Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Rework Karmy, wyjaśnienie spadających FPS, konkurs RIOT'u, boty na 3v3!

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Jak iż miałem wolne poszperałem po forach i znalazłem różne informacje.

1.png

Jak widać, na PBE jest (zwykłe przejęzyczenie) będzie dostępna wersja CO-OP vs ALL, na pewno, pomoże to co niektórym w grze, oraz przygotuje ich pod nową mapę. Jeśli wszystko pójdzie pomyślnie, ujrzymy tą nowość za tydzień.

W najbliższym czasie spodziewamy się też reworku niektórych postaci, jedną, która może nas najbardziej zainteresować jest Karma :

2.png

Narazie RIOT, nie pokusił się o więcej zdjęć, jednak dysponujemy również cytatem Guinsoo :

"Rework Karmy: AP Karma OP. Trzeba znerfić ratio na Q. Support Karma OP. Nie powinna móc używać podwójnego promienia na przeciwniku. Momentalnie ich zatrzymuje."

RIOT wyjaśnił nam również dlaczego spadają nam FPS w grze. Np. mi w grze na 3v3 z 30 spada w połowie gry do 10 i tak do końca :).

Cytat :

Właśnie testujemy sposób na poprawę spadających FPS oraz planujemy wprowadzenie hotfixa w niedalekiej przyszłości. Krótko tłumacząc co się stało: któreś ze zmian "za kulisami" powodowały, że cząsteczki efektów zmuszały grę do ponownego odtwarzania terenu wokół tychże efektów.

Konkurs by RIOT :

Porozmawiajmy o czymś fajnym - zombie! Zombie są dość fajne, nieprawdaż? Kochaj je, nienawidź ich, zabijaj je... niekończące się źródło wnętrzności i zabawy - to właśnie Zombie. Szczególnie nowy skin, Zombie Brand. Co za wygląd! Założę się, że myślicie "Chciałbym tak wyglądać."

Czekajcie, pewnie, że możecie. Jeśli przynajmniej spróbujecie, będziecie mieli szansę na wygranie tego limitowanego, legendarnego skina Zombie Brand! Oto jak to zrobić:

• Śledź @LeagueofLegends na Twitterze.
  • Zrób zdjęcie swojej osoby (ze znajomymi, zwierzętami, rodziną, interesującą sztuką uliczną, cokolwiek!) pozującej jak Brand na jego Zombie splash art.
  • Tweetnij swoje zdjęcie do @LeagueofLegends zawierające hashtag #ZOMBIEBRAND
  • To wszystko! Bierzesz udział w losowaniu!

W ciągu następnych trzech dni zbierzemy wasze zgłoszenia i na koniec każdego dnia wybierzemy trzech losowych zwycięzców i wyślemy im kod na skin Zombie Brand bezpośrednio wiadomością na Twitterze. Aby zakwalifikować się do konkursu, musicie śledzić @LeagueofLegends na Twitterze.Przynajmniej jedna osoba na zdjęciu musi pozować jak Brand na splashu Zombie Branda. Wyglądaj przerażająco, okrutnie i ogniście. Losowanie odbywa się od 26 października do 28 października, więc macie cały weekend na coś kreatywnego.

A oto przykład jak to ma wyglądać :

3.jpeg

To narazie tyle z ważniejszych zmian

Nie podaję linków, jest ich dużo, ale też stanowią konkurencję dla MPC. Większość informacji jest zawarte na forum leagueoflegends

@Zulek

Zwykłe przejęzyczenie.

@Rossoneri

Przeczytaj to coś wyżej.

Opublikowano

Kurde nerf karmy i tak nikt nia nie gra chociarz jest faktycznie dobra pod ap to sobie robila tarcze na pol hp i caly czas sie heala

Boty na 3 vs 3 to moze byc ciekawe z checia bym se pogral na nich bo jeszcze tej mapy nie ogarniam nowej . Z tymi fps to nie mam problemu ....

Fajny ten konkurs na bradna ale raczej nie wezme w nim udzialu .

Szkoda ze tych zdjec nie mozna na ich strone wstawic tylko na jakiegos glupiego tweetera

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Może tak dodasz źródło? :x

Nerf Karmy niesłuszny , bo i tak nikt nią nie gra, konkurs fajny, z resztą się zgodzę.

@edit

sorry, nie umiem czytać. xD

Opublikowano
Losowanie odbywa się od26 października do 28 października, więc macie cały weekend na coś kreatywnego.

Czyli już nie ma tego konkursu? Jakoś tego nie rozumiem ;s

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Ludzie, to nie jest NERF karmy, tylko koleś mówi co dokłądnie zostało zmienione....

Tak więc planują by po dwukrotnym użyciu promienia na wrogu, ten sie zatrzymywał czyli zapewne snare/stun

Posty na temat Karmy w tym stylu były już publikowane - coś w stylu:

"Karma ma błąd ze zbyt wysokim AP ratio na Q - zamiast 0.2AP, to naprawdę jest 0.4AP" Znerfimy to do 0.8AP." (Aktualne AP ratio to 0.6....)

Jakby znerfili postać z około 30% win rate hmmm? Chyba tylko przez usunięcie jej. Po prostu w dość dziwny sposób przedstawia zmiany.

A kto wie ?A być może po prostu robią nam to samo co z Ewelinką - najpierw słabiutka i niegrana, a potem OP, żeby ludzie chcieli nią grać.

wikmk9.jpg

Opublikowano

nerf karmy? zbedny , mala ja kto gra , dobra postac ale po co ja nerfic

hmmm ,boty 3vs 3 <3 ciekawe

Czy ty kurwa umiesz czytać co napisał kolega DOSŁOWNIE NAD TWOIM POSTEM? mówi że to nie NERF tylko ZMIANA.... brainless attack!

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...