stokarz Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ahri, Lisica o Dziewięciu Ogonach Witam wszystkich miłośników Legue of Legends , dzisiaj przedstawię wam mój poradnik do Ahri . Historia : W odróżnieniu od innych lisów, które przemierzały lasy Ionii, Ahri zawsze czuła niezwykłą więź z otaczającym ją magicznym światem; więź, która mimo to była niekompletna... W głębi ciągłe czuła, że skóra, w której przyszło jej się urodzić, nie pasowała do niej i marzyła, że pewnego dnia stanie się człowiekiem. Jej cel zdawał się nieosiągalny do dnia, kiedy nagle znalazła się na polu ludzkiej bitwy. Była to obmierzła scena, ziemię pokrywały ciała rannych i umierających żołnierzy. Jeden z nich pociągał ją szczególnie: zakapturzony mężczyzna, z którego szybko uciekało życie, otoczony słabnącym polem magii. Zbliżyła się do niego a coś w niej przyciągało ją do mężczyzny w sposób, którego nie rozumiała. Esencja jego życia wniknęła w nią, pełna niewidocznych drobin magii. Odczucie było odurzające i przytłaczające. Gdy jej zaduma minęła, z rozkoszą uświadomiła sobie, że jest zmieniona. Jej lśniące białe futro zniknęło, a ciało było smukłe i kształtem przypominało żołnierzy leżących nieopodal. Mimo że jej postać wydawała się ludzka, wiedziała, że transformacja nie była kompletna. Będąc przebiegłym stworzeniem, przystosowała się do zwyczajów społeczeństwa ludzi i używała swojego daru, by uwodzić niczego niepodejrzewających mężczyzn. Odurzeni jej kuszącym wdziękiem, byli bezbronni, dlatego z łatwością pochłaniała esencję ich życia. Karmienie się ich żądzami przywiodło ją bardzo blisko spełniana marzeń, ale im więcej życia pochłaniała, tym dziwniejsze uczucie żalu poczynało się w niej odzywać. Miała wątpliwości co do czynów, które nigdy nie sprawiały jej problemu, gdy była lisem. Zrozumiała, że nie jest w stanie przezwyciężyć wyrzutów sumienia swojej rozwijającej się moralności. W poszukiwaniu rozwiązania, Ahri znalazła się w Institute of War, domu najbardziej uzdolnionych magów w Runeterrze. Zaproponowali jej szansę zachowania człowieczeństwa bez czynienia innym krzywdy, lecz dzięki służbie w League of Legends. ''Łaska to ludzki przywilej... ale i odpowiedzialność.'' -- Ahri Statystyki : Obrażenia 50 (+3 / na poziom) Zdrowie 380 (+80 / na poziom) Mana 230 (+50 / na poziom) Prędkość ruchu 305 Pancerz 11 (+3.5 / na poziom) Blokowanie zaklęć 30 (+0 / na poziom) Regeneracja zdrowia 5.5 (+0.6 / na poziom) Regeneracja many 6.25 (+0.6 / na poziom) Plusy i Minusy : + mobilna + posiada taunta ( przyciągnięcie / prowokacja ) + duży dmg + ranged ( strzela ) - jej skille to skillshoty - ciężka do opanowania dla początkujących graczy Summoners Spells : oraz Umiejętności : - Kradzież Esencji - Otrzymuje ładunek Kradzieży Esencji, kiedy trafi wroga zaklęciem (maksymalnie: 3 ładunki na zaklęcie). Po osiągnięciu 9 ładunków następne zaklęcie będzie miało 35% wampiryzmu zaklęć. - Zwodnicza Kula - Ahri wypuszcza swoją kulę, która następnie wraca do niej i zadaje obrażenia magiczne w drodze do celu i nieuchronne obrażenia, kiedy wraca. Zadaje 40/65/90/115/140 (+0.33) pkt. obrażeń magicznych, lecąc w jedną stronę, a 40/65/90/115/140 (+0.33) pkt. obrażeń nieuchronnych w drodze powrotnej. Cena 70/75/80/85/90 pkt. many Zasięg 880 - Ogniki - Ahri wypuszcza trzy ogniki, które namierzają i atakują pobliskich wrogów. Tworzy trzy ogniki, które namierzają pobliskich wrogów (starając się trafić bohaterów) i zadają 40/65/90/115/140 (+0.4) pkt. obrażeń magicznych. Przeciwnicy trafieni więcej niż jednym ognikiem otrzymują 50% obrażeń od każdej dodatkowej kuli. Cena 60 pkt. many Zasięg 800 - Urok - Ahri przesyła buziaka, który rani i rzuca urok na pierwszego wroga, którego napotka na swojej drodze, dzięki czemu podchodzi on do niej całkiem bezbronny. Przesyła całusa, który zadaje 60/90/120/150/180 (+0.35) pkt. obrażeń magicznych i oczarowuje pierwszego trafionego wroga, który bezbronny idzie w stronę Ahri przez 1/1.25/1.5/1.75/2 sek. Cena 50/65/80/95/110 pkt. many Zasięg 975 - Widmowa Szarża - Ahri skacze do przodu i wystrzeliwuje pociski esencji, zadając obrażenia trzem pobliskim bohaterom. Widmowej Szarży można użyć do 3 razy, zanim zacznie się odnawiać. Skacze do przodu i wystrzeliwuje pociski esencji w stronę 3 pobliskich wrogów (priorytet mają bohaterowie), zadając 85/125/165 (+0.35) pkt. obrażeń magicznych. W ciągu 10 sek. umiejętności można użyć do 3 razy, zanim zacznie się odnawiać. Cena 100 pkt. many Zasięg 450 Maxowanie Umiejętności : Nie ma bardziej efektywniejszego rozdawania