Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak dobrze zareklamować swój serwer Minecraft?

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prowadzę aktualnie 150 slotowy serwer. Serwer jest przygotowany z największą starannością, postawiony na wydajnej maszynie, jednak ciągle narzekamy na małą liczbę graczy. :<

Aktualnie na serwerze jest 37 osób. Jest to rzecz jasna mało, ale co ja mogę więcej zrobić.

Spamuję reklamami na forach, dodałem serwer do listy serwerów Minecraft ale ciągle gra mało osób. :<

Podajcie jakieś propozycję na reklamę, żeby grało około 100 osób minimum, bo ja już się poddaje... :(

Pozdro,

Risen. :)

5465845486.png

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przede wszystkim jak chcesz aby na serwer weszło 100+ osób to serwer musi być naprawdę dobry, oczywiście prezentacja też musi być przepięknie zrobiona, aby po niej było już widać że serwer jest pro. Próbuj także robić reklamy serwera na youtube lub popytać paru osób które mają 500+ widzów czy by porobili reklamy na swoich kanałach.

Myślę że pomogłem :)

Opublikowano

Napisz prezentacje na MPCForum są tutaj generatory :P

ZAPRASZAM NA SERWER CRAFTGATE - HARDCORE - GILDIE IP: craftgate.msrv.pl

---------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też tak mam :O... Właśnie to jest mega dziwne że dużo ludzi jest na słabych serwerach beznadziejnych...

Polecam jak bd robił nową edycje zrób zapowiedz! <3, zrób reklamy yt, dodaj range youtuber na serwer ;)

Opublikowano

Zrob "promo serwera" , nie wiem czy kojarzysz serwer "league of minecraft" , zapowiexz serwrera byla na wielu kanalach youtuberow. Zrob owa prezentacje serwera i porozsylaj ja mniej o bardziej znanym youtubera

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

MrRav załóż oddzielny temat i reklamuj serwer tam -,-

temat powinien być zamknięty bo rok temu to było wiec nie widzę potrzeby większego ciągnięcia tego tematu.

NIE ODKOPYWAĆ BO ZABIJE.

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Opublikowano

Ja ci radze na Mpc forum rób dużo reklam i zachęcaj ludzi licznymi eventami oraz znajdz YouTubera który zareklamuje twój serwer ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...