Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pół sukcesu ale...

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wpadłem na niecodzienny pomysł :D

uruchomić minecrafta na lapku z

250mb ramu

16mb grafiki

1ghz procka

o dziwo OpenGL przeszedł całą zgodność :P odpala ale nie ciągnie więcej niż 4-6 FPS

teraz czy jest możliwość żeby on był w minimalnej używalności do grania?

mam tam winde xp

cóż mam nadzieję że nie będzie tu takich co napiszą "Co za D***l na takim lapku mc odpalać"

skoro odpaliłem go na Pentium II i 128mb ramu to na tym też dam rade ale jak zwiększyć mu płynność

chodzi o samą działalność bo te fps widać już w menu :P

nie nie zmnieniałem przyśpieszania sprzętowego, itp.

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Szkoda zachodu, jeśli masz tylko 4-6FPS, nie licz że uzyskasz chodziarz 25... Nawet jeśli już (hahah) to grać się nie będzie dało. Granicę 25 uważam za minimalne minimum "użyteczności" - tj. odpalenie Minecrafta, wczytanie mapy, rozwalenie 2 klocków dirta i wyłączenie go z wnioskiem -> "Tak się kurwa grać nie da...".

Opublikowano

cóż ja nawet na tych 6 fps-ach grać mogę bo owszem są klatki ale to takie jakbyś nw. oglądał film kręcony kamerką z nokii 6300 więc :P mi chodzi o 10-15 fps bo mam np jeszcze acerka 5220 i tam mam większe lagi niż na tym :D więc

Opublikowano

Spróbuj z wgranym modem OptiFine.

Jedyna rzecz jaką możesz tam zrobić to : wyłączyć wszystkie dostępne opcje i przeciągnąć wszystkie paski, którymi można manipulować na najmniejsze detale ( max. w lewo ).

Być może to coś pomoże. Będzie pewnie z 10-15 FPS.

Powodzenia.

Opublikowano

noo i tak oto udowodniłem że na pentium 3 i 250 mb da się grać w mc :D

mam obecnie 9fps ale ... jak otworze okno pisze 19 i zaraz potem powoli spadają do tych 10-9 fps :P standard bo na pc też tak mam pisze 230fps nagle potem 100 i do 90 spadnie i skacze 90-100 fps :P

kto pobije mój rekord ;p jak lapek się nie spali dziś od OC postaram się nakręcić filmik :D teledonem bo fraps ani podobnocamowe nic nie odpala :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...