umiejętności od tego . Masteries : ofensywnie albo defensywnie Runy : Napoczątku powiem , że jest to mój osobisty zestaw run , może istnieją lepsze więc proszę nie hejtować tylko jak już to mnie poprawić w odpowiedzi Można tam jeszcze dodać zamiast ap jakieś magic resisty albo hp dla wytrzymałości . Build : Startujemy z oraz x 3 Potem kupujemy x2 i Nasze buty / Naszym kolejnym przedmiotem powinien być Teraz kupujemy Potem dokańczamy Sytuacyjnie : - przyda nam się , dodaje hp i ap oraz spowalnia - by zwiększyć siłę naszego combo - gdy przeciwnicy mają bardzo dużo cc w drużynie ( cc - efekty count control ) - gdy mamy problem z maną - przydaję się by przetrwać w walkach drużynowych - lubimy się ożywiać -by zmiejszyć siłę combo przeciwnego ap carry Nasi przyjaciele Te miksturki zakupujemy w końcowych fazach gry gdy mamy już pełny build . Postacie których powinniśmy się obawiać : Niszczy nas ich slienc . Klatka i już nie uciekniemy na ultimate . Stun , combo na twarz i już nie mamy nic do gadania . Fazy gry : Early game : W początkowej fazie gry staramy się jak najbardziej dobijać miniony , harrasujemy przeciwnika z naszego combo czyli e > w > q Pamiętamy o wardach . Staramy się by nasz jungler jak najczęściej oddawał nam blue ( niebieski buff ) . Mid game : W tym czasie powinniśmy mieć już parę kill i dużo dobitych minionów oraz co najmniej z 3 /4 itemy z naszego buildu . Nie zapominamy o farmie . Staramy się by nasza drużyna zrobiła smoka a już najlepiej barona . W walkach drużynowych stoimy z tyłu z nawalamy ze skili . Late game : Teraz jesteśmy już naprawdę mocni . Aktywnie uczestniczymy w walkach drużynowych , nie zapominamy o farmię ( dobijaniu minionów ) . Staramy się już zrobić barona , a następnie wygrać grę Rady od autora : Ahri to bardzo dobra postać niestety jest ją ciężko ogarnąć . Nowi gracze mają problem z trafianiem jej skillami ale cóż trening czyni mistrza . Poradnik został w całości wykonany przeze mnie , zakaz udostępniania go na innych stronach bez mojej zgody . Jeśli poradnik ci się spodobał nie zapomnij o kliknięciu przycisku Like Do moderatora , prosiłbym o zdjęcie paru % Ps . Jeżeli znalazłeś jakiś błąd napisz do mnie na pw . By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
WyszyxD Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Fajny tut tylko trochę do builda bym się przyczepił zawsze po butkach i spell vampie robimy rod of ages. A reszta dobra według mnie. Odnośnik do komentarza
ProEloGamer3 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Błąd ortograficzny - zaopatżamy . Ogólnie jak już robisz TuT to pisz wszystko w poście ,a nie odsyłasz ludzi do innych stron... "Te miksturki zakupujemy w końcowych fazach gry gdy mamy już pełny build . " - bosh,a miejsce na nie to gdzie ? Poradnik oczojebny. Brak opisu faz gier. Dla mnie w tym poradniku tylko obrazek Ahri jest fajny. I po chuj w temacie dwa razy pada ta nazwa? by Maxiu Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 2 up RoA to niepotrzebny item na ahri . up fazy gry dodam później na miksturki nie musisz mieć miejsca poradnik nie jest oczojebny no może końcówka jak go czytasz na telefonie co do odsyłania do innych stron to po jasną cholerę mam wstawiać milion obrazków postaci jak mogę wstawić link do profesjonalnej strony z couter pickami ? By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
ProEloGamer3 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 up Się piszę odrazu ,a nie piszesz poradnik 15 minut ,a potem poprawiasz Oczojebny z początku poradnika ,czytaj ten żółty kolorek Po to ,że równie dobrze jak ktoś prosi o build możesz go odesłać do google Czyli ,że tylko mi oracle zajmują miejsce ? I od kiedy to ap carry je kupuje ? Aha...200 elo ? by Maxiu Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Gościu oracla można użyć ..... Te miksturki kupuje się wtedy gdy masz już pełny build i 99999999999 golda z którym nie masz co zrobić ..... Wiem że w wcześniejszych fazach gry oracla kupuje jungler / support By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
ProEloGamer3 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 I teraz się zgadzam Wyśrodkuj tekst ,dodaj fazy i będzie wszystko ok .Tylko według mnie "czarna wstążka" to dla tanków ;x Leci lajk . by Maxiu Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 ,,czarna wstążka ,, przydaję się gdy w przeciwnym teamie jest np . amumu , skarner , varus ,sona , veigar Tekstu nie mogę wyrównać jakiś błąd <_< By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
