Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Messi zdobywa Złotego Buta !

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leo Messi odebrał Złotego Buta - nagrodę dla najlepszego strzelca lig europejskich w sezonie 2011/12. W starej fabryce Damm w Barcelonie nagrodę wręczył mu Luis Suárez.

Szczęśliwy Messi powiedział, że "bez partnerów z drużyny nie zdobyłby tylu goli" i że to wyróżnienie tak naprawdę jest nagrodą dla całej grupy. - Zawsze to mówię, gdy zdobywam nagrodę indywidualną, bo taka jest rzeczywistość. - Dziękuję mojej rodzinie i kolegom - dodał.

Argentyńczyk otrzymał również smoczek i miniaturę Złotego Buta dla swojego syna Thiago. - Prawdopodobne jest, że od przyszłego tygodnia zmienię sposób celebracji bramek - żartował, sugerując że narodziny dziecka są już naprawdę blisko.

- Jutro są urodziny Maradony, co jeśli mój syn urodziłby się jutro? Dopiero by się narobiło - żartował. - Gdy urodzi się mój syn, pierwszy gol będzie dedykowany dla niego. Pozostałe, tak jak już to było, będe dedykował swojej babci - dodał.

- Messi jest esencją futbolu. Nigdy nie było piłkarza szybkiego, zręcznego i tak technicznego, który zdobywałby tyle bramek. Aż do czasu Messiego - powiedział Luis Suárez.

To drugi w karierze Złoty But Leo Messiego - pierwszy raz Argentyńczyk zdobył tę nagrodę w sezonie 2009/10. Podczas uroczystości towarzyszli mu m.in. Sandro Rosell, Andoni Zubizarreta, otros directivos, koszykarz Juan Carlos Navarro, bramkarz sekcji futsalu Paco Sedano, szczypiornista Juanín García czy trener sekcji hokeja na wrotkach Gaby Cairo.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Co o tym myślicie ,jak to skomentujecie ?

źródło : http://www.fcbarca.com/44532-messi-odebral-zlotego-buta.html

http://www.youtube.com/watch?v=ndk8UkuwBNg&feature=player_embedded

Opublikowano

Luis Suarez - to ten z Liverpoolu? xD Ciekawe w czym jest lepszy żeby Messiemu wręczać nagrody xD

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Luis Suarez - to ten z Liverpoolu? xD Ciekawe w czym jest lepszy żeby Messiemu wręczać nagrody xD

Luis Suárez Miramontes (ur. 2 maja 1935 roku w La Coruñi), hiszpański piłkarz, występujący na pozycji pomocnika lub napastnika, oraz trener piłkarski. Jest jednym z najskuteczniejszych zawodników w historii futbolu hiszpańskiego. W drugiej połowie lat 50. był liderem FC Barcelona, z którą zdobył dwa tytuły mistrza kraju oraz dwukrotnie wygrał Puchar Miast Targowych. Od 1961 do 1970 roku grał w Interze Mediolan, który w tamtym okresie osiągnął największe sukcesy w swojej historii; drużyna prowadzona przez Helenio Herrerę trzy razy była najlepsze w Serie A, a dwa razy - w Pucharze Mistrzów. Z reprezentacją Hiszpanii, w której barwach rozegrał 32 mecze, zdobył w 1964 roku mistrzostwo Europy oraz brał udział w Mundialach 1962 i 1966. Piłkarską karierę zakończył w 1972 roku w barwach Sampdorii Genua. Jako szkoleniowiec pracował w klubach włoskich i hiszpańskich, ale bez większych sukcesów. Od 1988 do 1991 był selekcjonerem reprezentacji Hiszpanii; wystąpił z nią w Mundialu 1990. W latach 90. związał się z Interem Mediolan, gdzie pełnił różne funkcje administracyjne. Był jednym z najlepszych hiszpańskich piłkarzy w historii, jedynym zawodnikiem z tego kraju, który otrzymał Złotą Piłkę magazynu France Football.

