Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] PMP2D & PMP3D Powraca....

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, przepraszam że dość długo nie odzywałem się na forum, ale jak większość was wie (wiedzą ci co śledzą) urodziła mi się córka, ale zanim to nastąpiło było wiele problemów, które nie pozwalały mi przystąpić do pracy, później kiedy córka się urodziła, sprawy urzędowe, no i sama radość z posiadania malutkiego dziecka tak mocno mnie pochłonęła że dałem sobie spokój z całym projektem.

Ale teraz kiedy wszystko się ustabilizowało, postanowiłem wrócić, jestem bogatszy o doświadczenia, więcej przemyśleń i nowe pomysły, odpoczynek dobrze mi zrobił.

Ale do rzeczy, nie przyszedłem tutaj by pisać o sobie ale chciałem wam naświetlić zarys tego co spowodowało ciszę, wielu z was myślało... PMP to oszustwo, że wezmę kase i tyle tego, fakt mogło to tak wyglądać, ja nie dawałem znaku życia strona nie funkcjonowała ale...

Postanowiłem zmienić wiele rzeczy, zmieniłem stronę o mnie typową i moich projektach, tak projektach mam w planach wydać inne ciekawe gry, ale to później...

Strona znajduje się pod nowym adresem

http://SuperLiderO.pl

Znajdziecie tam galerie jak i inne rzeczy, co najważniejsze są 2 typy gier

PMP 2D, którą opisuje na stronie i PMP 3D obie są jednakowe jednak różnią się grafiką i pewnymi niewielkimi funkcjonalnościami :)

Co najważniejsze kupując jedną grę otrzymujemy tzw. pakiet

Pakiet składa się z:

PMP (dowolna wersja)

Na systemy MAC, LINUKS, WINDOWS, ANDROID !

Tak będziecie mogli grać w te gry na swoich telefonach komórkowych i tabletach.

Gra nie została jeszcze wydana ponieważ mam wiele pomysłów, które skrupulatnie dodaje na bieżąco.

Gra w fazie FULL będzie całkowicie za darmo i to od was zależy czy będziecie chcieli za nią zapłacić, czy też niekoniecznie :)

Jednak grę można już dostać i zostać beta testerem wspomagając niewielką kwotą mój projekt, co zobowiązuje nas wszystkich.

Zmieniłem całkowicie silnik, PMP3D opiera się na poczciwej grze Terasology, jednak moja jest rozwijana w znacznie szybszym tęmpie i idę w zupełnie innym kierunku, tak chcę wyprzedzić wszystkich. Dodatkowo jest jednocześnie pisana w JAVA i C++ co sprawia że fani jawy zagrają jak i wrogowie jawy mają alternatywe .exe :)

Zaś w PMP2D jest to samo ale...

PMP2D może służyć jako dodatek do terrari czyli mod nakładający, większość rzeczy i dodający mnóstwo wynalazków ale może działać i osobno, dlaczego?

Ponieważ modyfikacja PMP2D już ma 1,5 GB wielkości i ciągle rośnie, nie opiera się w żaden sposób na plikach terrari aby było to zgodnie z prawem, jedynie są powiązania, na które pozwala nam licencja, tak więc możecie doinstalować do terrari modyfikacje lub grać w nią osobno, ponieważ to jest jak by klon, przepisana gra z XNA na inny język programowania, dodatkowo opiera się o kolejną grę jaką jest epicinventory open source, więc nikt do nikogo nie może mieć jakiegoś ale, po co wam to pisze ? aby zapewnić was o kwestiach prawnych gry jak i licencji w niej zawartej grafik i użytkowania, abyście zdali sobie sprawę że projekt nie zniknie, jestem gotów na wszelkie nieprzyjemności związane z wydaniem gry w pełni.

Wszystko jest przemyślane i oczywiście robione według kolejności.

Mam nadzieje że nie straciliście zapały i nadal chcieli byście pograć w to co dla was robię.

A przy okazji, przydało by się jakieś forum, jednak nie mam czasu się do tego zabrać liczę na chętnego i waszą pomoc ;)

Kontakt oczywiście znajdziecie na stronie podanej powyżej.

Jeśli moderatorzy nie będą mieli nic przeciwko, będę aktualizował ten wątek o nowe informację.

Pozdrawiam was serdecznie :)

Opublikowano

Nic przeciwko nie mam. Temat jak najbardziej może być aktualizowany. Lecz jeśli temat się wymknie to niestety będę musiał zamknąć (tyczy się to wszystkich, którzy mają zamiar w tym temacie napisać).

Kiedy będzie można się spodziewać pierwszej wersji ?

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Premiera nastąpi tego roku :)

Będzie to niespodzianka.

Niecierpliwi, ku mojemu zaskoczeniu jest ich wielu i im mogę być wdzięczny że projekt cały czas się rozwija, posiadają już grę i są ze mną w stałym kontakcie, co dodać co zmienić itp. testują ile się da, i to doceniam, ci co to czytają, dziękuję :)

Opublikowano

A czy moglibyśmy dostać chociaż ze dwa screeny weryfikacyjne?

Nie chciałbym, żeby skończyło się tak, jak ostatnio ;)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Zdjęcia są na stronie... wystarczy wejść...

Dodatkowo tłumaczyłem dlaczego była przerwa w produkcji :)

Ale jak widać nie poddaje się, nie poddam i nie popuszczę :D

Opublikowano

Żeby cię sczyściło jak kota po buraszance! dlaczego się do mnie nie odezwałeś jak tylko wróciłeś ? :)

//Nie offtopuj.

//xKaMaSx

Opublikowano

PawQ... Masz moją stronę www, napisz jak najprędzej :D

Jestem codziennie po 00:00 do 9 rano :)

Co do reszty, nie mogę zdradzić daty premiery, nie chcę też obiecywać bo jak wiecie są różne rzeczy, które mogą coś opóźnić, dlatego z wyrokiem wole się wstrzymać :)

Ale pojawi się to nie długo, pracuje nocami nad wszystkim i dopracowuje najmniejsze szczegóły, powróciłem więc to coś oznacza, że nie spocząłem na laurach i nie odpuściłem projektu bo go nie odpuszczę, za daleko zaszedł!

Pozdrawiam wszystkich, którzy czekają :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...