Prawica Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jak dla mnie bardziej opłacalne jest maxowanie E zamiast W. W dodatku nie widzę morgany w countrach, jej klatka + plama i mamy lekki outfarm. Build nie jest zły, jednak rylai to według mnie item must have na ahri a nie sytuacyjny. Ale to pewnie jest tylko moje chore myślenie. Masz lika. edit. dopatrzyłem się słabych masterek, nie robi się takich na ahri. League of Legends Odnośnik do komentarza
PeVe Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Maxownie E na ahri Masterki są standardowe 21/9 albo 21/0/9 sam mam podobne.Jednakż sądze iż z pasywu mamy wystarczajacy sustain i skladam DTG jako 1st item. . Odnośnik do komentarza
UncleSammy Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ej luudeee, meta z przed 3 miechów? Dzisiejszy build na ahri: -buty, 3 poty -chalice -athens -abyssal/rabadon -rabadon/abyssal -zhnoya/ga Maxujemy Q/W Q vs. range W vs. melee runy zolte mozemy zamienic na flat resisty. Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Masterki sa dobre nie ma lepszej mozliwosci Ryolai to item sytuacyjny na ahri gdy potrzebujemy troche survi np gramy przeciwko takiej cassiopei A morgana to nie kontra na ahri tylko jak juz to odwrotnie Morgana jest bardzo ciezko trafic w ahri klatka dzieki ultowi naszej lisicy A q z true dmg ahri przebija sie przez tarcze morgany Naprawde lepsze jest maxowanie w zamiast e Ahri nie potrzebuje zbyt duzo many wiec nie musimy na poczatku skladac chalica to nie jest anivia Dfg a nie dtg po pierwsze Po drugie teraz po jego nerfie nie jest oplacalne kupowanie go , jak juz to sam kage Build prawie w kazdej grze sie rozni , podalem jak mniej wiecej taki build powinnien wygladac . Pamietajcie ze jest to poradnik skierowany do nowych graczy lola albo osob chcacych sie nauczyc grac ahri , a nie starych wyjadaczy By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 ref By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
Kamillz Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Dlaczego DFG jest w sytuacyjnych? Ogromne zwiększenie bursta nie jest core? Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Teraz po jego nerfie nie jest już takie dobre jak kiedyś . By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ref By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
Why Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Tak to jest dobrze, ale jest jeden błąd. Wczesny rewolwer nie robi dobrze dla Ahri. Oglądając wszystko, albo nawet czytając, słuchając, topy mówią, że to nie ma sensu. Moim zdaniem też. A WOTA ma nerfa, więc lepiej ją w późny mid game / late game budować. Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ref By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
Czaka. Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Wszystko jest okey, ale build mi się troszkę nie podoba. Odnośnik do komentarza
stokarz Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 ref By Vanosz|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member | Odnośnik do komentarza
pan legacki Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 ciekawe jak tam sobie radzisz na zileana ta ahri hehe jak tylko silenc cie niszczy Odnośnik do komentarza
lajT. Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 http://www.youtube.com/watch?v=LSwQEg8qayY Odnośnik do komentarza
Scoobany69 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 fajne itemy sytuacyjne, szkoda, ze nie jest napisane kiedy je skladac. Spoko spoko. (dla wyjasnienia, "skladamy kielich kiedy mamy problemy z mana" to nie wyjasnienie, bo wychodzi na to, ze to core item dla kazdego ap) Szczerze to nie ma opisane jak sie zachowac w fightach, przy gankach, co, gdzie, jak, na chuj i po co. 0 + build(nie skonczony) btw. jak mozna do skonczonej strony run dodac jeszcze jakies? Odnośnik do komentarza
sensus12 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 przecież dfg to core na nią, annie counter pick? umiejętność wyczuwania momentu to podstawa przy graniu takimi postaciami. <> Odnośnik do komentarza
Kasha Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 "efekty count control " da fuq? popraw to bo az mnie oczy bola.. CROWD CONTROL [ kontra tłumu, a nie liczenie kontroli ] build słaby, mastery wporzo. skillshoty to minus? looool, to sa plusy postaci ktore je posiada gdyz mozna skanowac krzaki w przeciwienstwie do innych postaci, a trafiania mozna sie nauczyc w kilka meczow, mogles dodac ze smartcasty na niej to musthave. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.