;)

Opublikowano

Luis Suárez Miramontes (ur. 2 maja 1935 roku w La Coruñi), hiszpański piłkarz, występujący na pozycji pomocnika lub napastnika, oraz trener piłkarski. Jest jednym z najskuteczniejszych zawodników w historii futbolu hiszpańskiego. W drugiej połowie lat 50. był liderem FC Barcelona, z którą zdobył dwa tytuły mistrza kraju oraz dwukrotnie wygrał Puchar Miast Targowych. Od 1961 do 1970 roku grał w Interze Mediolan, który w tamtym okresie osiągnął największe sukcesy w swojej historii; drużyna prowadzona przez Helenio Herrerę trzy razy była najlepsze w Serie A, a dwa razy - w Pucharze Mistrzów. Z reprezentacją Hiszpanii, w której barwach rozegrał 32 mecze, zdobył w 1964 roku mistrzostwo Europy oraz brał udział w Mundialach 1962 i 1966. Piłkarską karierę zakończył w 1972 roku w barwach Sampdorii Genua. Jako szkoleniowiec pracował w klubach włoskich i hiszpańskich, ale bez większych sukcesów. Od 1988 do 1991 był selekcjonerem reprezentacji Hiszpanii; wystąpił z nią w Mundialu 1990. W latach 90. związał się z Interem Mediolan, gdzie pełnił różne funkcje administracyjne. Był jednym z najlepszych hiszpańskich piłkarzy w historii, jedynym zawodnikiem z tego kraju, który otrzymał Złotą Piłkę magazynu France Football.

;)

Wiem, wiem. Domyśliłem się to któryś z tych 4 smutnych Panów w garniturach.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

moim zdaniem to było wiadome że on dostanie tego złotego buta. ;) dlaczego już w wieku 22 lat zdobył ponad 100 bramek dla blaugrany.

Leo jest i będzie najlepszym napastnikiem .

'Fore the real niggas die, fake niggas gon' multiply

Opublikowano

Ronaldo ,Cassilas.

Nieodpowiedni gracz do tej nagrody ;x

REAL :D

Ten wasz cały "cr7". Co on takiego umie? Wypiąć się przy strzelaniu z wolnego. Ostatnie bramki strzelił przez przypadek.

Oczywiście wielkie gratulacje Messi <3 Odpowiednia nagroda dla odpowiedniego piłkarza !

Visca El Barca!! :D

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Messi jest wybierany za nazwisko " Messi" . Casillas powinien dostac Zlota Pilke . Przynajmniej raz ! . Zasluguje na nia od lat !

z tym się zgodzę nie ma lepszego bramkarza od Ikera.

może inni mają swoich faworytów . ale dla mnie najlepszymi piłakrzami są Casillas i Messi i ja się już nie wypowiadam. : )

'Fore the real niggas die, fake niggas gon' multiply

Opublikowano

Dobrze , należało mu się :D

Teraz dla odmiany Złotą Piłkę powinien dostać Casillas - najlepszy bramkarz.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

moim zdaniem to było wiadome że on dostanie tego złotego buta. ;) dlaczego już w wieku 22 lat zdobył ponad 100 bramek dla blaugrany.

Leo jest i będzie najlepszym napastnikiem .

Rly? Jak strzelił najwięcej goli w lidze w całej Europie to wiadome jest, że on dostanie tą nagrodę.

I nie, to nie jest Złota Piłka :)

@Top

Hmm... graty? Nwm.50 goli w sezonie to niech ma tą nagrodę :) Należy się. :D

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Messi jest wybierany za nazwisko " Messi" . Casillas powinien dostac Zlota Pilke . Przynajmniej raz ! . Zasluguje na nia od lat !

Niestety "polityka" jest taka ,że jeżeli jest taki napastnik jak falcao,messi,ronaldo - bramkarz może jedynie pomarzyć.

Opublikowano

Niestety "polityka" jest taka ,że jeżeli jest taki napastnik jak falcao,messi,ronaldo - bramkarz może jedynie pomarzyć.

i to jest najgorsze :| smutno patrzec jak Messi dostanie po raz 4 ZP albo Ronaldo .. ale licze na cud, ze w koncu Iker dostanie :)

Opublikowano

Messi nic nie zrobiłby bez pomocy Xavi'ego i Iniesty. Umie on zrobić tylko ten swój balans ciałai od pewnego czasu dobrze strzela wolne. Ale chyba nie widzieliście co CR7 robi z Barcą, Messi przy nim to pikuś.

