Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] optymalizacja bfa duzy spadek fps

anzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

najpierw napisze jaki mam komp:

grafa: gtx 550 ti

procek: 2x 3,4 amd athlon

ram: 8gb

teraz sedno problemu :

kompa mam powiecmy sredniego a bf powinien chodzic tak na 30-40 fps . problem jest taki ze kombinowalem z ustawieniami ale to nic niepomoglo jak ustawie na auto to wybiera mi wszystko jak na wyskokich moze pare jest innych i fps w polu walki sa okolo 17-23. niewiem czy to wina kompa czy ustawnien.. w konsoli uzywam komendy "render.drawfps 1" i fps zawsze mam na czerowno i zółto . czyli sa blokowane z tego co doczytalem . zielone sa jak jestem na spawnie i jest pusto ale wtedy to bajka bo mam 40-60 fps i na zielono .

sory za troche glupia tresc i prosze o odpowiedz jakas porzadna . dzieki z góry

Opublikowano

polowe z tych rzeczy stosuje i niedzialaja jakos rewelacyjnie i bardzo krotko . na gra komenda bcedit mam przekazane 4gb ramu wlaczam priorytet na wysoki i troche to malo daje

prosze o nie linkowanie bo to malo daje . mogl by ktos napisac jakies ustawienia albo cos :D juz niewiem sam... pomocy ...

Opublikowano

Ustaw wszystk na LOW i rozdzialke 1024x768 i zobacz czy tez tak bedziesz mial + cfg + wylacz wszystko w tle + aero + piorytet na bf3.exe wysoki

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano
prosze o nie linkowanie bo to malo daje . mogl by ktos napisac jakies ustawienia albo cos :D juz niewiem sam... pomocy ...

Twój komp powinien sobie dać radę z BF3, mój kumpel ma dokładnie takiego samego kompa (allegro?). Skoro wiem, że komp powinien uciągnać to problemem może być oprogramowanie, które na nim się znajduje. Dawno temu robiłeś format ?

Opublikowano

moj komp to skladak i nie sugerowalem sie allegro :D a jesli takie sa to fajnie xD

a format to jakis miesiac temu ale zapomnialem dodac jednej rzczy ktora chyba jest kluczem do sprawy :D mam staruszka dysk 160gb i jest zawalony ostro powiedzmy ze ma z 10gb luzu . moze to byc przyczyna ze mam stary i maly dysk ?

@rexio22 nie zrobie na low i grafy 1024x768 ( mam monitor 27') to by wygladało oblesnie któtko mowiac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...