heremo Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam. Oto mój sprzęt -1gb ram ddr2 -via chrome9 HC 1GP (zintegrowana z plyta glowna) -procesor intel e2160 1.8GHZ -hdd 250gb -win xp sp3 -zasilacz 300-350W i chcialbym zmodernizowac go tak by moc nagrywac filmiki z gier typu minecraft, gothic 3 i inne tego typu gierki. Zestaw choc stary psuje wbudowana karta graficzna mialem nvidie geforce 8500GT przez 2 lata ale sie spalila a z nia moglem plynnie nagrywac z gta VC. Moj kolega ma podobny zestaw, z tym ze karte graficzna nvidia geforce 7300 (ta odchudzona - nie pamietam skrotu) i mogl nagrywac na stabilnych 30fpsach w minecraft na odleglosci renderowania normal. To tak chcialbym byscie zaproponowali mi jakas grafike (od razu mowie ze jestem uprzedzony jesli chodzi o radeon), dzieki ktorej moglbym nagrywac filmiki z srednich jesli chodzi o wymagania gierek. myslalem o jakies nvidii z serii 7000 - 8000 tysiecy np. 8600GT, ale obawiam sie czy sie znowu nie spali, czy powinienem wymienic zasilacz? a moze kupic jakas nvidie z serii 7000 np. 7600. dokupilbym jeszcze (jesli by cos to dalo) dodatkowa kosc ramu 1gb. Przepraszam za brak polskich znakow ale cos mi sie ostatnio klawiaturka psuje :> Jestem otwarty na propozycje. Pozdrawiam. xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syriusz118 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Sprzedaj to co masz i kup na części coś lepszego lepiej na tym wyjdziesz Regulamin sygnatur I Node.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 sprzedaż aktualnego sprzętu nie wchodzi w grę. Zamierzam wrócić do nvidii 8500GT (tym razem mam wiatraczek więc się chyba nie spali) i dokupić 1gb ram. czy zasilacz 350W to uciągnie ? A może jaką kartę graficzną geforce byście mi polecili? Tylko żeby był typ pamięci ddr2 bo taki mam ram, więc już 8600 nie wchodzi w grę -,- xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitu�a Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ram niema znaczenia jeśli chodzi o pamięć karty graficznej . Za 250zł Radeon 4850 , podaj jeszcze dokładny model zasilacza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 350W nawet markowy nie uciągnie 4850 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groky02 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Pamiec ram nie ma nic wspolnego z pamiecia graficzna. Mozesz sobie miec pamiec ram DDR2 a grafike z pamiecia GDDR5 i nic nie bedzie przeszkadzalo.' Za te 500zl mozna kupic jakies 1GB ramu DDR2 (45zl), zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W (220zl) i grafike Radeon HD4850 + chlodzenie accelero L2 (213zl), razem wychodzi 478zl razem z przesylkami. http://allegro.pl/nowa-pamiec-ddr2-good-ram-1gb-800mhz-cl6-dimm-i2730490764.html http://allegro.pl/ocz-sxs2-stealthxstream-2-500w-80-dostawa-24h-i2734827404.html http://allegro.pl/asus-radeon-4850-stan-idealny-accelero-l2-i2730984360.html Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSieMacie Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 groky: Pamięć RAM ma wspólnego z GPU, ale tylko integrą gdzie przeznacza się RAM na VRAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 To w końcu nie wiem. Skoro mam płytę główną ASUS chipset VIA P4M900, modół pamięci DDRAM2 1024MB 667MHZ (wiem b.wolne)to mogę kupić NVIDIA GeForce 8600 GT http://www.benchit.pl/karty+graficzne/NVIDIA/GeForce/8600/GT/256 skoro ma typ pamięci: Typ pamięci DDR3 xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syriusz118 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ale jak kupisz taki sprzęt to no i tak nie ponagrywasz sobie z tym procesorem Regulamin sygnatur I Node.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 z prockiem tam ciul :> pytanie w moim poprzednim komentarzu nadal aktualne xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitu�a Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Pójdzie możesz mieć ddr1 a kartę graficzną z gddr5 . Nie kupuj 8600GT bo to się po prostu nie opłaca groky Ci podał najlepsze co możesz mieć w takim budżecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syriusz118 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Pamięć RAM nie ma nic wspólnego z Kartą graficzną Regulamin sygnatur I Node.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Combative Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 @up Pamięć RAM ma wspólnego z GPU, ale tylko integrą gdzie przeznacza się RAM na VRAM. No teraz to masz rację, nie ma nic wspólnego. Temat: Jednakowoż pragnę powtórzyć, iż twój obecny procesor nie pozwoli na uzyskanie odpowiedniej wydajności - pozwalającej na płynne nagrywanie gier. Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groky02 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Pamięć RAM ma wspólnego z GPU, ale tylko integrą gdzie przeznacza się RAM na VRAM.Jakby byla mowa o integrze to bym nic takiego nie napisal :] Procesor jak wkreci na jakies 2,2-2,3GHz to nie powinno tak bardzo ograniczac. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziraal321 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Up gorzej jak sie spierniczy po podkręcaniu ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 czyli co mam kupić: grafike Radeon HD4850 Zasilacz 450W oraz podkręcić procesor do ok 2ghz? czy jak podkręce z 1.8 do 2.0 to nic się nie stanie? - i czy sensowne jest kupowanie takiej grafiki skoro mam resztę taką słabą? I czy ta grafika będzie poprawnie działać na płycie głównej: ASUS chipset VIA P4M900 ? przepraszam że się tak upewniam, ale jest to moja pierwsza modernizacja i poza tym mam duuuuże szczęście do elektroniki i czy to dobry poradnik ? : http://www.purepc.pl...anie_procesorow edit: co myślicie o tym zasilaczu: utrzymałby grafikę radeon HD4850 i pasował by do mojej płyty głównej? http://allegro.pl/zasilacz-coolermaster-elite-460w-4xsata-2x12v-box-i2736671654.html xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 F5 xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 f5 xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groky02 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Nic sie nie stanie, Musisz tylko obnizyc taktowanie pamieci (FSB to DRAM ratio na 2.0) i przejdzie bez problemu na 2.0GHz na boxowym chlodzeniu. E7200 idzie z miejsca po obnizeniu ratio pamieci z 2.53 na 3.17 na boxowym chlodzeniu. Tamten coolermaster powinien bez problemu utrzymac grafike, ale potem jak bedziesz chcial zmienic cos w komputerze (np. plyte glowna z procesorem) to mzoe byc problem z brakiem mocy. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heremo Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 kupiłem invidia geforce GT630 1GB, oraz dobry zasilacz 500W. wszystko działa jak należy. ta grafika miała wyjście VGA więc nie trzeba było bawić się z końcówkami zwłaszcza że w pudełku jej nie było xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flap Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 HAHAHAH Tylko nie płacz że ci gry nie chodzą. 630 jest słabsza od 4850 ^_^ @Down2 Lepiej tego ująć nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konfitu�a Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Na chuj piszesz temat jak mi Ci radzimy co kupić a Ty tak i tak swoje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakSieMacie Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja jebie -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasteczkoMen Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Kupić GT 630, mając w tej samej cenie HD 4850... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 lol tutaj Ci dobrze doradzono a kupiłeś gorszy to nie wiem po co ten temat Temat raczej cls. to można by go zamknąć żeby spamu nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.