Opublikowano

UP@ Szkoda ,bo to właśnie Messi przechodzi po 3+ (UWAGA : KOLEDZY NIE POMAGAJĄ MU W DRYBLINGU) ,gdzie Ronaldo max 3. A widziałeś jak wygladają obrazki w stylu podać do Ronaldo i gol ? Skoro Di Maria i Ozil pięknie asystują to też mu podają i pomagają .... HIPOKRYZJA I ŚLEPOTA większości kibiców Realu ;)

http://www.youtube.com/watch?v=qtTAUMvoP3Q

TAKA MAŁA DYGRESJA

Lionel Messi G Karne

(FC Barcelona) 13 1

Cristiano Ronaldo

(Real Madryt) 11 4

Radamel Falcao

(Atletico Madryt) 10 4

Poza tym Messi ma około 4 asysty +- a Ronaldo 0. Sad but true.

Opublikowano

Wiedziałem, że pojawi się temat Ronaldo :D

@Up

Dużo tych goli strzelił Realowi w siedem lat. Ronaldo w 3 lata barcelonie strzelił ponad 10 :)

CR ma 1 asystę w lidzę.

I skoro już przy golach jesteśmy to czemu nie wspomnisz o Lidze Mistrzów? CR7 5 goli w grupie "śmierci", przy 2 lub 3 bramkach messiego w bardzo prostej grupie.

Raz pod wozem, raz na wozie :) Raz Messi raz Ronaldo.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Messi nic nie zrobiłby bez pomocy Xavi'ego i Iniesty. Umie on zrobić tylko ten swój balans ciałai od pewnego czasu dobrze strzela wolne. Ale chyba nie widzieliście co CR7 robi z Barcą, Messi przy nim to pikuś.

Nie lubię, gdy ktoś coś takiego mówi/piszę... Przecież od tego ma kolegów zespole żeby mu podawali, czy to jest Ronaldo czy Messi, a nawet i niech będzie Rasiak... Jestem fanem Chelsea i umiem docenić to co robi i Messi i Ronaldo, obydwoje ciężko pracują na to co mają obecnie...Poza tym jeden drybling ma opanowany do perfekcji, a drugiego Bóg obdarzył balansem ciała... Więc czy jest się wielbicielem CR7 czy Leo to trzeba brać z nich przykład i trenować, a nie siedzieć przed kompem i szukać zaczepki... ;)

Poza tym najbardziej podoba mi się w tych piłkarzach nie to, że zajebiście grają, a to że robią to co kochają i nie tylko mogą z tego wyżyć, a żyją w luksusach... ;)

Co do ZP dla Casillasa, to rzadko zdobywa ją bramkarz o ile wgl. kiedyś zdobył, bo nie zagłębiałem się w historię tej nagrody... ;)

@Top

Co do Złotego Buta to nie ma co dodawać, bo po prostu strzelił najwięcej goli i tyle... ;)

Opublikowano

Wiedziałem, że pojawi się temat Ronaldo :D

@Up

Dużo tych goli strzelił Realowi w siedem lat. Ronaldo w 3 lata barcelonie strzelił ponad 10 :)

CR ma 1 asystę w lidzę.

I skoro już przy golach jesteśmy to czemu nie wspomnisz o Lidze Mistrzów? CR7 5 goli w grupie "śmierci", przy 2 lub 3 bramkach messiego w bardzo prostej grupie.

Raz pod wozem, raz na wozie :) Raz Messi raz Ronaldo.

Okey ,faza grupowa. Tak samo nie wspomniałem o tym ,że messi mając 50 bramek był również królem ASYSTUJĄCYCH :) Liczysz siedem lat ,a czy na początku dawano mu taką szanse jak Ronaldo dostał "z buta" ? Nie ,były wtedy inne gwiazdy : Eto'o ,Ronaldinho,Deco itp. Ronaldo nie miał konkurencji od początku :)

Opublikowano

Okey ,faza grupowa. Tak samo nie wspomniałem o tym ,że messi mając 50 bramek był również królem ASYSTUJĄCYCH :) Liczysz siedem lat ,a czy na początku dawano mu taką szanse jak Ronaldo dostał "z buta" ? Nie ,były wtedy inne gwiazdy : Eto'o ,Ronaldinho,Deco itp. Ronaldo nie miał konkurencji od początku :)

Mylisz się. Messi nie był królem asystujących w lidze ;) Faza grupowa. Tam się gole też liczą. No tak. Ronaldo przyszedł do Realu i od razu zdobywał 40 bramek na sezon.

1393461645-U349224.png

Pomocnik
Opublikowano

imagescad4czg8.jpg

Tak by wyglądał wasz boski Messi gdyby nie pewien pan , który się nad nim zlitował i ufundował mu hormonów wzrostu ;>.

sygnary.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...