Skocz do zawartości

[Pytanie] Jaki hosting serwerów wybrać ?

TheCytrusek

Rekomendowane odpowiedzi

Hey, mam pytanko a mianowicie

jaki hosting serwerów mi bardziej polecacie?

Aktualnie mam wykupiony serwer na craftserve.pl.

Płacę 30zł miesięcznie za 10 slotów w owncraft.pl wychodzi mi taniej ;( (15zł)

Zastanawiam sie na zmiana serwera na owncraft tylko boje się czy przypadkiem nie bedzie lagów i czy mozna tak ladnie

sterować serwer jak na craftserve.pl

POMOCY !

Który Hosting ?

Craftserve.pl vs Owncraft.pl

Craftserve. Solidny hosting a owncraft zawsze wydawał mi się taki nijaki . ;0

Ja wam polecę www.serv4web.pl tyle ze tam na poradniku tzeba zalozyc serwer ale sie oplaca np. VPS za 25-30zł

Poradnik nie mój ale macie: http://www.mpcforum.pl/topic/336709-tutinstalacja-serwera-na-vpsdedyku/

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

A ja dam kilka pare slow. Craftserve.pl.

- Kontakt: napisalem 6 maili, odpisali najdluzej po 5 minutach i 38 sekundach (inne 5 mail bylo szybciej)

- Wytrzymalosc: 18 mln tnt spowodowalo lag mojego pc, a serwer normalnie dzialal (liczmy sie, ze mialem 56 pluginow! I to nie byle jakich)

- Oferty: co 10 tyg jakies promocje. Na facebook rozdawaja po 10 kodow. Kto pierwszy je przepisze - dostaje +1mies. Waznosci serwa

* jedna z ofert jest Wiosenna promocja. Powoduje ona znizki -40% za wszystko

- Latwe ip do zapamietania: wybierasz sobie np. lubieplacki.csrv.pl i to juz twoj serw! Nie masz zadnych s195882.csrv.pl:2947 lub cos podobnego

- Podatawa: detyk

- Pluginy: mozliwa instalacja pluginow tylko trzema kliknieciami! Wchodzisz w zakladke Menadrzer pluginow, wpisujesz w wyszukiwarce, klikasz instaluj. I gotowe! Zarazem latwa konfiguracja

- Kolejna podstawa: CraftBukkit/mineshafter/tekkit

- Przejrzysta konsola: zarzadzaj serwem na stronie www. Oferuje takze mobilna wersje (na android polecam MobileAdmin za 9zl, ale oplaca sie)

- Api: mozesz zrobic latwo AutoVipy za sms. Kasa z sms idzie na doladowanie serwa. Znam serw, ktory wcale nic nie placi. Tylko zdobywa kase z vipow

- ItemShop: mozesz stworzyc wlasny ItemShop bez pluginow, bez umiejetnosci php/html/js! Po prostu podajesz itemy/permission/akcke(np. Unban, Op(watpie, ze ktos to zrobi), ban itp.)

Mysle, ze cie zachecilem do craftserve.pl. A jesli chcesz pluginy, ktorych nie mozesz znalesc, pisz mi na PW (jestem programista, http://dev.bukkit.org/profiles/barwnikk/

ale to tylko dodatek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Jaki hosting serwerów wybrać ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...