Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lagi

Googlus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Zaktualizowanie sterowników od karty graficznej.

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

• Wyłączenie efektów aero.

• Przydzielenie większej ilości ramu.

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Cofnięcie zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

• Zmiana ustawień gry.

Chodzi o zmniejszenie rozdziałki etc. Proponuję do tego program BF3 Settings Editor. Przed zmianą czegokolwiek zapiszcie profil "default".

• Wyłączenie zbędnych procesów.

Można to zrobić ręcznie bądź za pomocą programów jak gamebooster bądź gboost. Polecam także advenced system care.

• Ccleaner

Uruchom program i wyczyść dosłownie wszystko.

• Karta realtek.

Wejdz w menadzer zadań, zakładka procesy i wyłącz proces "soundmanager.exe"

Otwórz "dxdiag"(uruchom), w zakładce dzwięk ustaw poziom sprzętowego przyśpieszenia dźwięku na brak przyspieszenia.

• Priorytet

Przy włączonej grze uruchom menadżera zadań (ctrl + alt + del) znajdź proces bf3.exe. Kliknij na niego ppm i ustaw priorytet czasu rzeczywistego/wysoki.

• Wyłączenie przeglądarki.

Po uruchomieniu BF3 szybko zamknijcie przeglądarkę i otwórzcie ikonkę BF3 z paska.

• Wyłączenie firewalla/antyvira.

Na czas grania wyłącz oba.

• Punkbuster.

Zrób aktualizację pb, poradnik:

http://www.mpcforum....ja-punkbustera/

• Napraw grę.

Origin -> BF3 -> PPM -> Napraw

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Co do Priorytetu, to nie polecam. Szybko wam się może procek zepsuć. Co do poradnika ładny tylko trochę mało kolorowy. :)

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Opublikowano

Up Tak na dobra sprawe wszystko moze sie zepsuc . Zalezy jak masz ustawione u mnie chodzi bf na 1 rdzeniu a u kuzyna na 2 i jest jeszcze gorzej a powinno byc lepiej . Priorytet polecam ustawic na wyzszy poniewaz komp sie skupia bardziej na bf3 a nie np na gadu gadu xD No i trzeba powylaczac wszystkie programy typu gg tlen skype chamachi;p

BUM

Opublikowano

Co do Priorytetu, to nie polecam. Szybko wam się może procek zepsuć. Co do poradnika ładny tylko trochę mało kolorowy. :)

Nic prockowi się nie stanie. Jeszcze ktoś w to wierzy ? :X To nie ma być choinka a parę podpowiedzi.

Opublikowano

No ok mam dwa pcty jeden nowy drugi stary, na starym scina mi troche bfa na max rozdzielczości (1280x1024) i low detalach. Jak to zrobię to co ile bd miał fps? Teraz mam minimum 28-30, a max 50 coś takiego. Zależy mi na tym bo chce normalnie na nim pograć bo na nowym bez problemu ultra na 1920x1280 jakoś tak.

Jeśli chcesz żebym ci zmontował demko wyślij je na pw. Robię to za darmo bo lubie. YOŁ '-'

Opublikowano

To naprawdę pomogło!

Wielkie dzięki. Mam już tylko lekkie ściny przy "strzelaniu"

To i tak dobrze jak chodzi ta gra przy moim gracie :).

Wiecie dlaczego, gdy spoglądam np. w prawo potem lookne szybko w lewo to tak po 1 sekundzie dopiero pojawiają się modele postaci. I dlatego mnie zabijają :unsure:

Opublikowano

To naprawdę pomogło!

Wielkie dzięki. Mam już tylko lekkie ściny przy "strzelaniu"

To i tak dobrze jak chodzi ta gra przy moim gracie :).

Wiecie dlaczego, gdy spoglądam np. w prawo potem lookne szybko w lewo to tak po 1 sekundzie dopiero pojawiają się modele postaci. I dlatego mnie zabijają :unsure:

Możesz podać specyfikację komputera oraz wyniki ze speedtest.net ?

Opublikowano

Procesor: Intel Core 2 CPU 4400 @ 2.00GHz

Płyta główna: Gigabyte GA-N650SLI-DS4

Ram: DDR2 4GB

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 440 1GB

Zasilacz: Fortron 400W (dokładnie nie wiem)

Speednet:

2403201967.png

Opublikowano

Dojebałeś ....

Priorytet nie uszkadza procka.

Podkręcanie tak, zmniejsza żywotnośc, ale priorytet nie znawco ;p

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Tak fajne like ,ew mogłeś dać kolorowe napisy,zmień je ;P

tylko mam problem z tym że nie moge znaleźć sterowników do NVIDIA GeForce GT 520

Poszuka ktoś bo ja nie moge znaleść ,dajcie link do pobrania.

1361287359-U437164.png/ 2592933583.png

Opublikowano

Mam takie pytanie dotyczące jednego puntku.

Jak podczas gry nacisnę ctrl+alt+del to gra mi się wyłącza. Macie może jakąś poradę ?

I jeszcze w dxdiag nie mam przyspieszania dźwiękowego.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...