Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z VirtualBox

stolek93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałem założyć serwer pod hamachi przez vb i robie wszystko tak jak powinienem ale cos nie wychodzi. Jak odpalam vb daje "nowa" potem wpisuje nazwe serwera naciskam dalej i zmieniam system operacyjny na BSD wersja FreeBSD. Następnie ustawiam tyle ile chce pamieci RAM przeznaczyć, daje znowu dalej zaznaczam użyj istniejącego dysku twaredgo wybieram który to ma byc plik naciskam dalej i create. Wchodze w ustawienia ->sieć wybieram podłączona do mostkowana karta sieciowa bridged i w nazwie wyskakuje "nie wybrano"... WTF ? Pomóżcie mi z tym problemem

post-455263-0-74209600-1351447206_thumb.jpg

Opublikowano

Spróbuj zrobić reinstalację hamachi

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

W połączeniach sieciowych zobacz czy masz włączone Hamachi i w właściwościach zerknij czy masz zaznaczone "VirtualBox Bridged Networking Driver".

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Panel sterowania---> Centrum sieci i udostępnień--->zmień ustawienia karty sieciowej(w win7 po lewej stronie)

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Jest właczone ale gdy daje polaczenie mostkowe to pisze " aby utworzyc mostek sieciowy, musisz wybrac co najmniej dwa polaczenia sieci LAN lub szybkiego internetu nieuzywane przez udostepnianie polaczenia internetowego "

Opublikowano

Kurde pomysły mi wysiadają :P. spróbuj jeszcze przeinstalować VB może coś w instalacji poszło nie tak.

hjbu.jpg

Opublikowano

Okej zaraz spróbuje ;p na laptopie sprawdzałem przed chwila i normalnie smiga, wiec juz sam nie wiem :(

Dobra jest okej ;p usunołem i zainstalowałem ponownie i teraz smiga :)) dzieki ;P

Opublikowano

Widzisz czasem zwykły reinstal pomaga :)

Temat rozwiązany więc proszę o zamknięcie za autora :)

hjbu.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...