Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UCE] Speed Hack, UG, Zoom Hack

YourFear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cheat Engine znajdziecie TUTAJ. Osobiście polecam opcję Revolution Engine 8.3 + rootkit.

Po ukryciu procesu RE i odpaleniu kala należy wczytać proces z listy, do tego celu służy ikonka w lewym górnym rogu. Z listy wybieramy engine.exe i naciskamy ok. Po małym wstępie wreszcie możemy zaczynać :D

]- SPEED HACK -[

Value: 0

Scan type: Exact Value

Value type: 4 Bytes

[First Scan]

Teraz trzeba zmienić wartość speed'a w grze by znależć odpowiadająca za to wartość. Do tego celu możemy użyc np:

Speed g1: 15

Speed g2: 30

Speed g3: 45

Speed Up Med: 45

Tygrys: 30

Pantera: 40

Ptak: 20

Gdy już uzyskamy speeda korzystając z jednego z powyższych sposobów, w UCE należy wpisac (w miejscu Value) wartość np. jeśli do zmiany wartości speeda użyliśmy speeda g3 od maga lub speed upa, wtedy wpisujemy 45 i naciskamy na [Next Scan]. Po przeskanowaniu widzimy, że nadal adresów jest zbyt wiele, wiec znowu musimy wrócić do wartości wyjściowej, czyli 0. W przypadku speeda, czy to tego od maga, czy też przez speed upa wystarczy nacisnąć "z", w przypadku np przemiany w zwierza, wystarczy wrócić do normalnej postaci :P. Następnie w UCE wpisujemy 0 i znowu [Next Scan]. Naciskamy na wartość na pasku adresów przeciągamy ja na dół (naciskając strzałke umieszczoną zazwyczaj po prawej stronie okienka z adresami). Gdy adres znajdzie się w polu na dole naciskamy prawym i freeze value, po czym zmieniamy wartość na dowolna [PPM>CHANGE RECORD>>VALUE].

]- UNDERGROUND HACK -[

Do sprawdzania współrzędnych służy nam komenda /coordinates.

Dzięki niej widzimy trzy współrzędne x y z.

Wygląda to mniej wiecej tak: xxxxxx.yyyyyy.zzzzz

Do underground hacka potrzebna nam będzie tylko jedna z tych współrzędnych, czyli "z".

Koniec z teoria, przechodzimy do rzeczy.

Po otrzymaniu współrzędnej "z" wpisujemy ją w polu value, scan type i value typ zostawiamy bez zmian (czyli Exact value i 4 bytes) [First Scan].

Po przeskanowaniu musimy stanąć w innym miejscu i ponownie wpisać komendę /coordinates. Teraz upewniając się, że współrzędna "z" zmieniła się, wpisujemy ja w value i dajemy [Next Scan].

Powinien zostać nam tylko jeden adres, przenosimy go na dół, naciskamy na nim prawym (freeze value), zmieniamy wartość na 0 [PPM>CHANGE RECORD>>VALUE].

Możemy się jeszcze upewnić, że jesteśmy pod ziemią jak poprzednio używając komendy /coordinates (w miejscu współrzędnej "z" będzie 0).

Jeśli na jakimś prywatnym serwerze komenda /coordinates nie działa jest na to jeszcze inny sposób. Poniżej zamieszczę kilka współrzędnych ("z"):

naroo duel stage 16505

Koloseum w cop 46281

]- ZOOM HACK -[

Wiem że to nic specialnego, ale może komuś sie przyda :P

Scrollem w myszy oddalamy obraz jak najdalej, przechodzimy do CE, W Value wpisujemy 156.000000 i zmieniamy Value Type na Float [First Scan].

Teraz wracamy z powrotem do CE i sprawdzamy który adres zmienił się ze 156 na 16.

Oczywiście przenosimy go na dół. Naciskamy na Freeze value i zmieniamy wartość na dowolną (np. 2000).

]- UNLOCK KEY -[

Do tego musimy wyszukać adresy slotów w inwentory (tak samo jak w przypadku imp hacka), czyli na 1 miejscu ustawiamy np duże medy na drugim małe medy.

W UCE wpisujemy 48 [First Scan]. W inventory zamieniamy miejsca małych medów z dużymi, wracamy do UCE i wpisujemy 47 [Next Scan]. Przenosimy adres na dół (freeze value) i zmieniamy jego wartość na: 1183.

sign.png
Opublikowano

mam problemik, jak tylko chce sciagniac jakis plik ktory zalaczyles (rootkit, chear engine) to zaraz mi wsykakuje ze mam trojana

Opublikowano

taa Rootkit ma vira wykrywa(ale nie jestem pewny do konca czy on nie jest grozny) mi Kaspersky i NOD32, dlatego uzywam rootkit na starym kompie.

omgnv.jpg

Pwned xD

Opublikowano

Już mówię o co chodzi. Każdy rootkit będzie wykrywalny jako wirus, żeby go używać bez problemów musisz wyłączyć AV. Nie musisz martwić się że zarazi Ci system, nie jest to nic pokroju keyloggerów / robaków. Wykrywalny jest tylko z tego powodu, że ukrywa procesy systemowe. Miło by było gdyby odezwał się ktoś znający na tego typu rzeczach, bo biorąc pod uwagę fakt że jestem nowy na forum i mam dość mało postów nie chciałbym być posądzony o wrzucanie jakis keyloggerów czy innego syfu.

@PiPr

Trochę dowiedziałem się czytając w necie o UCE itp.

Tutoriale oczywiście pisałem sam, z tego względu że nie lubię metody kopiuj wklej, czy pisania o czymś o czym nie mam zielonego pojęcia.

