

#Odświeżam temat ;)

1323206721-U1.png

Opublikowano

#Odświeżam temat - POLECAM!

1323206721-U1.png

Opublikowano

Ogólnie zajebiste tylko co wpisać żeby było pogrubienie? :D

Jeszcze inny bardzo łatwy sposób na rzucanie się w oczy to po napisaniu Motd serwera dajcie kilka/naście razy spacje i wpiszcie np.Zapraszamy! Jeśli dobrze sobie wszystko ,,wyspacjujecie'' To tuż po statusie serwera z prawej strony będzie taki napis :D

Opublikowano

Nie działa na csrv. ;[

Nie zgodzę się....

Działa na CraftServe.pl , lecz wyskoczy ci znak zapytania na poczatku czyli np. ?Serwer Minecraft

Zobacz: s37.csrv.pl:58180

Opublikowano

Pracujemy nad tym ;-)

Problem wynika ze sposobu zapisu znaków unicode w plikach ".properties"

Znaki nie są standardowo kodowane przy zapisie z Javy, a używane są encje na zasadzie \uXXYY (XXYY - heksadecymalny kod znaku).

Wszystko powinno działać do środy.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Super , robiłem już tak od wersji 1.4.2 :P . Lecz mam hosting na ownserver i zawsze przed każdym kolorowym napisem wyskakuje ? . Np.: ?Polski ?Serwer . Poradzi mi ktoś co z tym zrobić , leci like !

Polecane przeze mnie TuT'y :

[TuT] Epic Boss ( by Ichcios )

http://www.mpcforum.pl/topic/735116-dltutpluginepicboss-stworz-wlasnego-niepowtarzalnego-bossa/

-- Tutaj może być twój TuT , chcesz ? Napisz mi na PW ! --

Opublikowano

Już wiem ! Poradziłęm sobie z problemem ! Wystarczy zmienić zamisat paragrafu to \u00A7 i chcesz czerwony to masz \u00A74 i wychodzi np \u00A74Serwer12 = Serwer12 . na ownserver fixuje paragraf więc lepiej dać to : > pomogłem daj Like !

Polecane przeze mnie TuT'y :

[TuT] Epic Boss ( by Ichcios )

http://www.mpcforum.pl/topic/735116-dltutpluginepicboss-stworz-wlasnego-niepowtarzalnego-bossa/

-- Tutaj może być twój TuT , chcesz ? Napisz mi na PW ! --

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuje Bardzo się przydało leci linke naprawde przydatne

@BR3ND Działa sprawdz : s109.csrv.pl:20931

Wpisz : §4I NAPIS

4 To kolor czyli czerwony tak jak normalnie w MC :]

Pozdrawiam

1409sex.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...