Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Olaf - Jak najlepiej zabijać/kombo ?

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka !

Mam pytanie.

W jakiej kolejności najlepiej używać skille w olafie żeby jak najszybciej gościa zabić ?

2 raz grałem Olafem i stosowałem takie coś że najpierw ubijałem gościowi z toporka (czyli Q) gdzieś tak 1/6 hp potem się wbijałem na niego, dałem E potem W a potem ciągle w niego Q i E a jak mnie osłabił to oczywiście R czyli kombo wyglądało tak:

Q E W Q E R

Czy to dobre kombo ? Czy znacie jakieś lepsze ?

Opublikowano

Po pierwsze odpalamy W żeby wzmocnić dmg z Q, potem walimy E, auto attacki i tak w kółko. Oczywiście używamy E gdy to możliwe i odpalamy ulti jeśli ktoś nas stunuje i spierdala.

Opublikowano

dla pewnosci ulte mozna wczesniej odpalic bo np. gonisz xina wlanie R i nici z fraga. a co do combo olaf nie posiada umiejetnosci zabierajacych % maksymalnego zycia wiec rzucasz toporem non-stop + E + auto attacki nie wymaga skilla

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

jeśli zaczynasz już gonić gościa to przed E wypada odpalić W ponieważ nie zabierze ci to tyle HP(spell vamp), R odpalamy wedle potrzeby, jeśli masz zamiar się wbić w więcej niż 1 osobę to lepiej odpalić na samym starcie, chyba, że nie mają żadnego CC

Opublikowano

Zaczynasz "W", rzucasz toporek, ciskasz "E", autoattack w międzyczasie zbierasz toporek, rzucasz go znów, aa, znowu "E" aż killa złapiesz. Na "R" musisz wyczuć odpowiedni moment, albo zaraz na początku wrzucić, zależy od sytuacji.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nie ma combosów do takich postaci. Używasz skilli jak tylko możesz :) i trzeba pamiętać że jak bijemy się z melasem to używamy jak najbliżej rzucić topór, by nie chodzić żeby go zbierać.

<>

Opublikowano

Jak do ciebie melee podchodzi to walisz E, potem spamujesz Q, i idziesz do minionów healować się z W.

Opublikowano

Hm, jak np. do ciebie podchodzi irelia, harasujesz go true dmg, czyli z e. Jak mu zbijesz już troche tego hp, to zaczynasz grać agresywnie i slow z q, na dmg oraz lifesteal włączasz w, a jak zostaniesz zestunowany, zesnearowany itp. to używasz ult'a żeby uniknąć zbędnego cc.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...