Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting serwerów wybrać ?

TheCytrusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, mam pytanko a mianowicie

jaki hosting serwerów mi bardziej polecacie?

Aktualnie mam wykupiony serwer na craftserve.pl.

Płacę 30zł miesięcznie za 10 slotów w owncraft.pl wychodzi mi taniej ;( (15zł)

Zastanawiam sie na zmiana serwera na owncraft tylko boje się czy przypadkiem nie bedzie lagów i czy mozna tak ladnie

sterować serwer jak na craftserve.pl

POMOCY !

Który Hosting ?

Craftserve.pl vs Owncraft.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witamy,

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cena za slot to tylko 1.50zl. Jeśli będziesz zainteresowany zapraszam na pw po kod rabatowy :)

Pozdrawiamy FiberHost.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam ci ownserver.pl sam miałem tam serwer i są lekkie lagi na 24 slotach gdy jest pełny serwer. Gracze nie skarżyli mi się, że lagi są czy coś więc polecam ci go :)

Opublikowano

@UP

To miałeś farta, bo na OwnServer zawsze są lagi... Dodatkowo kiepski panel.

Polecam CraftServe. ItemShop, świetny panel, menedżer pluginów.

5465845486.png

Opublikowano

Jeśli masz wybierać z tych dwóch to wolałbym craftserve.pl.

Choć droższe ceny to pewnie maszyna lepsza.

A gdybyś szukał innych hostingów polecam

mineserv.eu

Choć nie ma dużo dodatków jak itemshop i inne ale maszyna jest zadowalająca jak i ceny.

Opublikowano

A ja dam kilka pare slow. Craftserve.pl.

- Kontakt: napisalem 6 maili, odpisali najdluzej po 5 minutach i 38 sekundach (inne 5 mail bylo szybciej)

- Wytrzymalosc: 18 mln tnt spowodowalo lag mojego pc, a serwer normalnie dzialal (liczmy sie, ze mialem 56 pluginow! I to nie byle jakich)

- Oferty: co 10 tyg jakies promocje. Na facebook rozdawaja po 10 kodow. Kto pierwszy je przepisze - dostaje +1mies. Waznosci serwa

* jedna z ofert jest Wiosenna promocja. Powoduje ona znizki -40% za wszystko

- Latwe ip do zapamietania: wybierasz sobie np. lubieplacki.csrv.pl i to juz twoj serw! Nie masz zadnych s195882.csrv.pl:2947 lub cos podobnego

- Podatawa: detyk

- Pluginy: mozliwa instalacja pluginow tylko trzema kliknieciami! Wchodzisz w zakladke Menadrzer pluginow, wpisujesz w wyszukiwarce, klikasz instaluj. I gotowe! Zarazem latwa konfiguracja

- Kolejna podstawa: CraftBukkit/mineshafter/tekkit

- Przejrzysta konsola: zarzadzaj serwem na stronie www. Oferuje takze mobilna wersje (na android polecam MobileAdmin za 9zl, ale oplaca sie)

- Api: mozesz zrobic latwo AutoVipy za sms. Kasa z sms idzie na doladowanie serwa. Znam serw, ktory wcale nic nie placi. Tylko zdobywa kase z vipow

- ItemShop: mozesz stworzyc wlasny ItemShop bez pluginow, bez umiejetnosci php/html/js! Po prostu podajesz itemy/permission/akcke(np. Unban, Op(watpie, ze ktos to zrobi), ban itp.)

Mysle, ze cie zachecilem do craftserve.pl. A jesli chcesz pluginy, ktorych nie mozesz znalesc, pisz mi na PW (jestem programista, http://dev.bukkit.org/profiles/barwnikk/

ale to tylko dodatek)

Opublikowano

Jeżeli mam wybierać z tych dwóch to CraftServe.pl obecnie jestem na FiberHost i powiem że jestem zadowolony nie ma lagów i tani

wsrh.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...