Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki smartfon?

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Cześć. Jako że mój teraźniejszy telefon zaczyna się psuć to postanowiłem że zacznę powoli myśleć nad nowym lecz teraz już Smartfonem. Lecz nie wiem którego wybrać.

Moje wymagania:

- duży ekran: do 4.3"

- fajny wygląd (podobny cos do serii Xperia Sony Ericssona)

- dobry do gier i do neta

- dobry aparat fotograficzny

- cena do 900 zł (ewentualnie dopłaciłbym do 1000 zł ale to już max)

To by było na tyle co do moich wymagań.

Jak ostatnio przeglądałem sobie na necie to do gustu przypadł mi SE Xperia Arc S lecz czytałem że zdarzają się faile w produkcji (klapka tylna, ekran) a nie chciałbym iśc na drugi dzień z nim do serwisu.

Proszę o pomoc. Stawiam lajki oczywiście.

Opublikowano

Galaxy S Plus kuzyn był na tydzień to się nim bawiłem. Ekran jak dla mnie duży niezłe parametry... Ale ja bym brał tego Arc S ponieważ ma (lub będzie miał nie wiem) aktualizacje do andka 4.0 i ogólnie to fajny telefon. Zawsze jest strach czy telefon się nie rozpadnie po 1 dniu ale jest to bardzo wątpliwe. Ludzie wypowiadają się tylko gdy coś z telefonem jest nie tak a na pewno takich jest zdecydowana mniejszość.

Dlatego moim zdaniem Xperia Arc S.

Opublikowano

Arc S to bardzo dobra propozycja - dwa rdzenie, dobra grafika. Co do Xperii U to nie polecam - miałem w ręce i jest za gruby. Ja osobiście wybrałem HTC One V - podobna cena, świetny design i ogólnie wgl. bardzo dobry telefon.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Mnie się podoba Xperia U, którą obecnie użytkuję..

Może jeszcze się uda wyrwać HOS.

Xperia U jest strasznie gruba. HOS to raczej nie jest dobra propozycja, bo o ile w HOV Sense jest interfejsem w sam raz to w HOS czy HOX można dać coś lepszego a w tej cenie znajdziesz Arc S który pewnie dostanie 4.1.

Opublikowano

Można by jeszcze kupić niedrogiego Huawei Ascend G300 1Ghz układ graficzny adreno 200 wyświetlacz IPS update do andka 4.0 można kupić spokojnie za 500zł.

Znalazłem go dzisiaj, ponoć bardzo przyzwoity, ja już zdecydowałem i przenoszę się na ten właśnie smartphone. Trochę wolności po tragicznym systemie bada...

Oglądałem również filmiki i gry 3D chodzą miodnie bez żadnej przycinki. Telefon świetny za taką cenę.

Opublikowano

Można by jeszcze kupić niedrogiego Huawei Ascend G300 1Ghz układ graficzny adreno 200 wyświetlacz IPS update do andka 4.0 można kupić spokojnie za 500zł.

Znalazłem go dzisiaj, ponoć bardzo przyzwoity, ja już zdecydowałem i przenoszę się na ten właśnie smartphone. Trochę wolności po tragicznym systemie bada...

Oglądałem również filmiki i gry 3D chodzą miodnie bez żadnej przycinki. Telefon świetny za taką cenę.

Tyle, że przy budżecie 1k zł to jest ten najniższy pułap.

Opublikowano

Tyle, że przy budżecie 1k zł to jest ten najniższy pułap.

Tak tak, zaproponowałem ten telefon ponieważ jak na swoją cenę jest dobry a po co kupować tel. za 1k jak taki np. wystarczy ? To znaczy mi na pewno. Zawsze się trochę zaoszczędzi.

MPCForum nie przestawiło godziny :D

Opublikowano

Tak, ale po co kupować mp3 jak można mieć dobre urządzenie (smartfon), które posiada bdb. odtwarzacz?

No dobrze ale LWW ma mały ekran a tu chodzi o coś większego. A poza tym, jak ty byś chciał odtwarzacz muzyki to kupiłbyś nowego smartphona ?
Opublikowano

LWW wcale nie ma małego ekranu, a nawet jeśli jest dla kogoś za mały to nadrabia to właśnie odtwarzaczem.

Budowniczy
Opublikowano

A co powiecie o HTC EVO 3D??

P.S. Dostane nowego w zakresie 1000zł ??

Budowniczy
Opublikowano

A mam takie pytanie też by nie zaczynać nowego tematu:

od czego zależy płynność smartfona: od ilości ram czy jego procesora?

Budowniczy
Opublikowano

Kurcze nadal się nie mogę zdecydować jakiego wybrać:

zastanawiałem się nad EVO 3D lecz później pomyślałem po co mi telefon z 3D.

Później zastanawiałem się znowu nad SE Xperia Arc S lecz czytałem że po aktualizacji do Androida 4.0 strasznie muli.

Nie wiem już jakiego wybrać i powoli mnie zaczyna to denerwować. Myślałem też nad HTC Sensation ale nie wiem czy dostane nowego za 1000zł.

Opublikowano

Brednie, po aktualizacji wszystko działa lepiej. Co do Sensation to dobry pomysł, ale dołóż ~200 zł i kup te z Beatsami.

Budowniczy
Opublikowano

To pozostaje mi tylko jedno zapytać: Warto wydawać ~1300 zł na telefon komórkowy?

Moim zdaniem warto wydać tyle bo to jest połączenie: laptopa (internet i gry :) ), Mp4 (muzyka i filmy) no i telefonu. Można powiedzieć że taki smartfon zastępuje całkowicie laptopa i jest lepszy bo mniejszy :) Tylko co na to rodzice powiedzą jak usłyszą że chce sobie kupić komórę za ~1300 zł :)

P.S. Istnieje możliwość że HTC Sensation XE stanieje o te 200-300 zł do stycznia / lutego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...