Na polskich stronach nie znalazłem podobnych hacków, więc pomyslałem że może komuś się przyda.

@Mysty

Tak racja, przeskanuj sobie RE 8.3 przez virustotal.com i co widzisz? Tak właśnie rootkita.

AhnLab-V3	2008.4.12.0	2008.04.11	-
AntiVir	7.6.0.85	2008.04.13	RKIT/Fu.1
Authentium	4.93.8	2008.04.13	W32/Furootkit.B@tool
Avast	4.8.1169.0	2008.04.13	Win32:Trojan-gen {Other}
AVG	7.5.0.516	2008.04.13	BackDoor.Generic.YRX
BitDefender	7.2	2008.04.13	Trojan.Rootkit.H
CAT-QuickHeal	9.50	2008.04.12	Trojan.Rootkit.h
ClamAV	0.92.1	2008.04.13	Trojan.Rootkit-82
DrWeb	4.44.0.09170	2008.04.13	Trojan.Fuzen
eSafe	7.0.15.0	2008.04.09	Rootkit.Win32.Fu
eTrust-Vet	31.3.5692	2008.04.11	-
Ewido	4.0	2008.04.13	Rootkit.Agent.l
F-Prot	4.4.2.54	2008.04.13	W32/Rootkit-Backdoor-based!Maximus
FileAdvisor	1	2008.04.13	-
Fortinet	3.14.0.0	2008.04.13	W32/Agent.L!tr.rkit

...9 osób już ściągnęło rootkita i RE 8.3, nie obraziłbym się, gdyby ktoś napisał w końcu czy mu działa itp. Bo jak na razie widzę, że chyba niektórzy boją się, że zainfekują sobie kompa, lub że ich hakne...

sign.png
Opublikowano

RootKit jest dobry ale jak juz mowilem uzywam go tylko na starym na kompie, ale bez obaw to nie zaden keylogger. Rootkit+CE=Super Mieszanka;p miedzy innymi Job Hack:P

omgnv.jpg

Pwned xD

Opublikowano

rootkit wykrywany jest jako vir dlatego, ze bawi sie procesami systemowymi -.- wiec nie robic cyrkow

@down

o.O dzieki za poprawienie

Opublikowano

@PiPr

"ja tam wole UCE"

Problem w tym, że Revolution Engine 8.3 nie jest już UCE (Undetected Cheat Engine), więc bez rootkita na int serwach nie poszalejesz :D

Z tego co pamiętam to MHS jeszcze działał na globalu, bez problemu.

sign.png
Opublikowano

dzis se assowalem UG xD wiec musi dzialac, speed hack raczej tez dziala, pokazalem bratu i mowil ze cos tam robil... a ug + long range = own

@Mysty

edytuj OMG.. internet powinien byc dla osob z iq minimum 10 o.O (jesli wiesz co to jest)

Opublikowano

ehh to może ja napiszę co jest w ogóle możliwe xD

-bug z geon hackiem został poprawiony parę lat temu,

-przy statach postaci też nic nie zrobisz (wszystko jest zapisane w bazie danych),

-z tego co wiem jest szansa na zrobienie np exp stone, SoB, SoC.

*do tego trzeba chyba zmienić pierw wygląd itemu, a później dopiero jego efekt,

*o zmianie itemu na inny wytłumaczę przy okazji imp hacka (jest to zmiana głównie wizualna, więc działa tylko do zrobienia impa i unlock keyów)

*ze zmianą efektu musicie kombinować sami, z tego powodu że nie bawiłem się tym ^^ mogę ewentualnie zainteresowanym podać efekty jakie mają np exp stone itp.

-1hh jeśli ktoś potrafi pisać w c++ (i zna się na gamehacking'u) jest to dalej możliwe do zrobienia metoda inlect dll,

Może napiszę też jak gadać z npc nie ruszając się z miejsca (ale to bardziej jako ciekawostkę ^^), wciskając np F1.

Co do speed hacka, mogę na gg wytłumaczyć krok po kroku jeśli ktoś nie rozumie do końca mojego tuta (starałem sie najprościej jak mogłem :D)

sign.png
Opublikowano

Your mógłbyś mi poradzic co mam zrobic?

W cmd wpisuje

cd\

cd\rootkit\exe

I wkoncu fu -pl 500 wyskakuje komunikat pod tym Odmowa dostępu co mam ztym zrobic :?

Opublikowano

hmm szczerze to pierwszy raz spotkałem się z takim problemem.

Przychodzi mi tylko jedno do głowy ^^

Może masz na koncie admina ustawione jakieś ograniczenia dostępu do innych użytkowników, czy coś w tym stylu ^^

btw u mnie nie ma opcji "nie działa", jeśli czegoś nie mogę odpalić, nawet nie chce mi się dochodzić z jakiego powodu (format rlz - zawsze pomaga :lol: ).

sign.png
  • 2 lata później...
Opublikowano

Pozwolę sobie odkopać, ponieważ mam problem z speed hackiem, zacząłem grać na PL i chciałbym go zrobić ponieważ nie chce tracić kasy na tele, trudno maga znaleźć aby dał speeda a speed up medicine kupić jeszcze gorzej, próbowałem na Z ale nie ma takiego samego speeda jak g3 speed, wie ktoś może jaki ma?

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

bieg na manie "z" jest szybsze od g3 spida

porownywalny do g3+zwierz g11

ma ktos jeszce jakies dzialajace revo na inta a te chwile?

Opublikowano

bieg na manie "z" jest szybsze od g3 spida

porownywalny do g3+zwierz g11

ma ktos jeszce jakies dzialajace revo na inta a te chwile?

Działające REVO na INT-a

facepalm7.jpgsisko-facepalm.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...