Asior123 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Otóz zamierzam zrobic serwer 10-20 slotow i niewiem czy zrobic serwer full survival , jail czy pvp . No i tu mi doraddźcie mi jaki wybrać oraz jakie sa podstawowe pluginy na taki serwer . Kazda madra odpowiedz nagrodze likami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR3NDzik Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Wybierz taki w jakim czujesz się dobrze i potrafisz go zrobić. Podstawowe pluginy to m.in. AuthMe, WorldEdit, WorldGuard, AutoSaveWorld, ZavAutoMessage, Essentials, PermissionsEX, iChat, iConomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JokerMr Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Wole serwery typu Jail :P No to : World Edit , World Guard, iConomy , AutoMessage,i Chat , Permissions Ex World Edit do robienia więzienia . World Guard do przydzielania cel itp itd . iConomy do sprzedawania różnych itów aby potem dostać się dalej , Auto Message można użyć np.[szef Więzienia]Można kupić VIP-a iChat aby chat dobrze funkcjonował Permissions Ex do dawania kolejnych sektorów, rang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdul Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Najlepiej wymyślić coś unikatowego, coś kto nikt nie ma. Hosting polecam fiberhost.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzdi Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ja preferuję serwery Freebuild - Survival, ale to wszystko zależy od gustu. Najważniejszą rzeczą o jaką należy zadbać tworząc serwer jest pomysł. To Ty musisz wybrać taki typ jaki lubisz. Zakładając, że nienawidzisz serwerów RP raczej nie sprawiałoby Ci aż takiej przyjemności prowadzenie takiego. Radzę Ci, pomyśl nad tym co dokładnie chcesz stworzyć, otwórz notatnik i zapisz swoje pomysły, a następnie zastanów się czy to co tam zanotowałeś w ogóle ma sens. Kolejna moja rada to spróbuj szukać tam gdzie nie szukał nikt przed Tobą. To znaczy, wymyśl taki serwer jaki jeszcze nie powstał. Nie ściągaj pomysłów od innych. Przekonaj gracza, że Twój serwer jest tym na którym on chce grać i jakiego nie znajdzie nigdzie indziej. I na koniec: zapewnij swoim potencjalnym graczom nieustającą rozrywkę. Mam nadzieję, że pomogłam Pozdrawiam Bruzdi Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK <---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umotex12 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Bruzdi, jestes genialny. Udzielzsz wyczerpujacych megaodpowiedzi Co do topiku- tak jak mowia zrob cos, co bys chcial zroboc i w czym sie poczujesz dobrze Chyba ze chcesz isc za trendami- to prosze bardzo, zrob Freebuild z trybem Criative. Jest bd. malo takich serwerow Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzdi Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Bruzdi, jestes genialny. Udzielzsz wyczerpujacych megaodpowiedzi Co do topiku- tak jak mowia zrob cos, co bys chcial zroboc i w czym sie poczujesz dobrze Chyba ze chcesz isc za trendami- to prosze bardzo, zrob Freebuild z trybem Criative. Jest bd. malo takich serwerow Miło słyszeć. Tak na marginesie: jestem dziewczyną, więc nie "genialny", a "genialna" Nie lubię robić czegoś połowicznie. Jak już wypowiadam się w temacie to piszę wszystko co przyjdzie mi do głowy na ten temat. Wiele rzeczy piszę także w doświadczenia. 7 miesięcy jako Mod/SMod/Admin, więc mam pewne pojęcie o tym, czego szukają gracze. Sama zresztą też jestem graczem i wiem czego chcę. @topic Jeszcze co do sprawy pvp... Moim zdaniem najlepiej jest jakoś podzielić serwer na strefy pvp i non-pvp np. mapa surowcowa i Freebuild. Pvp jest ostatnio na topie, lecz ja za tym nie przepadam. Później będziesz słyszeć tylko skargi, że wszędzie latają goście w diaxowym secie i zabijają graczy, którzy dopiero zaczęli grę i nie mają jak się bronić. (To również wiem z własnego doświadczenia:))Jakbyś jednak zdecydował się na survival to wyłączenie pvp nie miałoby sensu, bo wtedy to już by nie była walka o przetrwanie tylko... no właśnie, co? Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK <---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.