Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Olaf - Jak najlepiej zabijać/kombo ?

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka !

Mam pytanie.

W jakiej kolejności najlepiej używać skille w olafie żeby jak najszybciej gościa zabić ?

2 raz grałem Olafem i stosowałem takie coś że najpierw ubijałem gościowi z toporka (czyli Q) gdzieś tak 1/6 hp potem się wbijałem na niego, dałem E potem W a potem ciągle w niego Q i E a jak mnie osłabił to oczywiście R czyli kombo wyglądało tak:

Q E W Q E R

Czy to dobre kombo ? Czy znacie jakieś lepsze ?

Opublikowano

Po pierwsze odpalamy W żeby wzmocnić dmg z Q, potem walimy E, auto attacki i tak w kółko. Oczywiście używamy E gdy to możliwe i odpalamy ulti jeśli ktoś nas stunuje i spierdala.

Opublikowano

dla pewnosci ulte mozna wczesniej odpalic bo np. gonisz xina wlanie R i nici z fraga. a co do combo olaf nie posiada umiejetnosci zabierajacych % maksymalnego zycia wiec rzucasz toporem non-stop + E + auto attacki nie wymaga skilla

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

jeśli zaczynasz już gonić gościa to przed E wypada odpalić W ponieważ nie zabierze ci to tyle HP(spell vamp), R odpalamy wedle potrzeby, jeśli masz zamiar się wbić w więcej niż 1 osobę to lepiej odpalić na samym starcie, chyba, że nie mają żadnego CC

Opublikowano

Zaczynasz "W", rzucasz toporek, ciskasz "E", autoattack w międzyczasie zbierasz toporek, rzucasz go znów, aa, znowu "E" aż killa złapiesz. Na "R" musisz wyczuć odpowiedni moment, albo zaraz na początku wrzucić, zależy od sytuacji.

• Gold Member •

nvm

Opublikowano

Nie ma combosów do takich postaci. Używasz skilli jak tylko możesz :) i trzeba pamiętać że jak bijemy się z melasem to używamy jak najbliżej rzucić topór, by nie chodzić żeby go zbierać.

<>

Opublikowano

Jak do ciebie melee podchodzi to walisz E, potem spamujesz Q, i idziesz do minionów healować się z W.

Opublikowano

Hm, jak np. do ciebie podchodzi irelia, harasujesz go true dmg, czyli z e. Jak mu zbijesz już troche tego hp, to zaczynasz grać agresywnie i slow z q, na dmg oraz lifesteal włączasz w, a jak zostaniesz zestunowany, zesnearowany itp. to używasz ult'a żeby uniknąć zbędnego cc.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...