Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was wszystkich po raz kolejny.

Ci co mają swoje serwery Minecraft wiedzą, że nie łatwo jest

się zareklamować. Oglądaliście już pewnie wiele słabych, nie skutkujących

poradników o reklamie serwera.

Dzisiaj chciałbym Was zapewnić, że jeśli tu trafiliście, to macie szczęście,

bo trafiliście na dobre sposoby i MPCTaylora :3

Posiadam swój serwer Minecraft od dłuższego czasu, na który, gra

dużo osób, a serwer ma 130 sloty i chciałbym Wam udzielić rad.

Skonfigurowanie serwera

Jeśli dobrze zareklamujesz serwer, to bardzo fajnie, lecz jeśli wejdą osoby i zobaczą słabo skonfigurowany serwer - wyjdą.

Dlatego też umieszczam ten punkt w moim poradniku.

Na naszym serwerze jest ważne przede wszystkim bezpieczeństwo - Poczytaj więc na MPCforum.pl

Ważne jest skonfigurowanie poprawnie pluginów, by nie było błędów i były po Polsku - Poczytaj sobie o konfiguracji pluginów.

Chętnie napisałbym więcej o konfiguracji etc, ale nie od tego jest ten TuT

MCServlist.org

Strona, na której możemy się zareklamować

Rejestrujemy się na tej stronie i wstawiamy nasz serwer do listy serwerów, by widzieli go gracze.

Jeśli jesteśmy bogaci, lub mamy wystarczająco dużo pieniędzy, to możemy za 24zł zareklamować się na górze na 7 dni (Ja już to zrobiłem)

Tam gdzie widzicie bannery 130x130, to są właśnie te specjalne miejsca, możemy je wykupić, lub normalnie założyć o wiele mniej widoczne.

MCList.pl

Podobna strona do MCServlist.org

Praktycznie to samo co poprzednia strona. Możemy tu licytować o miejsce bardzo widoczne, lub normalnie założyć.

Wszystko opisałem wyżej, więc tu nie będzie to aż tak potrzebne.

MPCforum

Bardzo ważną reklamą jest po prostu reklama na MPCforum

Jeśli dopiero co poznałeś to forum, to nie odchodź. Na tej stronie możesz spokojnie reklamować swój serwer Minecraft.

Bardzo fajnie, że mamy tutaj opcję Minecraft -> Publikacje serwerów.

Niestety, możemy zakładać tam tematy od 50 postów (kiedy to czytacie zasady mogły się już zmienić)

Jeśli posiadasz kolegów, którzy znają się na tworzeniu grafiki - poproś ich

Jeśli sam się na tym znasz, to jeszcze lepiej.

Jeśli nie masz znajomości i sam nie jesteś w stanie tego zrobić, to możesz jeszcze wynająć jakiegoś grafika.

Nie każdy może mieć pieniądze, lub wynagrodzenie dla takich ludzi.

MPCforum.pl przygotowało specjalnie dla takich ludzi generatory.

Możecie sobie takiego generatora użyć - jest on bezpłatny i nie pobiera się go.

Jeśli mamy już reklamę, to pamiętajmy o tym, aby używać opcji "refresh" co 24h, by nie łamać zasad forum.

YouTube.com

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest nakręcenie filmu dotyczącego Twojego serwera Minecraft.

Jeśli masz znajomych, którzy kręcą filmy na tej stronie, to możesz bez problemu załatwić sobie taki film.

Znajomy otrzyma więcej wyświetleń na kanale, może nawet subskrybcję, a Ty będziesz miał darmową reklamę na swój serwer.

Jeśli nie masz takich przyjaciół, to problemem nie będzie również nakręcenie reklamy ze swojego konta.

Jeżeli nie posiadasz dużej ilości widzów wystarczy wpisanie dużej, sensownej ilości tagów.

Dzięki dobrym wpisaniu tagów możesz uzyskać świetny efekt w postaci nawet jako pierwszego filmu wyświetlającego się w serwisie

YouTube po wpisaniu frazy "Minecraft serwer 1.5.1 Non-Premium Survival + Gildie", lub inaczej.

Myślę, że udało mi się pomóc kilku użytkownikom. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły odnośnie reklamowania się na stronach, to piszcie

w komentarzach.

Pozdrawiam

343731479829004887779.png

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki :) Tutorial bardzo przydatny. Mam nadzieje ze inni będą się do niego stosować bo naprawdę warto .Podstawą jest reklama na MPCforum :D

Opublikowano

Hmmm... połowę tego co pisze to wiem, ale za to, że połowa to nowość to łap Like, bo się przyda :)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...